שונות > מה שבראש
מה הנושא האהוב ביותר בבית הספר?
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: דור1992 על ינואר 08, 2008, 22:21:17 ---ובכלל אני די אוהב היסטוריה, כי אני יחסית טוב במקצוע הזה
--- סוף ציטוט ---
היסטוריה זה נושא מאוד כוללני, יש תקופה ספציפית או נושא ספציפי שמדבר אליך יותר מכל?
אני למשל המומחיות ההסטורית שלי היא בעיקר של ה-250 שנה האחרונות (בערך) פחות או יותר מאז קצת לפני מלחמת העצמאות האמריקאית ועד ימינו, הסטוריה מודרנית.
הידע שלי בתקופה זו הוא גדול מאוד, בתקופות יותר קדומות יש לי ידע נרחב אבל בסיסי, בבחינת מושגים כלליים ותו לא.
שלמה:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על ינואר 09, 2008, 13:35:55 ---היסטוריה זה נושא מאוד כוללני, יש תקופה ספציפית או נושא ספציפי שמדבר אליך יותר מכל?
אני למשל המומחיות ההסטורית שלי היא בעיקר של ה-250 שנה האחרונות (בערך) פחות או יותר מאז קצת לפני מלחמת העצמאות האמריקאית ועד ימינו, הסטוריה מודרנית.
הידע שלי בתקופה זו הוא גדול מאוד, בתקופות יותר קדומות יש לי ידע נרחב אבל בסיסי, בבחינת מושגים כלליים ותו לא.
--- סוף ציטוט ---
אני אישית מחבב מאוד את ההיסטוריה של המאה ה-19 או אם לדיק את התקופה של 1792-1914.
אף כי אני אוהב כימאת באותה המידה את ההסטוריה של יתר המאה ה-20.
ההסטריה שהכי לא מדברת עלי זה של המאות ה6-10.
ובאצם עד 1095 אין ממש משהוא מיוחד.
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: שלמה על ינואר 09, 2008, 14:37:30 ---אני אישית מחבב מאוד את ההיסטוריה של המאה ה-19 או אם לדיק את התקופה של 1792-1914.
אף כי אני אוהב כימאת באותה המידה את ההסטוריה של יתר המאה ה-20.
ההסטריה שהכי לא מדברת עלי זה של המאות ה6-10.
ובאצם עד 1095 אין ממש משהוא מיוחד.
--- סוף ציטוט ---
עליית האיסלם וכיבושיו וכל מה שקרה אז לא מספיק מעניין?
זה לא מספיק מיוחד?
התקופופת שאתה מדבר עליהם שאתה אוהב אותם זה פחות או יותר מקביל לתקופות שלי, אם כי שלי הוא טיפה יותר קדום.
תלך אחרוהה למלחמת העצמאות האמריקאית והקמת ארה"ב (1776) וקצת לפני כן זה התקופה שלי.
דור1992:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על ינואר 09, 2008, 13:35:55 ---היסטוריה זה נושא מאוד כוללני, יש תקופה ספציפית או נושא ספציפי שמדבר אליך יותר מכל?
--- סוף ציטוט ---
כרגע למדנו על האנטישמיות באירופה כלפי היהודים בסוף המאה ה-19, על הפעילות בגולה של הרצל ושל התנועות הלאומיות בתקופה זו. היה לנו מבחן השבוע, אני מקווה לקבל ציון טוב. יחסית לא קשה לי היסטוריה, גם בגלל שזה מענין ואם חוזרים על זה טוב זה בכלל לא קשה, לעומת מקצועות מעצבנים כמו כימיה שאני לא מבין שם כלום.
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: דור1992 על ינואר 12, 2008, 19:40:31 ---כרגע למדנו על האנטישמיות באירופה כלפי היהודים בסוף המאה ה-19, על הפעילות בגולה של הרצל ושל התנועות הלאומיות בתקופה זו. היה לנו מבחן השבוע, אני מקווה לקבל ציון טוב. יחסית לא קשה לי היסטוריה, גם בגלל שזה מענין ואם חוזרים על זה טוב זה בכלל לא קשה, לעומת מקצועות מעצבנים כמו כימיה שאני לא מבין שם כלום.
--- סוף ציטוט ---
יש לך מושג בכלל כמה גיבובים של שקרים וסילופים הסטוריים והגדרתיים "משרד החינוך" (או איך שאני אוהב לקרוא לזה: "הפוליטרוקים מהקומיסארט לחינוך מחדש") יש על התקופה עליהאתה מדבר? מה שאתה לומד זה לא היסטוריה, כי אם שכתוב שקרי של מה שרוצים שתחשוב, אני מזמין אותך לשוחח איתי על התקופה הנ"ל, אני אהנה לנפץ סדרה שלמה של מיתוסים ושקרים שדאגו להנחיל לך בבית הספר, מההגדרה של "העליה הראשונה" עבור בהעצמת תרומת הביל"ויים, הביקורת הלא עיניינית על הברון רוטשילד, הקטנה ואפילו ביטול של כל העליות "החרדיות" מתקופת הרמב"ן ועד תלמידי הגר"א עבור בעובדה שלא טורחים לספר לך באמת למה פרצו הפרעות (סופות בנגב) ברוסיה ועל איזה רקע.
דברים שהרצל עצמו כתב והאמין בו, לפני וגם אחרי פרשת דרייפוס.
הקשר הבריטי לעליית התיאוריות הנאציות, "הפרוטוקולים של זקני ציון" וההשלכות לימינו, וכמובן היצירה היהודית ששמה: רוסיה הסובייטית.
ארגונים כמו הבונד והתנועה הרפורמית וכו' וכו' וכו' וגם זה על קצה המזלג.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה