רבותי וגבירותי,
זה לא אשמתו של ערן. מתוך גרונו (כביכול) של ערן מדבר רבו. הייתי ממליץ לך, ערן, להחליף ישיבה באופן דחוף, מפני שכל מרצך מופנה לאפיקים לא ראויים, ואתה מבזבז את זמנך. יש לך פוטנציאל עצום לקדש שם שמיים, ולכך אתה זקוק למדריך ראוי, רב כהניסטי, ישיבה כהניסטית, מפני שללא הדרכה נכונה, נאותה, אין סיכוי שתאחז במדות על דרך אמת, במיוחד בדור שעליו נאמר "ואבדה חכמת חכמיו", ואוי לנו איך שהרב עובדיה יוסף מייצג את החכמים שעליהם מדבר הכתוב! ת"ח מתקדמים הציגו בפניך טיעונים מעמיקים, עם ציטוטים של הלכות, ואילו אתה בשלך, נאחז נואשות בטיעון היחיד "אסור לבזות ת"ח", אותו תלשת מכל הקשר. הגיע הזמן שתאחז במדת הענווה: "מכל מלמדי השכלתי", ותבין, סוף כל סוף, שפסיקה שמצדיקה "שטחים תמורת שלום" מסלפת את ההלכה והופכת את הטמא לטהור, וזה לא משנה מי הפוסק או מתי זה נפסק. במיוחד כשהשלום שעליו מדובר הוא עם עמלק (ועד כמה שאני יודע, על הפסיקה שהישמעאלים הם עמלק, הרב עובדיה יוסף אף פעם לא חלק).
אני מבכה את העובדה שבגלל מוריך בישיבה נוצר מצב עצוב שבו יהודי כמוני, שנכון לעכשיו יותר חילוני מאשר אמוני, ועם ידע מאוד מאוד מצומצם (וזאת אם לומר בלשון עדינה) בתורה והלכה, מבין את הנושא שנזכר למעלה, ואתה, שמקדיש שעות רבות ללימוד תורה והלכה, לא מסוגל ולא רוצה להבין את זה. הבכייה שאתה בוכה על ביזוי (כביכול) כבודו של הרב עובדיה יוסף היא בכיית חינם, במיוחד לאור המציאות העגומה של היום, ששם ה' מחולל בישראל ובגוים בכל כך הרבה תחומים, חלקית באשמתו של הרב עובדיה יוסף, ואתה בוחר להתעלם מכל זאת ולהקדיש את כל מרצך וכעסך להוכיח תוכחות חינם. לסיכום, אני נפעם מהמסירות שבה אתה שואף לקדש שם שמיים ולקיים מצוות "הוכח תוכיח", אבל בלי הדרכה נכונה תכשל ח"ו ותגרום למצב הפוך.
הגיע הזמן להחליף ישיבה.