סקר

האם יש לאסור את השימוש בחומרי מאכל(כימיכלים) בעייתים/מסוכנים?

כן, ברור, צריך לאסור כל דבר שמסוכן לגופנו ועשוי לגרום לנו להרגיש לא טוב
3 (75%)
לא צריך לאסור, אנחנו צריכים שהמזון יחזיק להרבה זמן
1 (25%)

סך הכל הצבעות: 0

כתב נושא: חומרי מאכל(כימיכלים) בעייתיים/מסוכנים, האם יש לאסור את השימוש בהם?  (נקרא 2524 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק oferst

  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הודעות: 1000
כידוע ישנם המון חומרי מאכל באוכל שאנחנו אוכלים ביום-יום, חלקם בעייתים/מסוכנים/מסרטנים, מה שכן הם עוזרים לשמר את המזון/להקנות לו טעם/להקנות לו צבע.
האם לדעתכם יש לאסור את השימוש בהם וההכנסה שלהם למזון שלנו במדינה?

לדוגמה E202 שנחשב ל"בעייתי" בלבד נאסר לשימוש במדינות נורווגיה ופינלנד.
לרשותכם טבלה של חומרי מאכל מסוכנים ושאינם מזיקים:
http://naturemed.co.il/food_color.html
http://www.zooloo.co.il/love/food/lescolorants.asp

מנותק שלמה

  • מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • הודעות: 6051
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
לא לאסור אבל ללמד שהם מסוכנים ועדיף להשתמש בחומרי מאכל טבעים כמו אצות =)
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק oferst

  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הודעות: 1000
שלמה הבעיה היא שחומרים שכאלה נמצאים היום בהרבה מאכלים.

מנותק ימני_גאה

  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • הודעות: 634
  • לא נשכח ולא נסלח....
מומלץ לאסור להשתמש בהם או לפחות לצמצם אותם..

מנותק נץ וגאה בזה

  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • הודעות: 6815
  • Hierosolyma Victor
חייבים להחמיר את הקלות בלתי נסבלת בה מכניסים כל מיני דברים לתוך הדברים שאנו אוכלים ושותים, לפחות כמו הסטדרט של מנהל המזון והתרופות של ארה"ב ה-FDA.
מעבר לזה מסיבות שקיפות והוגנות עם הצרכן חייבים לפרסם רשימה ממצאת של כל הרכיבים מהם בנוי המוצר בכדי שהלקוח בעצמו יוכל לשפוט בעצמו אם לרכוש בדיוק כמו בארה"ב ולא להסתתר מאחורי הגדרות כמו: "חומרי טעם וריח" או "חומרים משמרים".
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.