כתב נושא: חסיד אומות עולם ושאר צטוטים דומים  (נקרא 11185 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • בֵּית, יַעֲקֹב--לְכוּ וְנֵלְכָה, בְּאוֹר יְהוָה
    • לשחרר את יגאל עמיר !
חסיד אומות עולם ושאר צטוטים דומים
« ב- : נובמבר 21, 2007, 16:18:15 »
ידוע הרי שבתוך מכוני ההסטה הנקראים "בתי ספר" בחסות משרד החינוך הלימוד הוא חילוני, ללא שום רוח לאומית כלשהיא

מציגים לנו "חסיד אומות עולם" כאדם, גוי שהציל יהודים בשואה מפני האויב הגרמני הנאצי ימך שימו וזיכרו, דבר מבורך אבל למה לשקר?
חסיד אומות עולם זה גוי השומר 7 מצוות בני נוח

"איש איש באמונתו יחיה" - שקר! זו המצאה של המתיוונים!
"צדיק באמונתו יחיה " זה הפסוק האמיתי

כאשר השמאלנים אומרים לי את זה: "בִּנְפֹל אויביך (אוֹיִבְךָ), אַל-תִּשְׂמָח" (הרי ברור שאין להם מושג מה זה אומר)
אני אומר להם את זה: "וּבַאֲבֹד רְשָׁעִים רִנָּה"  ;D

וזה לכל יפי הנפש שטוענים שאין צורך לנקום:
"יִשְׂמַח צַדִּיק, כִּי-חָזָה נָקָם;    פְּעָמָיו יִרְחַץ, בְּדַם הָרָשָׁע."
מצודת דוד:
פעמיו ירחץ - בדרך הלוכו ירחץ רגליו בדם הרשע הנשפך בארץ
כי חזה - כאשר יראה נקמת ה'
ועל זה נאמר "אל נקמות ה'"

מי שיש לו עוד משפטים שהמתיוונים משנים אותם שיוסיף

הלכתי להיתפלל מנחה...
« עריכה אחרונה: נובמבר 21, 2007, 16:18:41 על ידי כהנא צדק »
אזכרות של יהודים צדיקים ה' יקום דמם !! הרב מאיר דוד כהנא - י"ח בחשון הרב בנימין זאב וטליה כהנא - ה' בטבת ד"ר ברוך גולדשטיין - י"ד באדר עדן נתן זדה - כ"ח בתמוז "יִשְׂמַח צַדִּיק, כִּי-חָזָה נָקָם;    פְּעָמָיו יִרְחַץ, בְּדַם הָרָשָׁע."

מנותק סבבתיק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד
« להגיב #1 ב- : נובמבר 21, 2007, 18:03:47 »
אני חושב כזכור ל ידרך ארץ קדמה לתורה...
אבל בהמשך כתוב אם אני זוכר נכון כי קראתי את זה פעם אחת לפני כמה זמן שדרך ארץ הרי מאיפה באה? מהתורה..
אל תירא ישראל אל תירא
כי גור אריה הלא אתה
ואריה אם יישאג,מי לא יירא,מי לא יירא?

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
« להגיב #2 ב- : נובמבר 21, 2007, 18:07:10 »
אני חושב שההסבר המפותח יותר ויתכן אחד מתוך רבים לזה היא שלא חלילה שדרך שארץ חשובה מהתורה אלה שאדם סם לב קודם כול לדרך ארץ האדם ולא לידע שלו.
ולכן קודם צריך לפנות לאדם בדרך ארץ (שכמו שצינתה אכן באה מהתורה) ואז ביתר דיברי תורה.
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק פּז

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #3 ב- : נובמבר 21, 2007, 19:23:07 »
מציגים לנו "חסיד אומות עולם" כאדם, גוי שהציל יהודים בשואה מפני האויב הגרמני הנאצי ימך שימו וזיכרו, דבר מבורך אבל למה לשקר?
חסיד אומות עולם זה גוי השומר 7 מצוות בני נוח
אין צורך ליצור מכל דבר קונספירציה חילונית-בולשביקית-שמאלנית.
שאלו את המונח מההלכה, לתיאור גוי שהציל יהודי בשואה.
זה כמו שלתיאור איזה רשע אומרים שהוא עמלקי (שאול מהתורה), או שאומרים על אדם שונא ישראל "נאצי" (שאול ממלחה"ע ה-2), או על ממשלה מושחטת ופשיסטית "בולשביקית" (שאול מברה"מ הקומוניסטית).

מנותק נאור

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #4 ב- : נובמבר 21, 2007, 20:29:39 »
דרך ארץ קדמה לתורה , אבל תורה קדמה לדרך ארץ .
הפירוש הוא פשוט - ללא דרך ארץ לעולם לא תמצא תורה אמיתית , אבל ללא תורה אמיתית לעולם לא תמצא דרך ארץ .

"בנפול אוייבך אל תשמח" , היום למדנו על זה .  המשפט מדבר על כך שיש יהודי שנכשל במצווה או בעבירה , וקיבל על זה עונש - אז התורה אומרת בנפול אוייבך אל תשמח .
אך כאשר אוייבך הגוי נפול תשמח ותעשה מטעמים ותודה לבורא עולם שגמלך כל טוב . [ הגענו לזה דרך ה'מגילה' , שהמן הרשע אחרי "הפסדו" למרדכי ראה את מרדכי שמח
ומשפיל את המן , והוא ברב חוצפתו [ד"א , אומרים שהמן ידע עולמות עליונים!] העיר למרדכי עם פסוק מהתורה [נ"ל] .]

ישתבח שמו לעד

מנותק כהנא צדק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
    • לשחרר את יגאל עמיר !
« להגיב #5 ב- : נובמבר 21, 2007, 21:20:13 »
"בנפול אוייבך אל תשמח" , היום למדנו על זה .  המשפט מדבר על כך שיש יהודי שנכשל במצווה או בעבירה , וקיבל על זה עונש - אז התורה אומרת בנפול אוייבך אל תשמח .

זה אומר שאם יש עוכר ישראל שפשע נגד ישראל והוא נפל אין לשמוח?
למשל מישהו כמו אחאב נופל, לא צריך לשמוח?
או ראש פחי זבל שנתן שטח אדמה נפל, לא צריך לשמוח?
אזכרות של יהודים צדיקים ה' יקום דמם !! הרב מאיר דוד כהנא - י"ח בחשון הרב בנימין זאב וטליה כהנא - ה' בטבת ד"ר ברוך גולדשטיין - י"ד באדר עדן נתן זדה - כ"ח בתמוז "יִשְׂמַח צַדִּיק, כִּי-חָזָה נָקָם;    פְּעָמָיו יִרְחַץ, בְּדַם הָרָשָׁע."

מנותק נאור

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #6 ב- : נובמבר 22, 2007, 00:42:49 »
טעיתי בהסר ושאלת שאלה לגיטימית ... ההסבר המתוקן :

אם יהודי כשר נכשל בקיום מצווה , בקיום של דין וכו' , התורה אומרת שאל תשמח כשהוא נכשל . ההפך הוא הנכון ...
אך כאשר אוייבך [ואנחנו יודעים מי הוא אוייבנו] [לא היה רשע כאחאב שבחטאותיו החטיא את כל ישראל] הגוי והמתיוון נפל תעשה מזה מטעמים
ותודה לבורא עולם שגמלך כל-טוב.

מנותק הַיְּמָנִי הָאֲמִתִּי

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • כהנא צדק,מוות למחבלים המוסלמים!!!!!
« להגיב #7 ב- : נובמבר 22, 2007, 00:51:33 »
אחד ההאשמות העיקריות של שינוי הייתה:"יש משפט שאומר אם אין קמח אין תורה אז למה הדוסים לא עובדים?"
איך תסביר את זה?
"אין דו קיום איתם!!! אין דו קיום עם סרטן!!!"
]

מנותק נאור

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #8 ב- : נובמבר 22, 2007, 00:55:57 »
אתה יודע , אם אן תורה אין עולם . העולם כולו עומד על לימוד התורה היומי של היהודים - רק למען הסר ספק .

כל בן-אדם שלומד תורה כל היום מבחינתי הוא מבורך , לא סתם התורה עצמה מעידה שתלמידי חכמים מרבים שלום בעולם שנאמר וכל בנייך לימודי השם ורב שלום בניך וגו'
אבל בכל מקרה היכן שאני מתלמד , 100% מהתלמידים שהם חוזרים בתשובה הם בעלי עבודות ואפילו אנשים עם כל הסט [שחור,פיאות וכו'...] .

הרב שאני לומד אצלו ה' ישמור אותו , הוא רב צדיק ביותר - הוא נגד כל המסחרה שנהייתה מהדת , הוא נגד החזרה בתשובה שמפחידים אנשים , הוא בעד חזרה בצורה יפה ,
בלי לחץ - הוא אומר שרק עם מאמץ ועבודה קשה התורה היא באמת תורה לשמה - רב גדול שהלוואי וכל הרבנים יהיו כמותו . אתה צריך לפגוש את הרב הזה לכמה שיעורים ,
אחרי שתפגוש אותו אפילו אתה תאהב
« עריכה אחרונה: נובמבר 22, 2007, 00:59:04 על ידי נאור »

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #9 ב- : נובמבר 22, 2007, 00:58:24 »
אחי,יש לי שני לי דוד שהוא גם "דוס" והוא עובד והכול,וגם לומד תורה...
וד"א,איך תסביר לאדם לא מאמין שהתורה היא מרכז העולם?
איך תגיד לו שמגיע לו לקבל כסף בלי לעשות כלום?
]

מנותק נאור

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #10 ב- : נובמבר 22, 2007, 01:03:50 »
קודם כל ערכתי את התגובה למעלה .

אם הוא לא מאמין שהתורה היא מרכז העולם , מדוע הוא מביא לי ציטוטים מהתורה [בלי קמח אין תורה וגו'] , בתת-מודע של כל יהודי יש לב טהור - אפילו לאנשי שינוי .
אנשים שמעולם לא ניסו ללמוד תורה לשמה לא יכולים לבוא ולהגיד לי שאין אמת במה שאני אומר , כיוון שאני טעמתי את שתי העולמות ואני בחרתי בחיים [הטובים] ...
בן-אדם שיבוא נטו ללמוד תורה או רק לנסות לבנות אמונה ולהכיר בעובדות שיש ה' יתברך לא יאמין איך תוך זמן מועט הכל יסתדר לו ... הצרה שאם כבר אנשים באים זה
בשביל להתקיל ולהכשיל ... הקדוש ברוך הוא בכבודו ובעצמו אומר - פתח לי פתח כסיכה ואפתח לך פתחו של עולם - אם תרחיב ליבך ותרצה לשמוע את האמת אני כבר ידאג לך
המ רבו מעשיך ה' .

ואם שינוי לא מאמין שהתורה היא תכלית העולם , מה אכפת לי ? כל עוד אני מאמין באמונה שלמה כל השאר לא חשוב לי

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #11 ב- : נובמבר 22, 2007, 01:06:17 »
אתה לא מבין...
זה כמו שיגידו לך:"איך אתה יכול להיות קומוניסטי,ולקבל משכורת שונה מאחרים?"
אתה מבין?
זה כמו שכל השמאלנים מעיזים לאמר:"איש איש באמונתו יחיה"...
]

מנותק נאור

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #12 ב- : נובמבר 22, 2007, 01:11:01 »
ולא מגיע לי לקבל כסף בלי לעשות כלום , המינימום שמגיע לי מהמדינה זה ביטוח לאומי . אני לומד כל היום וקבל 200 ש"ח בחודש מהמדינה שזה בסדר .
למה השמאלנים והמתייונים מתערעמים על זה ? תקשיב טוב , כי בן-אדם שהוא מאמין באמונה שלמה , אפילו עם 1,000 ש"ח בחודש וגם מפחות יחיה בעושא ובאושר
וישמח עם מה שיש . התורה זה ענווה , זה הסתפקות במועט , אני מכיר אנשים שאין להם רבע ממה שיש לי ולך בלי עין רעה בין פורת יוסף וחיים באושר כ"כ גדול שגם שרי
אריסון וגם אברמוביץ' לא מגיעים אליו . זה מה שמפריע למתייונים , איך ייתכן שאחרי הכל הם שמחים ?

התורה זה הפשטות , זה כל היופי שבה . הקב"ה לא מחנך אותנו להיות רודפי בצע , אלא להתספק במועט - תאמין לי אם בן-אדם ינסה רק להבין את התורה שקיבלנו במתנה
ויראה את החכמה האדירה שקיימת בה ומצד שני את הפשטות שלה לא יוכל שלא להתאהב . הקב"ה רוצהשנלמד ממנו , להיות אנשים טובים , תמימים , ענווים , צנועים וכו'
לא סתם כתוב שהקב"ה "ה' מלך גאות לבש!!!" - מה ז"א ? הקב"ה לובש גאווה ? האיך ייתכן ?

אההה , אנחנו לא רואים את זה . הקב"ה לבוש בתפארת הגדולה ביותר שקיימת , אבל אנחנו לא רואים את זה ... בורא עולם הנשגב הוא הכי גדול ובעל כל היכולות מתנהג בצניעות הכי גדולה שיש ... ישתבך שמו לעד - טעמו וראו כי טוב ה'

אין אחד שטעם בס אמיתי ולא התמכר לטעם
ומדבר איתך אחד פה שטעם משתי העוגות , גם החילונית וגם הדתית

אחת הוא הקיא ,
אחת גרמה לו להרגיש כאילו הוא בגן העדן

תורת ה' תמימה משיבת נפש

מנותק כח_יהודי

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #13 ב- : נובמבר 22, 2007, 03:10:17 »
אחי,יש לי שני לי דוד שהוא גם "דוס" והוא עובד והכול,וגם לומד תורה...
וד"א,איך תסביר לאדם לא מאמין שהתורה היא מרכז העולם?
איך תגיד לו שמגיע לו לקבל כסף בלי לעשות כלום?
לא מגיע לאף אחד לקבל כסף בלי לעבוד, הרמב"ם מתבטא בחריפות נגד זה בהילכות תלמוד תורה-
"כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכיבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא, לפי שאסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה. אמרו חכמים: כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם, ועוד ציוו ואמרו: אל תעשם עטרה להתגדל בהן ולא קרדום לחפור בהן, ועוד ציוו ואמרו: אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות, וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון, וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות".
בנוסף לזאת זה הגמרא מלאה מקומו שבהן כתוב שאין להשתמש בתורה כקרדום לחפור.= אין לקבל כסף על לימוד תורה!
בנוסף כתבו הרמב"ם והברטנורה:
וכל הלומד תורה כדי להתפרנס הרי עושה את התורה כקרדום לחפור בו, ומועל בקדושתה, ונוטל חייו מן העולם (אבות ד, ה, פירוש הרמב"ם והברטנורא)

מנותק כהנא צדק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
    • לשחרר את יגאל עמיר !
« להגיב #14 ב- : נובמבר 22, 2007, 08:41:33 »
אחד ההאשמות העיקריות של שינוי הייתה:"יש משפט שאומר אם אין קמח אין תורה אז למה הדוסים לא עובדים?"
איך תסביר את זה?

איפה רשום שצריך לעבוד?
רשום שאם אין קמח אין תורה, ויש להם תורה זה אומר שיש להם קמח, כי הרי המטרה על פי הפסוק היא קמח ולא לעבוד ואת הקמח כמו שאמרתי יש

מנותק סבבתיק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד
« להגיב #15 ב- : נובמבר 22, 2007, 14:20:44 »
זה רק אנשים שאוהבי םאת התורה כל כך ומוכנים להתמסר לה גם תמורת להתקיים בסכום זעום של קצבת הבטחת הכנסה..
אבל תלך לבני ברק,תראה כמה עסקים יש שמה
אל תירא ישראל אל תירא
כי גור אריה הלא אתה
ואריה אם יישאג,מי לא יירא,מי לא יירא?

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #16 ב- : נובמבר 22, 2007, 15:54:37 »
איפה רשום שצריך לעבוד?
רשום שאם אין קמח אין תורה, ויש להם תורה זה אומר שיש להם קמח, כי הרי המטרה על פי הפסוק היא קמח ולא לעבוד ואת הקמח כמו שאמרתי יש
זה היה מכוער...
אני ממש מתבייש... :-[
ולא מגיע לי לקבל כסף בלי לעשות כלום , המינימום שמגיע לי מהמדינה זה ביטוח לאומי . אני לומד כל היום וקבל 200 ש"ח בחודש מהמדינה שזה בסדר .
למה השמאלנים והמתייונים מתערעמים על זה ? תקשיב טוב , כי בן-אדם שהוא מאמין באמונה שלמה , אפילו עם 1,000 ש"ח בחודש וגם מפחות יחיה בעושא ובאושר
וישמח עם מה שיש . התורה זה ענווה , זה הסתפקות במועט , אני מכיר אנשים שאין להם רבע ממה שיש לי ולך בלי עין רעה בין פורת יוסף וחיים באושר כ"כ גדול שגם שרי
אריסון וגם אברמוביץ' לא מגיעים אליו . זה מה שמפריע למתייונים , איך ייתכן שאחרי הכל הם שמחים ?

התורה זה הפשטות , זה כל היופי שבה . הקב"ה לא מחנך אותנו להיות רודפי בצע , אלא להתספק במועט - תאמין לי אם בן-אדם ינסה רק להבין את התורה שקיבלנו במתנה
ויראה את החכמה האדירה שקיימת בה ומצד שני את הפשטות שלה לא יוכל שלא להתאהב . הקב"ה רוצהשנלמד ממנו , להיות אנשים טובים , תמימים , ענווים , צנועים וכו'
לא סתם כתוב שהקב"ה "ה' מלך גאות לבש!!!" - מה ז"א ? הקב"ה לובש גאווה ? האיך ייתכן ?

אההה , אנחנו לא רואים את זה . הקב"ה לבוש בתפארת הגדולה ביותר שקיימת , אבל אנחנו לא רואים את זה ... בורא עולם הנשגב הוא הכי גדול ובעל כל היכולות מתנהג בצניעות הכי גדולה שיש ... ישתבך שמו לעד - טעמו וראו כי טוב ה'

אין אחד שטעם בס אמיתי ולא התמכר לטעם
ומדבר איתך אחד פה שטעם משתי העוגות , גם החילונית וגם הדתית

אחת הוא הקיא ,
אחת גרמה לו להרגיש כאילו הוא בגן העדן

תורת ה' תמימה משיבת נפש
תגיד לי,על מה כל הנאום הזה?
למה מגיע לאדם שלא נותן מס הכנסה מהכסף שלו,לקבל כסף בחינם?
עוד לא הסברת.
וחוץ מזה,נאמר שאני אדם שלא מאמין בשיט.
איך תסביר לי שהתורה יותר חשובה מעבודה?
]

מנותק כהנא צדק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
    • לשחרר את יגאל עמיר !
« להגיב #17 ב- : נובמבר 22, 2007, 18:02:12 »
איך תסביר לי שהתורה יותר חשובה מעבודה?

איך תסביר לאדם חסר מוסר ומצפון אישי שחיים של בן אדם שווים יותר מכסף?

מנותק נאור

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #18 ב- : נובמבר 25, 2007, 14:22:24 »
אני לא אסביר לך,כי זה לא מעניין אותי להסביר לך.
כשנגיע למעלה ותבין שזה אמת אתה תשלם על הדברים שעשית פה למטה.חביבי,אם תרצה הסברים בשביל להבין - אתה תמצא אותם . אם תרצה הסברים בכדי להתקיל אז חבל שתתחיל . כמו שאמרתי , הקב"ה עוזר לאנשים שרוצים עזרה , אם אתה לא רוצה להתקרב לה' יתברך אף-אחד לא יוכל לקרב אותך . אז ככה שבסוף סיפור , כל-אחד דואג לעצמו ,
אני לחוץ לקיים מצוות ולמען האמת בשיא הפשטות : לא מעניין אותי בשיט אם אתה מאמין .

ואיך דתיים יפרישו מס הכנסה ?  יש להם הכנסה בכלל ?

מנותק פּז

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #19 ב- : נובמבר 26, 2007, 13:08:36 »
אני לא אסביר לך,כי זה לא מעניין אותי להסביר לך.
כשנגיע למעלה ותבין שזה אמת אתה תשלם על הדברים שעשית פה למטה.חביבי,אם תרצה הסברים בשביל להבין - אתה תמצא אותם . אם תרצה הסברים בכדי להתקיל אז חבל שתתחיל . כמו שאמרתי , הקב"ה עוזר לאנשים שרוצים עזרה , אם אתה לא רוצה להתקרב לה' יתברך אף-אחד לא יוכל לקרב אותך . אז ככה שבסוף סיפור , כל-אחד דואג לעצמו ,
אני לחוץ לקיים מצוות ולמען האמת בשיא הפשטות : לא מעניין אותי בשיט אם אתה מאמין .

ואיך דתיים יפרישו מס הכנסה ?  יש להם הכנסה בכלל ?
אמנם חרדים יכולים להתקיים משכר זעום, מקצבת ביטוח לאומי, אך כך אי אפשר לנהל מדינה.
מאיפה יבוא הכסף לאספלט לכבישים, לרבנות הראשית, לפקידי הממשלה, למורים, לנשק לצבא?

אנא, קרא את הקטע שהבאתי באשכול בנוגע להעסקת ערבים:
"ואין לך מלאכה בעולם פחותה, הואיל ואדם מתפרנס ממנה ואינו מצטרך לבריות. ואם תלמיד חכם הוא, כדי שלא יקבל פרס מן הצבור ונמצא נהנה מכתרה של תורה בעולם הזה, ישתדל לעשות מלאכה להתפרנס ממנה ולא יטריח על הצבור. וחסידים הראשונים היו משתדלים לעשות מלאכה, כדי שיתפרנסו ממנה, ולא היו חוששין למלאכה פחותה, ואע"פ שהיו מהם נשיאים וראשי ישיבות וגדולי הדור. [...] וחסידים אלו, שהיתה מלאכתן בצער והיו מתפרנסין ממלאכות אלו, ואם הכי היו גדולי הדור, ושוקדין על תלמודן, ולמדו תורה הרבה, והעמידו תלמידים הרבה. ואלו היו רוצין לקבל פרס מאנשי דורן, היו נותנין להם ממון הרבה והיו מעשירין אותן והיו מפרנסין אותם כפי כבודם, אבל לא היו רוצים ליהנות מכתרה של תורה ולקבל שכרן בעולם הזה. וכל מי שאינו עושה מלאכה להתפרנס ממנה, הרי זה חוטא ומחטיא את הבריות". [מנורת המאור פרק ה' - תלמוד תורה עמוד 303-304]

מנותק נאור

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #20 ב- : נובמבר 27, 2007, 00:59:08 »
אתה צודק ולכן אמרתי שאני ועוד 98%מהמכרים החרדים שלי עובדים ויעבדו.אבל תבין,אם אתה בן-אדם מאמין אתה יודע שיש עולם הבא ששם שכרן של מצוות הוא רב ולכן בעולם הגשמי והדמיוני הזה אדם שעיניו בראשו לחוץ לקיים מצוות.בן-אדם שכל חייו מוקדשים לה' יתברך,בן-אדם ירא שמים שלא מעניין אותו כלום חוץ מה' יתברך ותורתו ומסוגל לחיות מ-X שקלים בחודש-לא צריך לעבוד ולא אמור לעבוד.הוא לא נטל,כמו שהערבים וגם החילוניים המובטלים מקבלים ביטוח לאומי,כך גם מגיע לאחינו החרדי לקבל את אותם X שקלים בחודש.

הבאת ציטוט יפה,אבל אתה לא מבין את הפשט שלו.בן-אדם כמוני שלא כל היום לומד תורה בישיבה או בקולל או איפה שלא יהיה,חייב לעבוד כי שעמום מביא עבירה ותורה ללא עבודה סופה חטא ועוון בגלל השעמום.אך בן-אדם שכל היום עסוק בתורה ולומד בכל זמנו הפנוי אינו זקוק לעבודה,כי אם הוא לומד תורה אז מסטמא הוא בן-אדם צנוע שמסתפק במועט וגם הוא אינו בטל כך שעבודה זה לא דבר מוצרך.

הבנת?