יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
רציתי לשאול מה זה קראים?
goyava:
שלום שמי גד ואני חוזר בתשובה, ואני רוצה לדעת כמה דברים, במה לאמין וכמה ללמוד תורה ביום, ואם ללכת לבית הכנסת שלי בשכונה זה טוב
יש היום דבר כזה? ואם יש זה טוב או לא? ומה צריך לעשות אם זה?
IRON_MAN:
בס"ד
ברוך-הבא לפורום שלנו :smil064:
איך הגעת אלינו?
goyava:
יש לי חבר בבית הספר שנתן לי את האתר והוא עוזר לי בשיעורים והוא מבין טוב בהיסטוריה היהודית והוא ממצי לי כיתות שונות מההיסטוריה קוראים רפורמים שומרונים, והוא אומר לי שהם נמצאים בעולם אחר לגמרי מה זאת אומרת?
אם אפשר עוד שאלה
אחי חזר בתשובה לפני מספר שנים. לאחרונה הוא הודיע כי הוא לא מתכוון להגיע יותר לבית הורי כי אנחנו לא שומרים מספיק שבת. הורי אנשים מסורתים, כלומר האוכל כשר (גם הכלים), קידוש, וכשהוא נימצא שאר אחי החילונים משתדלים לא להדליק ולכבות מוצרי חשמל. אבל עליו זה לא מקובל "להנות" מאור שהודלק בשוגג.
האם החלטתו, אשר מצערת את הורי ויוצרת קרע במשפחה, נכונה, האם אין פסק הלכה המאפשר לו לקיים איתנו את החג והשבת גם אם מישהו הדליק בשוגג אור (מתוך הרגל) או מחלל את השבת בחדרו, ומה עלינו לעשות במצב הזה?
תודה
eladp12:
קראים - מי שמאמין בתורה שבכתב בלבד.
רפורמים - מי שמחדש הלכות ומצוות ומתאימן לזמן הנוכחי.
שומרונים - מי שעלה מאשור ארצה וקיבל את עול המצוות מתוך פחד מהאריות.
נמצאים בעולם אחר? למה אתה מתכוון?
אתם צריכים להסביר לו שאתם אנושיים ולכן אתם לפעמים עשויים לטעות, כיוון שלפעמים האדם מועד מעצם טבעו.
עליו לקבל זאת ולדעת זאת, כיוון שאי אפשר במכה אחת לעשות שינוי - זה עובד בהדרגה.
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: eladp12 על ינואר 03, 2008, 23:30:30 ---קראים - מי שמאמין בתורה שבכתב בלבד.
רפורמים - מי שמחדש הלכות ומצוות ומתאימן לזמן הנוכחי.
שומרונים - מי שעלה מאשור ארצה וקיבל את עול המצוות מתוך פחד מהאריות.
נמצאים בעולם אחר? למה אתה מתכוון?
אתם צריכים להסביר לו שאתם אנושיים ולכן אתם לפעמים עשויים לטעות, כיוון שלפעמים האדם מועד מעצם טבעו.
עליו לקבל זאת ולדעת זאת, כיוון שאי אפשר במכה אחת לעשות שינוי - זה עובד בהדרגה.
--- סוף ציטוט ---
קראים- כת שפרשה מהיהדות באופן טוטאלי, העובדה היא, שהיו להם קהילות בפולין ובארצות הבלטיות, הם נשאלו על ידי שלטונות הכיבוש הנאצי, אם הם יהודים, התשובה שלהם הייתה: "לאו מוחלט".
הם לא חוו את השואה בכלל, לא נשלחו למחנות, לא נורו על ידי האיינזצגרופהן, לא הורעבו למוות, לא הוכנסו לתאי הגז (משאיות בהתחלה/ציקלון ב' מאוחר יותר), לא הוכנסו לגטאות בצפיפות איומה, לא חוו עבודת פרך, ולא נאצלו להלחם ו/או לברוח בשביל להציל את עורם, הם לא יהודים, נקודה.
רפורמים- התנועה שהוציאה את ירושליים מהסידורים ובמקומה שמה את ברלין שמושא התפילות שלהם, הגנו בחירוף נפש על המשטר הנאצי מהשמצות בעולם, אפילו אחרי ליל הבדולח, התנגדו להקמת מדינת ישראל, תומכים במוסלמים/ערבים בג'יהאד שלהם כלפינו וכלפי המערב ואני חושב שאין צורך להוסיף יותר מזה.
שומרונים- פעם תנועה בעייתית, היום כת אזוטרית חסרת כל חשיבות עם פחות מאלף חברים בעולם כולו, גויים פר אקסלנס, כאלה שאם היה לנו מינימום שכל, היינו צריכים לשלוח על טיל יחד עם המוסלמים חזרה מתחת לאבן שממנו הם הגיחו, בשל חשבון היסטורי שיש לנו איתם.
ולסיום, חז"ל קבעו עיקרון מוחלט:" אדם מועד לעולם" לא לפעמים, לא לפי מצב הרוח, אלא תמיד!
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
עבור לתצוגת גירסה מלאה