HAYAMIN.ORG
שונות => מה שבראש => נושא נשלח על ידי: oferst על אפריל 24, 2008, 21:57:55
-
כידוע ישנם המון חומרי מאכל באוכל שאנחנו אוכלים ביום-יום, חלקם בעייתים/מסוכנים/מסרטנים, מה שכן הם עוזרים לשמר את המזון/להקנות לו טעם/להקנות לו צבע.
האם לדעתכם יש לאסור את השימוש בהם וההכנסה שלהם למזון שלנו במדינה?
לדוגמה E202 שנחשב ל"בעייתי" בלבד נאסר לשימוש במדינות נורווגיה ופינלנד.
לרשותכם טבלה של חומרי מאכל מסוכנים ושאינם מזיקים:
http://naturemed.co.il/food_color.html
http://www.zooloo.co.il/love/food/lescolorants.asp
-
לא לאסור אבל ללמד שהם מסוכנים ועדיף להשתמש בחומרי מאכל טבעים כמו אצות =)
-
שלמה הבעיה היא שחומרים שכאלה נמצאים היום בהרבה מאכלים.
-
מומלץ לאסור להשתמש בהם או לפחות לצמצם אותם..
-
חייבים להחמיר את הקלות בלתי נסבלת בה מכניסים כל מיני דברים לתוך הדברים שאנו אוכלים ושותים, לפחות כמו הסטדרט של מנהל המזון והתרופות של ארה"ב ה-FDA.
מעבר לזה מסיבות שקיפות והוגנות עם הצרכן חייבים לפרסם רשימה ממצאת של כל הרכיבים מהם בנוי המוצר בכדי שהלקוח בעצמו יוכל לשפוט בעצמו אם לרכוש בדיוק כמו בארה"ב ולא להסתתר מאחורי הגדרות כמו: "חומרי טעם וריח" או "חומרים משמרים".