כתב נושא: משפט בלונדון: ניסו לפוצץ אוטובוס עם מי חמצן וקמח  (נקרא 5645 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
בלונדון נפתח משפטם של שישה גברים ממוצא מוסלמי, הנאשמים כי ביקשו לבצע פיגוע במערך התחבורה הציבורית בעיר באמצעות מטענים שהורכבו ממי חמצן ומקמח צ'פאטי, מעין לחם הודי דק, שבועיים בלבד לאחר מתקפת הטרור של 7 ביולי 2005. השישה כפרו באישומים נגדם, ואחד מהם טען כי המטענים נועדו לזרוע בהלה בלבד.

שישה גברים התכוונו לבצע פיגוע במערך התחבורה הציבורית של לונדון, באמצעות מטעני חבלה שהורכבו ממי חמצן ומקמח הודי המשמש לייצור צ'פאטי. כך מסר היום (ב') תובע בפני בית משפט בלונדון עם פתיחת משפטם. הפיגוע נכשל לאחר שמטעני החבלה לא התפוצצו, ואיש לא נפגע.

"העובדה שהמטענים האלה לא הצליחו להתפוצץ אינה סותרת את העובדה שלנאשמים היו כוונות לבצע פיגוע. מזלם של הנוסעים בתחבורה הציבורית, שחייהם ניצלו", אמר התובע, ניג'ל סוויני, כאשר הציג את טיעוני התביעה בפני בית המשפט. לטענתו, מומחי זיהוי פלילי בדקו את העיסה שממנה הוכנו המטענים מספר פעמים, ובכל פעם שבדקו אותה - העיסה התפוצצה.

האירוע התרחש ב-21 ביולי 2005 - שבועיים בלבד לאחר שמחבלים מתאבדים ביצעו מתקפת טרור משולבת במערך התחבורה הציבורית בבירת בריטניה. 52 בני אדם נהרגו במתקפה ההיא.

(ששת החשודים ימ"ש כפרו באישומים)

"התיק הזה עוסק אף הוא במזימה מוסלמית קיצונית שמטרתה היחידה היא לבצע מעשי רצח רבים ופיגועי התאבדות", הוסיף סוויני ואמר למושבעים. לדבריו, הרכיבים לצורך הכנת הפצצות נרכשו באפריל או במאי 2005. "מכך עולה שהראיות בתיק מצביעות על כך שהמזימה החלה להירקם הרבה לפני פיגועי 7 ביולי 2005", אמר סוויני.

"אנחנו טוענים כי לא מדובר בחיקוי לפיגועי 7 ביולי שתוכנן בחופזה - למרות שכפי שנוכל לראות, אחד המטענים הועלה על אוטובוס מאוחר יותר מאשר האחרים", אמר התובע. לטענתו, המטענים הורכבו מ-70 אחוזים מי חמצן ו-30 אחוזים קמח. צ'פאטי הוא סוג של לחם הודי שטוח.

(אחד המטענים שהוכנו לצורך הפיגועים)
לדבריו, כל מטען צויד במרעום שהכיל TATP, חומר נפץ שבו מרבים להשתמש מחבלים מתאבדים פלסטינים. גם המחבל ריצ'רד ריד, שנתפס כאשר ניסה לפוצץ פצצה שהוטמנה בנעליו על גבי מטוס שעשה את דרכו לארה"ב - השתמש בחומר נפץ מסוג זה. לדברי התביעה, הנאשמים הטמינו את המטענים בכלי פלסטיק והדביקו עליהם ברגים וחלקיקי מתכת אחרים - כדי להגביר את הפגיעה.

ששת הנאשמים - איברהים מוכתר סעיד, 28; רמזי מוחמד, 25; יאסין עומר, 26; מנפו א-סיידו, 33; עדל יחיא, 24; וחוסיין עוסמן, 28 - כפרו באישומים נגדם: קשירת קשר לביצוע רצח, וקשירת קשר לביצוע פיגוע. מרבית החשודים נעצרו בבריטניה ימים ספורים לאחר הפיגוע הכושל. עם זאת, עוסמן נמלט לאיטליה, אך נעצר ברומא שבוע אחרי המתקפה הכושלת.

נגד 11 חשודים נוספים, בהם אשתו של עוסמן וגיסתו, הוגשו כתבי אישום על סיוע לנאשמים - או על סירוב לחשוף מידע. משפטיהם ייערכו מאוחר יותר השנה.
סוויני מסר כי מי החמצן הנמכרים ברשתות השיווק הן מדוללות מכדי לשמש כחומר נפץ יעל. מסיבה זו, רכשו הנאשמים 284 בקבוקים של החומר, ואז הרתיחו את הנוזלים כדי להגביר את ריכוז החומר הפעיל. בדירתו של עומר התגלו שרידים של מי חמצן ושל TATP. כן התגלו בדירה סימנים שהעידו על כך שהחומר הורתח. סוויני ציין עוד כי עוסמן אמר למשטרה כי המטענים נועדו רק "להבהיל את הציבור".

המשפט נערך בבית הדין ווליץ' קראון, בית משפט מאובטח בקפידה הסמוך לבית הכלא בלמארש בלונדון. הוא צפוי להימשך שלושה עד ארבעה חודשים.
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i

מנותק DJ Luminus

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
האירופיפים ממש חולי נפש שהם איפשרו לנבלות המוסלמים האלה להכנס לשטחם ולקבל אזרחות. מה שראינו במדריד ובלונדון זה עוד כלום לעומת מה שהולך לקרות בעתיד. עוד יהיו מאות פיגועים כאלה במערב אירופה. מצד שני זה טוב כי אז תעלה חמתם של צעירי אירופה על המוסלמים והם ידאגו להכנס בהם.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
האירופיפים ממש חולי נפש שהם איפשרו לנבלות המוסלמים האלה להכנס לשטחם ולקבל אזרחות. מה שראינו במדריד ובלונדון זה עוד כלום לעומת מה שהולך לקרות בעתיד. עוד יהיו מאות פיגועים כאלה במערב אירופה. מצד שני זה טוב כי אז תעלה חמתם של צעירי אירופה על המוסלמים והם ידאגו להכנס בהם.
בעיה שלהם הם הכניסו אותם שישלמו...
וכמו שאמרת לאט לאט עולים העצבים של הצעירים שם כל כל המוסלמים ימ"ש.
יגאל=גואל

=       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
לומינוס, כמה זמן אתה נותן לאירופה עד שהם יבחרו מנהיג פאשיסטי כמו היטלר שיבטיח ליישם פתרון סופי לבעיה המוסלמית?  האם זה יצריך התמוטטות כלכלית (כפי שקרה טרם מלחמת העולם השניה)?
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
אני מציע לשלוח להם בחזרה דלק- אוויר בתוך מגשי פיצה, כקונטרה לצ'אפאטי.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק DJ Luminus

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
לומינוס, כמה זמן אתה נותן לאירופה עד שהם יבחרו מנהיג פאשיסטי כמו היטלר שיבטיח ליישם פתרון סופי לבעיה המוסלמית?  האם זה יצריך התמוטטות כלכלית (כפי שקרה טרם מלחמת העולם השניה)?

אני לא בטוח אם מנהיג כזה יוכל להבחר בבחירות דמוקרטיות. המערכת הפוליטית האירופאית לא תאפשר למנהיג כזה להתמודד בבחירות. כל פוליטיקאי שיעז להציע להעיף את הישמעאלים מאירופה ימצא את עצמו מחוץ למערכת הפוליטית, בדיוק כפי שעשו לרב מאיר כהנא זצ"ל. אמנם קיים הבדל עצום בין היטלר לכהנא, אבל המושחטים בכנסת קראו לו פאשיסט ונאצי והשתמשו בטיעונים אלה כדי להעיפו ממנה.

בייקר

• אורח
ערבושים מסריחים.אני מציע להם שיחמצנו את השיער במקום ויכינו אוכל הודי,אני אוהב מאד אוכל הודי:צ'יקן טיקה.

מנותק DJ Luminus

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
ערבושים מסריחים.אני מציע להם שיחמצנו את השיער במקום ויכינו אוכל הודי,אני אוהב מאד אוכל הודי:צ'יקן טיקה.

אני מסכים איתך, אין טיפשים כמו הערבושים. להכין פצצה ממי חמצן וקמח? מה, הם דפוקים בראש?

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir

אני מסכים איתך, אין טיפשים כמו הערבושים. להכין פצצה ממי חמצן וקמח? מה, הם דפוקים בראש?
בכל זאת ערבים...
יגאל=גואל