אתה צודק שאסור לזלזל באף מקצוע, אך איך אתה מסביר את הקביעה שאין הבדל בין עובד הייטק ועובד שיפוצים?
יש הבדל כנראה לא הבנת אותי,פשוט אחד שעובד בהייטק נחשב כבן חכם ומשכיל כי הוא למד כמה שנים באוניברסיטה לעומת שיפוצניק הוא בן אדם טיפש ובלי השכלה.
לכל אדם יש מקצוע והמקצוע של כל אחד זה עולם אחר ואי אפשר להשוות בין מקצועות אך ורק להגדיר אותם למשל "איש מחשבים" ו"ש'יפוצניק"
אבל היום מי שיש לו כסף הוא החכם והנאור והשיפוצניק הוא סתם אחד שלא למד ואין לו תואר,זאת מחשבה מעוותת שנוצרה במשך כמה דורות ע"י תרבויות זרות.
התרבות (המערבית?) המתועבת הביאה למצב שיש הבדל בין המקצועות?
המערב כיביכול מסמל את הטכנולוגיה ואת "הקידמה"(אני אישית חושב שבמנטליות חזרנו אלפי שנים אחורה) בחיים שלנו אבל כמו כל דבר בתרבות הזאת הכל יפה חיצונית ורקוב מבפנים.
ממשלה מעדיפה להשקיע את הכספים על עובד הייטק מאשר שיפוצ'ניק כי העובד הייטק יביא יותר תועלת מבחינה כספית ופה מתחילה הבעיה שרואים את האדם בכסף ולא כבן-אדם וכסף זה סה"כ חומר וחומר בסופו של דבר חולף עם הרוח(אני לא אמרתי שכסף זה לא חשוב,פשוט אנשים חיים בבועה שאם יהיה להם מיליון דולר אז החיים ייסתדרו,הרי ככה זה בסרטים לא?)
מעבר לכך, הייטק דורש כישורים מסויימים, ועבודת בניין דורשת מיומניות בסיסיות, על אף הפעילות הפיזית המעורבת בכך.
פז אני עובד בתחום המחשבים והתקשורת ובמיקרה היום התקבלתי לחברה מאוד גדולה בארץ ואני אומר לך האנשים שעובדים שם אולי הם "מוכשרים" בגלל שהם עובדים בטכנולוגיה אבל הבנת חיים ודרך חיים אין להם,אני מאזין לצורת הדיבור ועל הנושאים שהם מדברים אני פשוט לא מבין איך ישראל עדיין קיימת אם לא בזכות חסדיו של הקב"ה.
הקבלן שמעסיק ערבים אולי מרוויח יותר ממה שהיה מרוויח אם היה מעסיק יהודים תמורת שכר גבוה יותר, אך המיסים עולים, והשירותים מתייקרים, ולכן בסופו של דבר מרוויח פחות.
בהתחלה הוא ירוויח אבל בעתיד הרחוק שהכלכלה תיפול הוא יקרוס.