יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
רציתי לשאול מה זה קראים?
אלירן:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על ינואר 04, 2008, 01:57:21 ---קראים- כת שפרשה מהיהדות באופן טוטאלי, העובדה היא, שהיו להם קהילות בפולין ובארצות הבלטיות, הם נשאלו על ידי שלטונות הכיבוש הנאצי, אם הם יהודים, התשובה שלהם הייתה: "לאו מוחלט".
הם לא חוו את השואה בכלל, לא נשלחו למחנות, לא נורו על ידי האיינזצגרופהן, לא הורעבו למוות, לא הוכנסו לתאי הגז (משאיות בהתחלה/ציקלון ב' מאוחר יותר), לא הוכנסו לגטאות בצפיפות איומה, לא חוו עבודת פרך, ולא נאצלו להלחם ו/או לברוח בשביל להציל את עורם, הם לא יהודים, נקודה.
רפורמים- התנועה שהוציאה את ירושליים מהסידורים ובמקומה שמה את ברלין שמושא התפילות שלהם, הגנו בחירוף נפש על המשטר הנאצי מהשמצות בעולם, אפילו אחרי ליל הבדולח, התנגדו להקמת מדינת ישראל, תומכים במוסלמים/ערבים בג'יהאד שלהם כלפינו וכלפי המערב ואני חושב שאין צורך להוסיף יותר מזה.
שומרונים- פעם תנועה בעייתית, היום כת אזוטרית חסרת כל חשיבות עם פחות מאלף חברים בעולם כולו, גויים פר אקסלנס, כאלה שאם היה לנו מינימום שכל, היינו צריכים לשלוח על טיל יחד עם המוסלמים חזרה מתחת לאבן שממנו הם הגיחו, בשל חשבון היסטורי שיש לנו איתם.
ולסיום, חז"ל קבעו עיקרון מוחלט:" אדם מועד לעולם" לא לפעמים, לא לפי מצב הרוח, אלא תמיד!
--- סוף ציטוט ---
יש מצב אתה מרחיב עוד קצת על השומרונים? כי אני לא אוהב לאיכנס לויקפדיה וכי לפי מה שהבנתי מאחד מיהם הם דווקא מיתפללים את אותם תפילות כמו שלנו..
eladp12:
לא הגיוני שהם מתפללים את אותם תפילות, השומרונים דוחים את התורה שבע"פ
ואפילו את התנ"ך!!! הם מקבלים את חמשת חומשי תורה + ספר יהושוע רק שהתורה שלהם
וספר יהושוע מכילים פסוקים שונים מאוד..
לדוגמא בעשרת הדיברות, הדיבר העשירי מוחלף בקדושת הר גריזים..
arieli22:
שלום לכל הכהניסטים...הייתה כאן תחילתו של נושא אודות הקראים אולם בפועל אף אחד לא ממש הסביר מהם. זה לא כזה פשוט לומר "החלו במאה ה8", כיוון שיש כנראה שורשים מקדמים יותר לקראות...
שלמה:
--- ציטוט של: arieli22 על ינואר 06, 2008, 20:15:40 ---שלום לכל הכהניסטים...הייתה כאן תחילתו של נושא אודות הקראים אולם בפועל אף אחד לא ממש הסביר מהם. זה לא כזה פשוט לומר "החלו במאה ה8", כיוון שיש כנראה שורשים מקדמים יותר לקראות...
--- סוף ציטוט ---
אין.
כך נולדה הקראות.
במאה ה-8 היתה תחרות של 2 אנשים לתפקיד ראש הגולה.
ענן שלא זכה בתפקידדרש בכול זאת להנהיג את היהודים לכן תפס אותו החליף ורצה להורגו כי מורד במלכות הוא.
ואז אמר ענן כי אין הוא יהודי לה שיח הוא לדת חדשה הקראות
הוא איחד יהודים שתמכו בו וכך נולדה הקראות.
זה קיצור של קיצור של הדברים.
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: אלירן על ינואר 04, 2008, 09:34:19 ---יש מצב אתה מרחיב עוד קצת על השומרונים? כי אני לא אוהב לאיכנס לויקפדיה וכי לפי מה שהבנתי מאחד מיהם הם דווקא מיתפללים את אותם תפילות כמו שלנו..
--- סוף ציטוט ---
תלחץ שומרונים בGoogle, ותבדוק ותחפש תוצאה שמפנה לאתר שהוא לא ויקיפדיה, אני בטוח שישנם גם אתרים יהודיים אחרים שמסבירים בפרוטרוט מה הם השומרונים ומה ההסטוריה שלהם.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה