יוזמה מבורכת של מר"צ (אני לא מאמין שאני כותב זאת...). כנסת ישראל מראה לכל העולם שיש לה יותר אומץ ומוסריות מאשר הקונגרס האמריקאי ונשיא ארה"ב. זהו קידוש השם! ישר כח.http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3524079,00.htmlתקדים: ועדה בכנסת תדון בשואת הארמניםהכנסת קיבלה את יוזמתו של יו"ר מרצ, ח"כ חיים אורון, לקיים דיון באחת הוועדות בשואה שבה נרצחו או מתו ברעב 1.5 מיליון ארמנים בראשית המאה ה-20. אורון: "אני מודע להתנגדות הטורקים לעניין, אבל אני חושב שמדובר בנושא מוסרי שהכנסת חייבת לדון בו" אמנון מרנדה
פורסם: 26.03.08, 20:37
שואת הארמנים תגיע בפעם הראשונה לדיון רשמי בכנסת ישראל. מליאת הכנסת החליטה היום (ד') כי אחת הוועדות תדון בשואה שהתרחשה בד בבד עם מלחמת העולם הראשונה.
מדובר ביוזמה של יו"ר מרצ, ח"כ חיים אורון, אשר הגיש הצעה לסדר יומה של הכנסת בנושא. 11 חברי כנסת הצביעו בעד ההצעה. איש לא התנגד או נמנע. אורון מבקש שהדיון יתקיים בוועדת חינוך.
"מן הראוי שכנסת ישראל, המייצגת יותר מכל גוף אחר את העם היהודי, תכיר בג'נוסייד הארמני", אמר יו"ר מרצ. "דווקא בתקופה שבה אנו מתמודדים עם גילויים של הכחשת השואה היהודית, יש מבחנים מוסריים שחברה לא יכולה לברוח מהם. אני מודע להתנגדות הטורקים לעניין, אבל אני חושב שמדובר בנושא מוסרי שהכנסת חייבת לדון בו".
יו"ר אגודת הידידות ישראל-ארמניה, ח"כ זאב אלקין (קדימה): "אני גאה בכך שבמאמצינו המשותפים הצלחנו להביא היום להישג ההיסטורי, בשעה שפרלמנטים רבים בעולם כבר עשו זאת מזמן. מי אם לא מדינת היהודים הייתה זו שצריכה להיות בין הראשונים בעולם שיכירו ברצח עם".

90 אחוז מהאוכלוסייה הארמנית באזורי השליטה של האימפריה העות'מאנית נרצחו או הוגלו. כ-1.5 מיליון ארמנים נרצחו או מתו ברעב ובמחלות משנת 1894 עד 1918.
הטבח הטורקי בארמנים נחשב לג'נוסייד הגדול הראשון במאה ה-20, והוא מוסיף לעורר סערות פוליטיות עד ימינו. הטורקים מכחישים את הטבח מכל וכל, וטוענים כי הארמנים רק הוגלו למחוזות אחרים של האימפריה, ומי שנהרג, היה זה תוך כדי מלחמה בינם לבין הכורדים.
ב-24 באפריל בכל שנה מתקיים יום הזיכרון לשואה הארמנית, ובו מתכנסים ארמנים בכל רחבי העולם לציין את רצח העם שביצעו הטורקים בעם הארמני.
באוקטובר אשתקד אישרה ועדת החוץ של בית הנבחרים האמריקני הצעת החוק המגדירה את שואת הארמנים כ"רצח עם".
נשיא ארצות-הברית, ג'ורג' בוש, אמר לפני ההצבעה כי אישור הצעת החוק "היא לא התשובה הנכונה לרצח ההמוני בארמנים" וכי החוק עלול לגרום נזק רב ביחסים עם טורקיה. דברים דומים אמר ראש ממשלת טורקיה, רצ'פ טאיפ ארדואן.
באוקטובר 2006 השעתה טורקיה את יחסיה הצבאיים עם צרפת בעקבות סכסוך שנוצר בין שתי המדינות על רקע חוק, שהפך את הכחשת שואת הארמנים לעבירה פלילית בצרפת.