יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

מה התגובה של ישיבות כאשר התורה סותרת את חוקי המדינה?

<< < (3/3)

סבבתיק:

--- ציטוט של: Altalena על נובמבר 21, 2007, 20:54:49 ---אם לומר את האמת,האווירה ברוב המקומות היא מאוד לא מחייבת.הלימוד הוא כמעט תאורתי בנוגע למקרים האלה.מדברים על איזו אוטופיה עתידית שבה ימומשו כל החוקים,אך כעת ניתן להשלים עם אי קיומם המלא.

הדוגמא היא מובהקת היא בנושא השמיטה.הרי תראה באיזו קלות מקבלים על עצמם רוב הדתיים-הלאומיים את היתר המכירה.

בכל אופן,קשה לי לדמיין מצב שבו רב ישיבה יגיד לך שיש להרוג מחלל שבת,למרות הפסוק המפורש.

--- סוף ציטוט ---
מה? הרב עובדיה יוסף שליט"א מתיר קניה מהיתר מכירה,הוא דתי לאומי?

Altalena:

--- ציטוט של: סבבתיק על נובמבר 22, 2007, 14:16:38 ---מה? הרב עובדיה יוסף שליט"א מתיר קניה מהיתר מכירה,הוא דתי לאומי?

--- סוף ציטוט ---

הרב עובדיה יוסף מתיר? אוקי,לא ידעתי את זה.פשוט מהכרות שלי עם כמה חרדים קיבלתי את הרושם שרובם הגדול לא סומכים על היתר מכירה.

אורי'ין:
בס"ד,

--- ציטוט של: שלמה על נובמבר 21, 2007, 16:02:15 ---אני יודע שאנשים רבים יצעקו אבל פגיעה בהומואים סתאם כך אינה הולמת את הגישה של היהדות.
נחשב שאדם לא נענש כאן למטה יענש כפליים למעלה.
בימינו אין סנדרין לכן משט דני לא מתרחש ולכן יש מיקרה לצערי הרב שאנשים לוכחים יותר סמכות לידיים מהמותר להם.
ודרך אגב, מה קורה לגבי ערבים?
לא ממש הבנתי את זה אבל יתכן תוכל להבין לפי הגישה של מה שכתבתי קודם לכן.

--- סוף ציטוט ---
גילוי עריות זו אחת המצוות של יהרג ובל יעבור! ובגלל גילוי עריות הארץ מקיאה אותנו! וחובה עלינו למנוע את זה בכל מצב! ודווקא מי שלא נלחם ולא פוגע בהם אינו הולם את גישתה של הי'הדות!

כח_יהודי:

--- ציטוט של: אוריינוש על נובמבר 22, 2007, 23:08:00 ---בס"ד,גילוי עריות זו אחת המצוות של יהרג ובל יעבור! ובגלל גילוי עריות הארץ מקיאה אותנו! וחובה עלינו למנוע את זה בכל מצב! ודווקא מי שלא נלחם ולא פוגע בהם אינו הולם את גישתה של הי'הדות!

--- סוף ציטוט ---
צודקת (ושימו לב שהומואיות כתוב בספר במקרא ביחד עם גילוי עריות)
תגידי, אשת איש, זה נחשב גילוי עריות?

כהנא צדק:

--- ציטוט של: כח_יהודי על נובמבר 23, 2007, 15:31:48 ---צודקת (ושימו לב שהומואיות כתוב בספר במקרא ביחד עם גילוי עריות)
תגידי, אשת איש, זה נחשב גילוי עריות?

--- סוף ציטוט ---

ברור!
זה אחד הדברים החמורים ביותר אשת איש !

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה