יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
מה התגובה של ישיבות כאשר התורה סותרת את חוקי המדינה?
כהנא צדק:
אז בעצם היו יש איסור לפגוע בערבים או עקרים?
לתת להם לעשות חטאים?
ואם מישהו אכן פוגע בעקר או בערבי באופן פרטי ויזום, הוא זכאי או חייב?
Altalena:
אם לומר את האמת,האווירה ברוב המקומות היא מאוד לא מחייבת.הלימוד הוא כמעט תאורתי בנוגע למקרים האלה.מדברים על איזו אוטופיה עתידית שבה ימומשו כל החוקים,אך כעת ניתן להשלים עם אי קיומם המלא.
הדוגמא היא מובהקת היא בנושא השמיטה.הרי תראה באיזו קלות מקבלים על עצמם רוב הדתיים-הלאומיים את היתר המכירה.
בכל אופן,קשה לי לדמיין מצב שבו רב ישיבה יגיד לך שיש להרוג מחלל שבת,למרות הפסוק המפורש.
שלמה:
ערבים זה סיפור אחר ואפילו מ-2 סיבות.
ראשית כול זה עניין של פיקוח נפש.
שנית ידוע שכול מי שרוצה להשמדינו הינו מזרע עמלק וחובה לנו להשמידו.
כהנא צדק:
--- ציטוט של: שלמה על נובמבר 21, 2007, 21:43:49 ---ערבים זה סיפור אחר ואפילו מ-2 סיבות.
ראשית כול זה עניין של פיקוח נפש.
שנית ידוע שכול מי שרוצה להשמדינו הינו מזרע עמלק וחובה לנו להשמידו.
--- סוף ציטוט ---
יש רבנים בישיבות שיגדו את זה?
ודרך אגב, הרי עקרים עוברים על איסור חמור נוסף שהוא זרע לבטלה שזה בעצם גם הורג בצורה כזו או אחרת, ועל פי הקבלה נראה לי יוצר יצורים רוחניים שלישים, ושמעתי שאף מחבלים, אז גם זה פיקוח נפש
כח_יהודי:
--- ציטוט של: כהנא צדק על נובמבר 21, 2007, 23:15:21 ---יש רבנים בישיבות שיגדו את זה?
ודרך אגב, הרי עקרים עוברים על איסור חמור נוסף שהוא זרע לבטלה שזה בעצם גם הורג בצורה כזו או אחרת, ועל פי הקבלה נראה לי יוצר יצורים רוחניים שלישים, ושמעתי שאף מחבלים, אז גם זה פיקוח נפש
--- סוף ציטוט ---
איסור זרע לבטלה הרבה פחות חמור מהומואיות שמוזכר בפירוש בתורה (נראה לי אפילו פעמיים אבל אני לא בטוח), איסור זרע לעומת זאת לא מוזכר בתורה בפירוש (יש הזכרה מסויימת דרך הדרש או משהו כזה), ותקנו אותי אם אני טועה.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה