someone - מה דומה בכלל במשיחת דם על המזבח , שהפואנטה שלו היא הקרבת נפש הבהמה על המזבח
לבין טכסים פגאנים ? ... בכלל , אצל הפגאנים רוב הזמן הם היו שותים את הדם !
אתה רוצה שאני אתחיל לתאר לך בפורטרט את ההבדלים בין הקרבות קורבנות בבית המקדש לבין כל הדברים המטורפים שה"פגאנים" היו עושים (הקזת דם שלהם עצמם על המזבח , מהבנה טיפשית שזה כביכול "מחדש " את העולם בתרבות של המאיה , אכילה על הדם (איפה שיוצא) בתרבויות המזרח תיכוניות , שתיית דם ועוד דברים מגעילים )
להבדיל מהיהדות , שבא דווקא הכל בא לסימול דברים, ההקרבה של הבהמות היה לכפר על עוונות , דם החיה הוא נפשה ,ולכן נזרק על המזבח , כל ה"שומן" של הבהמה בדרך כלל הועלה על המזבח ,לסמל את הקרבת האנוכיות וה"יש" וכו' , בקיצור , זה ההשואה הכי לא נכונה שאפשר להשוות
הדבר דומה לזה
מישהו שלא יודע מזה יהדות ומזה איסלאם מסתכל ורואה יהודי מתפלל עמידת שמונה עשרה , וערבי מתפלל עם ההשתחות שלהם , ויחשוב שבגלל ששניהם "מתכופפים" בצורות שונות, שניהם עושים את אותה עבודה
זה שהגוים היו מקריבים קרבנות , זה בכלל לא דומה להקרבת קורבנות שאנחנו היינו עושים, כל הרעיון שונה וכל הקונספט שונה .
---------------
איתן - כתבת " הברברים מלוכסני העיניים "
זה לא יפה . חח אין לי מילים אחרות לזה . אני לא הולך "לריב" איתך על זה או משהו חלילה , אבל תאר לעצמך שגוי סיני ששומר שבע מצוות בני נח או סיני שהתגייר היה רואה את זה ותחשוב אם זה ראוי .
אין עם לא ברברי , הדרך להיות לא ברברי זה על ידי שיעבוד הבהמיות (קבלת עול מלכות שמים)
ובכל אופן ,אמנם אני לא בעד להכניס חיות לכלובים שילחמו , כמו שעשו הרומאים, או בצפון קוריאה כמדומני בימנו , אבל ללא ספק , אם זה היה מצולם בטבע , בהחלט אשמח שזה יהיה "מתועד" , ואפילו ברמת העיקרון , זה כן מעניין מי מנצח , דוב או אריה, טיגריס או אריה , וכו' , מה לעשות , זה מעניין ...
אני בעד שיזרקו את הגוים שעשו את זה יחד עם החיות לכלובים כן ? , אבל מבחינה טכנית, זה כן מעניין ...
------------------
אלון - אל תהיה כזה בטוח , אני מכיר לא מעט מקרים שבהם הסינים דווקא לא היו כאלה חביבים ליהודים .
למשל , אחת מהסיבות שבני מנשה (אם אתה מכיר את הסיפור , בקיצור : כמה מאות אלפי אנשים מהודו שמאד דוגלים במוצא היהודי שלהם) שכחו את המסורת שלהם, היה בגלל רדיפות באיזור סין .
----------
בקשר לתמונה - שוב - זה בסך הכל נראה לי גן חיות , מה יעשו , ירעיבו אותם ? גם אריות צריכים לאכול לא?
אז בסדר הוא לא הרג תעז , מה לעשות. אבל בתאכלס ... הם אוכלים דיוננים חיים בעצמם, למה לצפות מהם ליותר מדי