כתב נושא: אפליה נגד אתיופים במוסד דתי-עזרו לתקן הרושם  (נקרא 6618 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק Altalena

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/667/168.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3478809,00.html

אני קורא את התגובות ופשוט לא מאמין,מאשימים את הדת באפליה נגד אתיופים.אני קורא לחברי הפורום להציף את מערכות התגובות בטוקבקים שיתקנו את העוול (ואפשר,אני מניח,גם להזמין לפורום)

מנותק הימני האשקלוני

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • שואה לכל הערבים!!!!!!!!!
אפליה נגד אתיופים במוסד דתי-עזרו לתקן הרושם
« להגיב #1 ב- : דצמבר 04, 2007, 13:45:00 »
גועל נפש
מה יש להם נגד אתיופים?
יש אתיויפים שמאמינים בה' יותר ממנו ומכל המשפחה שלו
הגזענות כלפי אתיופים מעצבנת אותי
למה שונאים אותם?כי הם שחורים?
תאמינו לי הם אנשים זהב סתם כל היעני דתיים האלה משחקים אותה בית ספר דתי
הקב"ה אנחנו אוהבים אותך!!!!!!!!!!!

מנותק פּז

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #2 ב- : דצמבר 04, 2007, 15:29:50 »
אלטלנה, הבקשה שלך קצת מוזרה לי.
אמנם זוהי הזדמנות פז לאנטי-דתיים לגנות את הדת היהודית, ולהאשימה בגזענות, אך יש כאן משהו קצת יותר חשוב מזה.
כשאני שומע על בית ספר שמפלה יהודים יקרים יוצאי אתיופיה, זה הדבר העיקרי שמכעיס אותי, ולא כל מיני הכפשות שונות ומשונות של הדת.
אני קורא לכל חברי הפורום להגיב שכל ישראל ערבים זה לזה, כולנו אחים, ופשע מהסוג הזה לא מתקבל ולא יתקבל ע"י החברה הישראלית והעם היהודי.

מנותק אורי'ין

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • הלוואי ויבנה המקדש בקרוב ותבוא הגאולה!!
« להגיב #3 ב- : דצמבר 04, 2007, 15:47:11 »
בס"ד,
יש אתיופים לא י'הודים..
חוץ מיזה מה הבעי'ה שהם לומדים בכיתה לבד?
וגם יכול להיות שהבצפר לא רוצה שהם ידרדרו את שאר הילדים..
הרב כהנא צדק!!!!!
נוער כהנא חי!!!!!!!

מנותק Altalena

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #4 ב- : דצמבר 04, 2007, 16:18:48 »
אלטלנה, הבקשה שלך קצת מוזרה לי.
אמנם זוהי הזדמנות פז לאנטי-דתיים לגנות את הדת היהודית, ולהאשימה בגזענות, אך יש כאן משהו קצת יותר חשוב מזה.
כשאני שומע על בית ספר שמפלה יהודים יקרים יוצאי אתיופיה, זה הדבר העיקרי שמכעיס אותי, ולא כל מיני הכפשות שונות ומשונות של הדת.
אני קורא לכל חברי הפורום להגיב שכל ישראל ערבים זה לזה, כולנו אחים, ופשע מהסוג הזה לא מתקבל ולא יתקבל ע"י החברה הישראלית והעם היהודי.

אתה צודק,אך בתור אדם דתי שלומד במוסד חינוך דתי ומתנדב במסגרת בית הספר,כמו שאר השכבה שלי,בבית ספר יסודי שחלק נכבד בתלמידיו הם אתיופים,אני מרגיש כאילו נעשה לי באופן אישית עוול נורא.

אכן-צריך להלחם בבית הספר שמפלה אתיופים.אם תגיד לי שמחר יש הפגנה מול בית הספר אני אהיה הראשון להגיע לשם.אך המינוף של זה לפגיעה בדת והצגתה כ"גזענית" מגעילה אותי.

מנותק למדיהו

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #5 ב- : דצמבר 04, 2007, 17:00:18 »
בס"ד,
יש אתיופים לא י'הודים..
מה הקשר שיש אתיופים שהם לא יהודים ? אנחנו מדברים על היהודים כאן.
הבעיה שהם לא לומדים בכיתה לבד היא שהם לא ייתאקלמו ולא יתערו בחברה היהודית בארצנו.
וספרי לי, איך הם יכולים לדרדר את שאר הילדים ? מה, הלבנים ישחירו אם הם יגעו בהם ?
"לא ארץ נכריה לקחנו ולא ברכוש נכרים משלנו, כי אם נחלת אבותינו אשר בידי אויבנו בעת מן העתים בלא משפט נכבשה. ואנחנו כאשר היתה לנו עת השיבנו את נחלת אבותינו".
תשובת שמעון החשמונאי לאנטיוכוס השביעי (סידיטס)

מנותק פּז

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #6 ב- : דצמבר 04, 2007, 17:40:52 »
בס"ד,
יש אתיופים לא י'הודים..
גם יש רוסים לא יהודיים, אך אני לא חושב שיש הפרדה על בסיס דת במקרה הזה, מה עוד שבית בספר הזה מוגדר כיהודי דתי (שמן הסתם, לא יקבל נוצרים).
הבעיה בלימודים לבד היא שאנו רוצים עם מאוחד, ולא מפוצל שיש בו תתי קבוצות מופרדות, ולכן הפרדה מוחלטת שכזו מחרידה.
בקשר לדרדור שאר הילדים, אני לא חושב שזאת הסיבה כאן.
אם ההפרדה הייתה על בסיס רמה לימודית, היה צריך לבחון קודם כל את רמתן הלימודית, לא? (מה שלא קרה כאן).
אם כפי שאת אומרת, ילדים יכולים להשפיע על ילדים אחרים, אולי שילובן בכיתה רגילה היה יכול להעשיר אותן, והן היו יכולות לקבל מעושרו התרבותי/לימודי הרב של הצבר הישראלי (שאותו אנו רואים בימים אלה במבחני הפיז"ה והמיצ"ב).

מנותק אורי'ין

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • הלוואי ויבנה המקדש בקרוב ותבוא הגאולה!!
« להגיב #7 ב- : דצמבר 04, 2007, 21:01:11 »
בס"ד,
הנה משהו שקראתי שמישהו כתב באיזה פורום:

האמת מאחורה:
המקורות: כיוון שאינני תלמיד באולפנא, אז אני אומר הכל מאחותי, וגם מהודעה אחרת בפורום סגור שנכתבה בעניין, ע"י בת מהאולפנא ג"כ.
מקור נוסף הוא ראש הישיבה שלי, שהיא חלק (אמנם מבחינה כלכלית נפרד), מהמוסדות.
הסעה נפרדת.
א. הדתיים בפתח -תקווה גרים בשלוש שכונות - כפר אברהם, כפר גנים והדר גנים. ההסעות לא יכולות לנסוע לצד השני של העיר, ולכן - זימנו להם מונית מיוחדת כל יום.

כיתה בקצה המסדרון
ב. התלמידות קיבלו כיתה, בקומה הראשונה (מתוך 3), רק בכיתה השלישית שם (מתוך 3). ואז כתבו: "הן למדו בכיתה קטנה בקצה המסדרון". אגב, מי צריך כיתה גדולה לארבע בנות ומורה ? ד.א., אחת הכיתות באותה שורה, היא כיתה שירדה ממתחמה המקורי לצורך ילדה שנפצעה.

ג. ממלכתי דתי
כבר במשפט הראשון, כתבו שאנחנו ממלכתי דתי. 'למרחב' הוא ביה"ס פרטי. איננו חייבים לקבל אף אחד, בלא קשר לשום דבר, וכל תירוץ קביל.

ד. התלמידות קיבלו מורה אחת לכל המקצועות.
למה, מישהו צריך יותר ממורה אחת לכל המקצועות בכיתה ב'? איזה השכלה מיוחדת כבר לומדים שם?.

ה. הפסקות נפרדות.
שקר וכזב!! אחותי סיפרה לי, שהם משחקות יפה עם כולן, ופורחות חברתית.

ו. תגובת המנהל והורי התלמידות.
לא היה ולא נברא, לא ידוע לי שהר"מים הגיבו. ביקשו מאיתנו לא להתראיין (אחות אמרה שגם בבנות ביקשו).
מי שהגיב זה היה המפקח, והעירייה.

ז. הפרדת הכיתות נעשתה בהוראה מהרב אברהם גרנביץ'.
לא נכון. יש מכתב חתום מראש העירייה, להפריד אותן בהתחלה, ואח"כ לצרף.
מעניין, שהם מצאו את שמו השני (עקיבא), שלא מוכר לרוב התלמידים והמורים. יש אפשרות שהם לכאורה מחזיקים את התוכנה 'רישומון', שמכילה מידע על כל תושבי מדינת ישראל, והיא כמובן אינה מוחזקת באופן חוקי אצל הכתב, כנראה....

ח. 'למרחב', לא רצו לקבל אתיופים.
שקר השנה הישיבה הייתה צריכה לקבל ג"כ אתיופים, והיסודי בנים כיתה של 30 אתיופים. הדבר בנתיים לא נעשה, עקב בירוקרטיה. גם שנה שעברה ביה"ס רצו לשלב אתיופים, רק שלא יצא.

ט. הן לא משחקות עם אף אחת
נכון, כי אף בת מהכיתה לא גרה בשכונה, מה לעשות.

י. יש עוד אתיופים בלמרחב?
כן, בת של זוג מעורב- אשכנזי ואתיופי. השאר כי פשוט לא נרשמים, בפ"ת אין כמעט אתיופים דתיים חזקים.
אצלנו יש יהודים מכל קצוות תבל.

יא. איך הוטעו כל כלי התקשורת, בינהם ערוץ 7?
אנשי מרץ ששנים רוצים להתנקל למוסדות למרחב, שפנו לאורן המאירי (שם כ"כ יפה למי שלא ממש בדק את העובדות...), שעשה מזה מטעמים בעיתון 'ידיעות אחרונות'.

יב. היו עיתונאים אצלכם?
כן, המוון. הם פלשו למתחם ביה"ס היסודי של הבנות והאולפנה (אנחנו - הישיבה, בבניין ממול, אז הם היו בכביש באמצע) וצלמו בנות באולם ספורט, תוך הפרה בוטה של הפרטיות והצניעות, ואף צלמו מבחוץ את הכיתות והשומרת.

יא. כתלמיד למרחב, מה תגובתך?
אני אישת, גר בשכונה עם אתיופים (וכן- אין לי חברים באזור בגלל זה. אולי בגלל זה אני מכור לנט...), ואני לא כ"כ מכיר אותם (אחי הקטן משחק איתם לעיתים), כי אני גדול מרובם בכמה שנים, ויש לי משפחה כזו בבניין. אין לי בעיה איתם, מעבר לפער דתי, והבעיות האחרות שיש כרגיל. אין לי שום התנגדות מיוחדת בגלל עורם או מוצאם.

כשאחותי אמרה שישימו אתיופיות אצלהן בביה"ס בכיתה מקדמת בהתחלה, ואח"כ ישלבו - אבא שלי אמר שזה תהיה כתבה טובה בעתיד. הוא צדק לצערנו.

עד כאן להיום. יש לי עוד המון מה להגיד (בלשון קשה! - לאמר - לשון רכה, לדבר- לשון בינונית, להגיד- מלשון גיד, דברים קשים) ולאמר על זה, אבל אין מספיק מילים לתאר.

הראש ישיבה שלי גם אמר שמי שפרסם את זה היא בכלל פעילת מרץ מזה שנים, שמנסה המון זמן למצוא עלינו סיפור עסיסי.

....
הרב כהנא צדק!!!!!
נוער כהנא חי!!!!!!!

מנותק אריה י

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #8 ב- : דצמבר 10, 2007, 11:45:13 »
לק"י [!!!]

הפורום של למפרט הולך ודועך. וזה מהרפורמה שהוא ערך שם. החל בעריכה וצינזור של 80% מכלל ההודעות הנכתבות! עד להכנסת מקורבים להנהלה, מקורבים ללא הבנה ואבחנה. הוא, אחיו והמשפחה - אנשים טובים! וזה מהיכרות, עדיין - שיפעל בחכמה ויתקן את המעוות. אחרת, 'אחרת' כבר בדרך. פורום חדש באתר כלשהו יסחוף את הצעירים ה'אקטיבים' ומשכורתו בערוץ 7 תקוצץ.

מנותק למדיהו

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #9 ב- : דצמבר 10, 2007, 12:09:20 »
לק"י [!!!]

הפורום של למפרט הולך ודועך. וזה מהרפורמה שהוא ערך שם. החל בעריכה וצינזור של 80% מכלל ההודעות הנכתבות! עד להכנסת מקורבים להנהלה, מקורבים ללא הבנה ואבחנה. הוא, אחיו והמשפחה - אנשים טובים! וזה מהיכרות, עדיין - שיפעל בחכמה ויתקן את המעוות. אחרת, 'אחרת' כבר בדרך. פורום חדש באתר כלשהו יסחוף את הצעירים ה'אקטיבים' ומשכורתו בערוץ 7 תקוצץ.
למפרט דווקא בסדר גמור.
"לא ארץ נכריה לקחנו ולא ברכוש נכרים משלנו, כי אם נחלת אבותינו אשר בידי אויבנו בעת מן העתים בלא משפט נכבשה. ואנחנו כאשר היתה לנו עת השיבנו את נחלת אבותינו".

מנותק אריה י

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #10 ב- : דצמבר 10, 2007, 12:27:56 »
לק"י [!!!]

הבנאדם כן. המדיניות בה הוא נוקט בחודשיים האחרונים, ממש לא.

מנותק למדיהו

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #11 ב- : דצמבר 10, 2007, 12:31:32 »
לק"י [!!!]

הבנאדם כן. המדיניות בה הוא נוקט בחודשיים האחרונים, ממש לא.
על איזה מהם אתה מדבר ? יש שניים.

מנותק אריה י

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #12 ב- : דצמבר 10, 2007, 12:32:26 »
לק"י [!!!]

על שניהם.
ויש יותר משניים. גם אחות שלהם נמצאת שם. אבל זה לא חשוב.
אני מדבר על שניהם ובעיקר על הגדול שמכתיב לקטן.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #13 ב- : דצמבר 10, 2007, 14:44:49 »
כל הסיפור הוא בלון תקשורתי אחד גדול מהחל ועד כלה, סילוף עובדות הנפצת שקרים והכללה של כל הסקטור הדתי בגלל זה.
וכך צריך להתייחס לזה, ועוד עניין קטן, עצם העובדה שכולם איבדו את הראש ואת ההגיון הצרוף והיכולת לקרוא בין השורות בגלל איזה כתב מושתן ב-
"ידיעות אחרונות" מראה עד כמה גדול כוחם של משפחת מוזס ועוצמתם המזהמת על כל המדינה ואזרחיה.
אינני רוצה לחשוב מה יקרה מחר אם העיתון הזה ידווח במלוא הרצינות (ולא כתעלול פורימי או ה-1 באפריל) על פלישה רבתי של חייזרים מהחלל (וכמובן כדי להוסיף אפקט יתבל זאת בכותרות בומבאסטיות ותמונות אילוסטראציה מסרטים על חייזרים ידועים).
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.