חדשות ודיונים > דיון כללי

לכל החברים

<< < (9/12) > >>

eran:
אל תדבר עליו כאילו הוא חבר שלך - חזור בך מיד!!!!
מי אתה יא פישר קטן שכמוך שתבוא בכלל לפתוח את הפה כנגד מרן הגר"ע יוסף שליט"א, אפילו הרב מאיר כהנא הי"ד שאני מעריץ ומוקיר מאוד לא ברבע רמה בכלל להתחיל לפתוח את פיו כנגד מרן, ובאמת כהנא הי"ד השכיל לעשות זאת - הוא מעולם לא דיבר נגד ת"ח, בניגוד לכמה "ממשיכי דרכו" שרק מובטח להם גינהום. הגיהנום כלה והם אינם כלים.
ויותר מזה עיין בספר צופה ומנהיג עמ' 287 ששם הרב כהנא הי"ד, שם יש נאום של הרב כהנא משנת 1989 כ-5 שנים לאחר שש"ס הוקמה, וכ-16 שנים לאחר פסיקתו של הרב עובדיה בנושא "שטחים תמורת שלום", בנאום הזה הוא מזכיר את הרב עובדיה בשמו המלא (הרב עובדיה יוסף) כיאה לגדול בדורינו, ולא חס וחלילה חס ושלום "כסף". אם מישהו מעוניין לדעת למה הוא דיבר עליו, הרב כהנא אמר שהרבנות צריכה להיות מעל המדינה, ושמנהיגי הרבנות כמו הרב עובדיה (שהיה הרב הראשי במשך רוב שנות פעילות כך)  צריכים להיות צריכים להיות מעל למדינה ולא כפופים לה!!!!!
אני הוכחתי מקודם שהפסיקה של הרב עובדיה אין שום קשר לש"ס, זאת הלכה טהורה שהרבה מגדולי הדור אשכנזים גם ספרדים מסכימים איתה.
בתורה יש כלל :"יחיד ורבים - הלכה כרבים". "אחרי רבים להטות". הרב כהנא הי"ד הוא יחסית דעת מיעוט בנושא הזה. במקרה הזה הרב כהנא הוא היחיד. ואין מזניחים דעת הרוב בשביל יחיד!!!!
חבל שאני בכלל מוכיח אותך, אין לך טיפת יראת שמים.

mashras:

--- ציטוט של: eran על ינואר 17, 2007, 16:27:21 ---אל תדבר עליו כאילו הוא חבר שלך - חזור בך מיד!!!!
מי אתה יא פישר קטן שכמוך שתבוא בכלל לפתוח את הפה כנגד מרן הגר"ע יוסף שליט"א, אפילו הרב מאיר כהנא הי"ד שאני מעריץ ומוקיר מאוד לא ברבע רמה בכלל להתחיל לפתוח את פיו כנגד מרן, ובאמת כהנא הי"ד השכיל לעשות זאת - הוא מעולם לא דיבר נגד ת"ח, בניגוד לכמה "ממשיכי דרכו" שרק מובטח להם גינהום. הגיהנום כלה והם אינם כלים.
ויותר מזה עיין בספר צופה ומנהיג עמ' 287 ששם הרב כהנא הי"ד, שם יש נאום של הרב כהנא משנת 1989 כ-5 שנים לאחר שש"ס הוקמה, וכ-16 שנים לאחר פסיקתו של הרב עובדיה בנושא "שטחים תמורת שלום", בנאום הזה הוא מזכיר את הרב עובדיה בשמו המלא (הרב עובדיה יוסף) כיאה לגדול בדורינו, ולא חס וחלילה חס ושלום "כסף". אם מישהו מעוניין לדעת למה הוא דיבר עליו, הרב כהנא אמר שהרבנות צריכה להיות מעל המדינה, ושמנהיגי הרבנות כמו הרב עובדיה (שהיה הרב הראשי במשך רוב שנות פעילות כך)  צריכים להיות צריכים להיות מעל למדינה ולא כפופים לה!!!!!
אני הוכחתי מקודם שהפסיקה של הרב עובדיה אין שום קשר לש"ס, זאת הלכה טהורה שהרבה מגדולי הדור אשכנזים גם ספרדים מסכימים איתה.
בתורה יש כלל :"יחיד ורבים - הלכה כרבים". "אחרי רבים להטות". הרב כהנא הי"ד הוא יחסית דעת מיעוט בנושא הזה. במקרה הזה הרב כהנא הוא היחיד. ואין מזניחים דעת הרוב בשביל יחיד!!!!

--- סוף ציטוט ---

מצטרף לדעתו של eran. כלומר אין לזלזל בת"ח. ואם יש ביקורת יש לעשות אותה ביראת כבוד.
הרב עובדיה יוסף, ת"ח מובהק - מגאוני הדור. לפחות כך אומרים עליו. חבל רק שהוא הכניס את עצמו לפוליטיקה.
צר לי, אך יקשה עלי לכתוב להשתתף בפורום שמבזים בו תלמידי חכמים. זה נוגד את אחד עקרונותי. בעניין הזה תשתדלו להתחשב. אני לא לבד בדעה זו.
תודה ואל תקחו קשה מה שאמרתי. פשוט תפגינו קצת יותר אמפתיה והתחשבות בנקודה הרגישה הזו.

חיים בן_פסח:

--- ציטוט של: eran על ינואר 17, 2007, 16:27:21 ---אל תדבר עליו כאילו הוא חבר שלך - חזור בך מיד!!!!

--- סוף ציטוט ---

ERAN, אין גבול לחוצפה שלך. אתה קורא ליהודי יקר כמו בייקר פישר קטן. אתה הפישר הקטן! אתה כבר שמת את בייקר בגיהנום? תזהר! יכול להיות שאתה עוד תלך לשם.

יש לך את החוצפה לומר שגדול דורנו הרב מאיר כהנא זצוק''ל הוא לא רבע מעובדיה יוסף? אתה אומר שרק הרב כהנא דחה את הגישה התבוסתנית של "שטחים תמורת שלום" של עובדיה יוסף? שהרב כהנא היה יחיד בדעתו? שקר! כל המחנה הדתי הלאומי דוחה את הגישה הגלותית הזאת. אין במחנה שלנו אף רב משמעותי שתומך בנסיגות ההתאבדותיות שעובדיה יוסף מציע. ויוסף לא רק מציע, בגללו כבר היו נסיגות מלב ליבה של ארצנו, ואין חילול השם יותר גרוע מזה. אף רב רציני במחנה הדתי הלאומי לא מסכים עם הנסיגות המטורפות והפחדניות האלו.

ואנו במחנה הדתי הלאומי, אנו הרוב של יהודים שומרי מצוות גם בא''י וגם בעולם. החרדים הם המיעוט. גם רוב הרבנים בא''י ובעולם מהמחנה שלנו.

לכן, אם תרצה ללכת עם הרוב, בעניין זה, הרב כהנא הוא עם הרוב, ועובדיה יוסף עם המיעוט.

אפילו בין המיעוט החרדי, הרבה רבנים דוחים את ההצעות השמאלניות קיצוניות של עובדיה יוסף. כולם יודעים מה חב''ד אומר לגבי בריחות מא''י. אבל אפילו אגודה דרשה מש''ס לפרוש מממשלת הזדון של רבין-פרס-אוסלו. אז עובדיה יוסף היה היחיד שעמד על דעתו שההיטלר הערבי יאסר ערפאת הוא פרטנר לשלום וצריך לתת לו מדינה עצמאית בלב ליבה של א''י.

לגבי הנסיגות, מי צדק - עובדיה יוסף שאמר שזה יביא שלום, או הרב כהנא שתמיד הזהיר שזה רק יביא יותר רצח, יותר דם, יותר אסונות?

לגבי הערבים, מי צדק - עובדיה יוסף שאמר בתקופת אוסלו שהערבים מתונים ואנשי שלום, או הרב כהנא שתמיד אמר שהערבים רק רוצים להשמידנו ושכל הסכם אתם לא שווה כלום?

כתבת שהרב כהנא לא רבע מרמת עובדיה יוסף.

"איזהו חכם הרואה את הנולד" אמרו חז''ל. לפי קנה המידה של חז''ל, מי יותר חכם, הרב כהנא או עובדיה יוסף? מי תמיד ראה את הנולד ומי לא?

עז77:

--- ציטוט של: חיים בן_פסח על ינואר 18, 2007, 01:57:35 ---

--- סוף ציטוט ---

ERAN, אין גבול לחוצפה שלך. אתה קורא ליהודי יקר כמו בייקר פישר קטן. אתה הפישר הקטן! אתה כבר שמת את בייקר בגיהנום? תזהר! יכול להיות שאתה עוד תלך לשם.

יש לך את החוצפה לומר שגדול דורנו הרב מאיר כהנא זצוק''ל הוא לא רבע מעובדיה יוסף? אתה אומר שרק הרב כהנא דחה את הגישה התבוסתנית של "שטחים תמורת שלום" של עובדיה יוסף? שהרב כהנא היה יחיד בדעתו? שקר! כל המחנה הדתי הלאומי דוחה את הגישה הגלותית הזאת. אין במחנה שלנו אף רב משמעותי שתומך בנסיגות ההתאבדותיות שעובדיה יוסף מציע. ויוסף לא רק מציע, בגללו כבר היו נסיגות מלב ליבה של ארצנו, ואין חילול השם יותר גרוע מזה. אף רב רציני במחנה הדתי הלאומי לא מסכים עם הנסיגות המטורפות והפחדניות האלו.

ואנו במחנה הדתי הלאומי, אנו הרוב של יהודים שומרי מצוות גם בא''י וגם בעולם. החרדים הם המיעוט. גם רוב הרבנים בא''י ובעולם מהמחנה שלנו.

לכן, אם תרצה ללכת עם הרוב, בעניין זה, הרב כהנא הוא עם הרוב, ועובדיה יוסף עם המיעוט.

אפילו בין המיעוט החרדי, הרבה רבנים דוחים את ההצעות השמאלניות קיצוניות של עובדיה יוסף. כולם יודעים מה חב''ד אומר לגבי בריחות מא''י. אבל אפילו אגודה דרשה מש''ס לפרוש מממשלת הזדון של רבין-פרס-אוסלו. אז עובדיה יוסף היה היחיד שעמד על דעתו שההיטלר הערבי יאסר ערפאת הוא פרטנר לשלום וצריך לתת לו מדינה עצמאית בלב ליבה של א''י.

לגבי הנסיגות, מי צדק - עובדיה יוסף שאמר שזה יביא שלום, או הרב כהנא שתמיד הזהיר שזה רק יביא יותר רצח, יותר דם, יותר אסונות?

לגבי הערבים, מי צדק - עובדיה יוסף שאמר בתקופת אוסלו שהערבים מתונים ואנשי שלום, או הרב כהנא שתמיד אמר שהערבים רק רוצים להשמידנו ושכל הסכם אתם לא שווה כלום?

כתבת שהרב כהנא לא רבע מרמת עובדיה יוסף.

"איזהו חכם הרואה את הנולד" אמרו חז''ל. לפי קנה המידה של חז''ל, מי יותר חכם, הרב כהנא או עובדיה יוסף? מי תמיד ראה את הנולד ומי לא?

--- סוף ציטוט ---

תגובה מצויינת חיים כמו תמיד, וערן מאוד לא מוצא חן בעיניי ההשתלחויות שלך על גולשים אחרים,
כמו בייקר וציפורה ונץ וגאה בזה, בעבר הייתי מנומס בבקשותי אך סבלנותי פוקעת ליחס המעליב שלך לגולשים אחרים,
עם כל ההערכה הגדולה שיש לי לתרומות שלך בפורום, אני לא אסבול העלבת גולשים אחרים בפומבי,
זה איסור שמצויין במפורש בתנאי השימוש של הפורום! קח זאת לתשומת ליבך ותתחיל להרגיע את ההתלהמויות שלך החל מעכשיו!

נאמנותך לרב עובדיה מוערכת בפורום, אך יש כאלה שחולקים עליך ועל הרב שלך,
ועליך ללמוד לכבד אותם ולענות להם בצורה נימוסית מבלי להתלהם ולעלוב בהם באופן אישי!

דוקא_כך:
רבותי וגבירותי,

זה לא אשמתו של ערן.  מתוך גרונו (כביכול) של ערן מדבר רבו.  הייתי ממליץ לך, ערן, להחליף ישיבה באופן דחוף, מפני שכל מרצך מופנה לאפיקים לא ראויים, ואתה מבזבז את זמנך.  יש לך פוטנציאל עצום לקדש שם שמיים, ולכך אתה זקוק למדריך ראוי, רב כהניסטי, ישיבה כהניסטית, מפני שללא הדרכה נכונה, נאותה, אין סיכוי שתאחז במדות על דרך אמת, במיוחד בדור שעליו נאמר "ואבדה חכמת חכמיו", ואוי לנו איך שהרב עובדיה יוסף מייצג את החכמים שעליהם מדבר הכתוב!  ת"ח מתקדמים הציגו בפניך טיעונים מעמיקים, עם ציטוטים של הלכות, ואילו אתה בשלך, נאחז נואשות בטיעון היחיד "אסור לבזות ת"ח", אותו תלשת מכל הקשר.  הגיע הזמן שתאחז במדת הענווה: "מכל מלמדי השכלתי", ותבין, סוף כל סוף, שפסיקה שמצדיקה "שטחים תמורת שלום" מסלפת את ההלכה והופכת את הטמא לטהור, וזה לא משנה מי הפוסק או מתי זה נפסק.  במיוחד כשהשלום שעליו מדובר הוא עם עמלק (ועד כמה שאני יודע, על הפסיקה שהישמעאלים הם עמלק, הרב עובדיה יוסף אף פעם לא חלק).

אני מבכה את העובדה שבגלל מוריך בישיבה נוצר מצב עצוב שבו יהודי כמוני, שנכון לעכשיו יותר חילוני מאשר אמוני, ועם ידע מאוד מאוד מצומצם (וזאת אם לומר בלשון עדינה) בתורה והלכה, מבין את הנושא שנזכר למעלה, ואתה, שמקדיש שעות רבות ללימוד תורה והלכה, לא מסוגל ולא רוצה להבין את זה.  הבכייה שאתה בוכה על ביזוי (כביכול) כבודו של הרב עובדיה יוסף היא בכיית חינם, במיוחד לאור המציאות העגומה של היום, ששם ה' מחולל בישראל ובגוים בכל כך הרבה תחומים, חלקית באשמתו של הרב עובדיה יוסף, ואתה בוחר להתעלם מכל זאת ולהקדיש את כל מרצך וכעסך להוכיח תוכחות חינם.  לסיכום, אני נפעם מהמסירות שבה אתה שואף לקדש שם שמיים ולקיים מצוות "הוכח תוכיח", אבל בלי הדרכה נכונה תכשל ח"ו ותגרום למצב הפוך.

הגיע הזמן להחליף ישיבה.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה