ולא מגיע לי לקבל כסף בלי לעשות כלום , המינימום שמגיע לי מהמדינה זה ביטוח לאומי . אני לומד כל היום וקבל 200 ש"ח בחודש מהמדינה שזה בסדר .
למה השמאלנים והמתייונים מתערעמים על זה ? תקשיב טוב , כי בן-אדם שהוא מאמין באמונה שלמה , אפילו עם 1,000 ש"ח בחודש וגם מפחות יחיה בעושא ובאושר
וישמח עם מה שיש . התורה זה ענווה , זה הסתפקות במועט , אני מכיר אנשים שאין להם רבע ממה שיש לי ולך בלי עין רעה בין פורת יוסף וחיים באושר כ"כ גדול שגם שרי
אריסון וגם אברמוביץ' לא מגיעים אליו . זה מה שמפריע למתייונים , איך ייתכן שאחרי הכל הם שמחים ?
התורה זה הפשטות , זה כל היופי שבה . הקב"ה לא מחנך אותנו להיות רודפי בצע , אלא להתספק במועט - תאמין לי אם בן-אדם ינסה רק להבין את התורה שקיבלנו במתנה
ויראה את החכמה האדירה שקיימת בה ומצד שני את הפשטות שלה לא יוכל שלא להתאהב . הקב"ה רוצהשנלמד ממנו , להיות אנשים טובים , תמימים , ענווים , צנועים וכו'
לא סתם כתוב שהקב"ה "ה' מלך גאות לבש!!!" - מה ז"א ? הקב"ה לובש גאווה ? האיך ייתכן ?
אההה , אנחנו לא רואים את זה . הקב"ה לבוש בתפארת הגדולה ביותר שקיימת , אבל אנחנו לא רואים את זה ... בורא עולם הנשגב הוא הכי גדול ובעל כל היכולות מתנהג בצניעות הכי גדולה שיש ... ישתבך שמו לעד - טעמו וראו כי טוב ה'
אין אחד שטעם בס אמיתי ולא התמכר לטעם
ומדבר איתך אחד פה שטעם משתי העוגות , גם החילונית וגם הדתית
אחת הוא הקיא ,
אחת גרמה לו להרגיש כאילו הוא בגן העדן
תורת ה' תמימה משיבת נפש