כתב נושא: מישהו שמע על השמאלני הקומוניסט-טרוצקיסט רמי מנדלצוויג?  (נקרא 15700 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
אתה מדבר על מצפן ? אם כן, הם לא בדיוק טרוצקיסטים.
אותו זבל שמאלני.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
האם מלמדים את תורתו של הרב יהודה אשלג בבתי הספר הדתיים או בישיבות ?
אני מאוד מקווה שלא, ומנהל/ראש ישיבה שיכניס דבר כזה  לתוכן הלימודים, מוציא עצמו מתוך המחנה.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
אני לא מאמין שיש אנשים שבאמת זקוקים להסבר הזה, אבל מסתבר שאין גבול לעיוות מחשבתי.

ובכן. אמנם לא למדתי את הפילוסופיה של מרקס ואנגלס, אבל גם מתוך הבורות שלי אני יכול בנקל לראות את ההבדלים בין יהדות לסוציאליזם וקומוניזם.

א. היהדות מכירה בעובדה שישנם עשירים וישנם עניים, וכך נגזר על האדם מלמעלה, ואין לממשל זכות התערבות בממונו של אדם.
ב. היהדות לא מכירה במושג טמיעה ושוויון, היהדות היא בעלת היררכיה מעמדית ברורה, ואף בהבדלי יוחסין.
ג. היהדות מנוגדת לטענה הסוציאליסטית שכל סכסוך נגרם עקב בעיות כלכליות והבדלי מעמדות.
ד. שיטת השלטון המועדפת על היהדות היא מלוכנות ברשות המבצעת ותאוקרטיה ברשות השופטת, לא התאגדות פועלים וקשקושים מסוג זה.
ה. בזמן שהקומוניזם עוסק בגדולת המין האנושי ובביזוי כל סגידה שאינה לבשר ודם, היהדות עוסקת בגדולת האל ובקטנות האדם.
ו. היהדות מחשיבה את זכויות הפרט, בזמן שהקומוניזם הבולשויקי (כמו הפאשיזם) דוגל בעליונות הכלל על הפרט כשאת הפרט מותר לרמוס למען הכלל.
ז. היהדות דוגלת בבדלנות לאומית, בזמן שסוציאליזם דוגל בגלובליזציה.

במאמר מוסגר צריך לציין שטרוצקיזם שונה מהבולשויזם הלניניסטי והסטליניסטי, טרוצקיזם הוא בבסיסו אנרכיזם מהסוג המטורלל ביותר.
« עריכה אחרונה: דצמבר 05, 2007, 13:18:58 על ידי האלקשי »

מנותק Altalena

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
מה לגבי:

א.זכויות העבד
ב.שמיטת קרקעות שהיא גם מנוחה לפועל וגם מאפשרת לעני להיהנות מההפקר
ג.שמיטת כספים
ד.יובל שהוא בבחינת שויון כפוי של מעמדות
ה.שבת

אלה לא דברים זניחים.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
אני לא מאמין שיש אנשים שבאמת זקוקים להסבר הזה, אבל מסתבר שאין גבול לעיוות מחשבתי.

ובכן. אמנם לא למדתי את הפילוסופיה של מרקס ואנגלס, אבל גם מתוך הבורות שלי אני יכול בנקל לראות את ההבדלים בין יהדות לסוציאליזם וקומוניזם.

א. היהדות מכירה בעובדה שישנם עשירים וישנם עניים, וכך נגזר על האדם מלמעלה, ואין לממשל זכות התערבות בממונו של אדם.
ב. היהדות לא מכירה במושג טמיעה ושוויון, היהדות היא בעלת היררכיה מעמדית ברורה, ואף בהבדלי יוחסין.
ג. היהדות מנוגדת לטענה הסוציאליסטית שכל סכסוך נגרם עקב בעיות כלכליות והבדלי מעמדות.
ד. שיטת השלטון המועדפת על היהדות היא מלוכנות ברשות המבצעת ותאוקרטיה ברשות השופטת, לא התאגדות פועלים וקשקושים מסוג זה.
ה. בזמן שהקומוניזם עוסק בגדולת המין האנושי ובביזוי כל סגידה שאינה לבשר ודם, היהדות עוסקת בגדולת האל ובקטנות האדם.
ו. היהדות מחשיבה את זכויות הפרט, בזמן שהקומוניזם הבולשויקי (כמו הפאשיזם) דוגל בעליונות הכלל על הפרט כשאת הפרט מותר לרמוס למען הכלל.
ז. היהדות דוגלת בבדלנות לאומית, בזמן שסוציאליזם דוגל בגלובליזציה.

במאמר מוסגר צריך לציין שטרוצקיזם שונה מהבולשויזם הלניניסטי והסטליניסטי, טרוצקיזם הוא בבסיסו אנרכיזם מהסוג המטורלל ביותר.
אני מקווה שבדבריך על "עיוות מחשבתי" לא התכוונת אליי.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
מה לגבי:

א.זכויות העבד
ב.שמיטת קרקעות שהיא גם מנוחה לפועל וגם מאפשרת לעני להיהנות מההפקר
ג.שמיטת כספים
ד.יובל שהוא בבחינת שויון כפוי של מעמדות
ה.שבת

אלה לא דברים זניחים.

נו, ו..? לשווא דאגתי לציין שהכוונה היא למנות את המבדיל (ולא את המשותף) בין יהדות לתפיסות סוציאליסטיות למיניהן? הבנת הנקרא.

אגב, גם מה שכתבת לא 100% נכון.

דווקא לפי הקומוניזם אין זכויות מינימליות לעובדים אלא רק לפי קביעת הפרולטריון. מה שאיפשר את הגולאגים, את תכניות החומש וכו', מובן של
זכויות העבד קיים רק לגבי עבד עברי, על עבד כנעני למשל נאמר לעבוד בו עד עולם, שבת אינה לשם מנוחת פנאי אלא מועד דתי לכל דבר ועניין.

ציטוט
אני מקווה שבדבריך על "עיוות מחשבתי" לא התכוונת אליי.

למה שאתכוון אליך?  :o

מנותק למדיהו

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
אני שאלתי בגלל שאני קורא המון דברים ששמאלנים כותבים, במיוחד הקיצוניים. כמה שמאלנים פתחו תנועה חדשה ויש להם גם אתר, אז שם יש קטגוריה של "יהדות" שבעצם טוענת שהיהדות סוציאליסטית או תואמת את הרוח הסוציאליסטית.

ציטוט

הטרוצקיזם שונה מהלניניזם והסטאליניזם (שקצת דומה לנציונל בולשיביזם בלאומניות שלו) ב"אולטרה שמאלנות" שלו, אבל הוא בהחלט לא אנרכיסטי. "חיזוי עתיד" בצורה דבילית שאף פעם לא עובדת והאשמת השגיאות בחיזוי העתיד ב-"בוגדים". בסופו של דבר הטרוצקיסטים חושבים שכולם בוגדים, למרות שהם ממש מטומטמים. בוא נאמר שהבולשיביזם הכי מתון הוא זה הלניניסטי, עדיף מכל השאר.

ציטוט
דווקא לפי הקומוניזם אין זכויות מינימליות לעובדים אלא רק לפי קביעת הפרולטריון. מה שאיפשר את הגולאגים, את תכניות החומש וכו', מובן של
זכויות העבד קיים רק לגבי עבד עברי, על עבד כנעני למשל נאמר לעבוד בו עד עולם, שבת אינה לשם מנוחת פנאי אלא מועד דתי לכל דבר ועניין.
אמרה שגויה מיסודה. ראשית, מעמד העובדים/פועלים הוא הפרולטריון, במדינה שבה יהיה "דיקטטורה של הפרולטריון" תהיה לפועלים "דיקטטורה" על אמצעי הייצור, קרי הפועלים הם אלה שינהלו את המפעלים מלמטה למעלה ולא הפוך. במפעלים הללו תהיה דמוקרטיה וכל מעשה ייעשה בעזרת דמוקרטיה ישירה. לפי מה שהבנתי שליטי המדינה הקומוניסטית אמורים להיות וועדת עובדים מרכזית שנבחרת ע"י העם ומודחת כאשר העם ירצה בכך (ואם לא ירצה אז הוא יישאר שם תמיד), כך שהסטאליניזם ונגזרותיו חטאו לחלוטין מהרעיונות של מרקס ואנגלס.

« עריכה אחרונה: דצמבר 05, 2007, 15:39:10 על ידי למדיהו »
"לא ארץ נכריה לקחנו ולא ברכוש נכרים משלנו, כי אם נחלת אבותינו אשר בידי אויבנו בעת מן העתים בלא משפט נכבשה. ואנחנו כאשר היתה לנו עת השיבנו את נחלת אבותינו".
תשובת שמעון החשמונאי לאנטיוכוס השביעי (סידיטס)

מנותק למדיהו

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
אני מאוד מקווה שלא, ומנהל/ראש ישיבה שיכניס דבר כזה  לתוכן הלימודים, מוציא עצמו מתוך המחנה.
פירוט ?
"לא ארץ נכריה לקחנו ולא ברכוש נכרים משלנו, כי אם נחלת אבותינו אשר בידי אויבנו בעת מן העתים בלא משפט נכבשה. ואנחנו כאשר היתה לנו עת השיבנו את נחלת אבותינו".
תשובת שמעון החשמונאי לאנטיוכוס השביעי (סידיטס)

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
ישיבה תיכונית או כל מוסד דתי אחר שמכבד את עצמו ושייך למגזר, בעצם הכנסת זבל קומוניסטי לתוך כותלי המוסד, לא ראוי שיהנה יותר מתקציבי המגזר ולא נראה  שיהיה מישהו שפוי מהמחנה הדתי שימשיך לשלוח לשם את ילדיו.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל