HAYAMIN.ORG
יהדות ותורת ישראל => שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי => נושא נשלח על ידי: El Blanco על אפריל 02, 2009, 17:49:15
-
חבר שלי, גוי גרמני, מתעניין מאוד ביהדות ומעוניין להתגייר. עכשיו, אני צריך אתרים טובים (בגרמנית/אנגלית) שבו הוא יוכל ללמוד על היהדות, לפחות את הבסיס. למישו יש רעיון?
-
חבר שלי, גוי גרמני, מתעניין מאוד ביהדות ומעוניין להתגייר. עכשיו, אני צריך אתרים טובים (בגרמנית/אנגלית) שבו הוא יוכל ללמוד על היהדות, לפחות את הבסיס. למישו יש רעיון?
קודם כל צריך להרחיק אותו מעט ולומר לו שלא כדאי לו וזה לא בשבילו
למה לו להכניס את עצמו לכל כך הרבה חיובים ומצוות
בקיצור-נדרש לראות כמה הוא רציני
ראה:
http://www.aish.com/hebShavuot/ShavuotThemes/The_Book_of_Ruth_-_A_Mystery_Unraveled.asp
אחת מהלכות הגיור (שאנו לומדים מתוך סיפורה של רות), היא הצורך לנסות לדחות את המועמד לגיור ולהניא אותו מהחלטתו. על פי הלכה זו נהגה נעמי, כשניסתה (והצליחה) לשכנע את כלתה ערפה לסגת מרעיון הגירות ומאותה סיבה ניסתה להניא מכך גם את רות. אך בנקודה מסוימת החליטה לעצור.
-
הוא רציני, כך נשמע מדבריו. סיפרתי לו על העניין של המצוות הרבות והמחויבות, הוא אמר שהוא מסכים. אגב, אותו הגרמני הוא חבר בתנועה שלנו בארה"ב. הוא רוצה בינתיים ללמוד יותר על היהדות, ואז לגשת לרבנות או לרב הקרוב ביותר (אורתודוקסים כמובן). מה להגיד לו?