אני חושב שהציטוט הזה הוא נחלת העבר, בזמן שיהודים שנטו לכיוון "תנועת ההשכלה " כפי שנקראה אז - חשבו שכל דבר לא אירופאי הוא חסר תרבות וכו'
אני לא חושב שזה תואם את השמאל המודרני, שלצערי לא חסרים בו מזרחים ,וחלק מאותם מזרחים הם אפילו יוזמים של תנועות שמאלניות
לפי דעתי לא חסר לשמאל המודרני רעיונות משקוצים שאותם אפשר להסביר לציבור כדי להראות להם מה הם באמת.
אני לא חושב באמת שהיום מי שמכיר את עולם המדעיים חושב שמזרחיים או דתיים הם פרימיטיבים באמת , שכן עיון ברפרוף ברשימות נושאי ההישגים האקדמים\טכנולוגים\צבאיים בארץ מלאה באנשים מן המגזרים האלה .
וכמובן , שכל מי שמבין קצת בגנטיקה , יודע שאין שום הבדל בין יהודי אשכנזי לספרדי , ושההבדל הגנטי בין יהודי אשכנזי לגוי אירופאי הוא רב מאד , ושאפשר בקלות לזהות יהודי על פי כרומוזומים שנמצאים רק אצל יהודים -ושלא קיימים בגוים
היהודים חכמים כיהודים, לא כאירופאים או מזרחים .
הטענה המשעשעת שנכתבה בארץ היא שהיהודים המזרחיים אז היו פרימיטיבים , למרות ש(לדוגמא) יהודי מרוקו היו בקיאים בכל המדעים שלמדו ב"צרפת" הנאורה כבכיכול -שלמדו אז בבתי הספר היהודים במרוקו (שהיו ברמתם האקדמית כנראה יותר גבוהה בהרבה מהבתי ספר של הקיבוצים אז )ופשוט מכיוון שלא ידעו חלקם עברית מודרנית (אחת מהסיבות למי שתוהה כי הישראלים דיברו עברית בפועל של אידיש ,במקום בפועל העברי המקורי) הם פשוט לא יכלו להביע את זה בלי ללמוד מחדש את כל המונחים בעברית מודרנית
זה מזכיר לי דבר שלמדתי שאף אחד לא הבין מה הקטע של יהודים צעירים מצפון אפריקה (שהקיבוצים קרעו מהם את היהדות) עם שפם קטן , ואחרי עשרים שנה הבינו שאז זו הייתה האופנה אז בפריז , ולא מנהג "ברברי "כפי שסברו אז ה"מתורבתים"
נקודה אחת שצריך לציין בקשר לתרבות , או פרימיטיביות וכו' - אנחנו התרבות, העם העברי הוא שיא הציווילזציה- וכל מי שלא תופס שכמעט כל התרבויות והשפות והמוסר הבסיסי שיש כרגע לעמים, לא הגיע מאיתנו - הוא בעצמו חסר תרבות, חסר מדעי רוח(כי הוא לא ממש מבין בהיסטוריה אגב)
אנחנו הקמנו תרבות על הר שהשפיע על המישור (להבדיל מכל תרבות אחרת למשל) ,אנחנו הקמנו תרבות שפישטה כל סוג של כתב , והפכה את זה לנחלת כלל - אנחנו הפצנו כל סוג של מחשבה מתקדמת ,שאפשרה פיתוח מדעים מודרניים ,בין עם טכנולוגיים, בין עם צבאיים, בין עם מדעי רוח - לולא היהדות , התרבויות של העולם הזה היה נשארים רוקדים מסביב למדורה עם צבעים על הפנים -מנסה לשיר משהו כמו עוגה בוגה , ומחפש מקקים לארוחת ערב. לולא היהדות- כל תרבות מתקדמת אחרת,לא הייתה אפילו זוכה להכנס לדפי ההיסטוריה - כי אף אחד לא היה זוכר אותה.
רק דרך הדת שאלוקים נתן לעמו, ורק דרך עמו - לגוים בכלל יש מושג של סדר כללי ,כלכלי, מוסרי , ושבו אין שליט אחד שנהנה על גב כל נתיניו שהוא משאיר בכוונה חסרי ידע כדי שתמיד ישארו עבדיו הנרצעים