שלום חיים, ושבוע טוב.
השאלה שלי השבוע היא:
חיים, לדעתי שיטת הכלכלה היא לא כל-כך חשובה. אני חושב שכל סוג של כלכלה כלשהי תביא לכישלון בגלל האנשים, יותר נכון לומר האגוֹ של האנשים וחוסר-האִכפתיוּת. גם בשוק חופשי לדעתי, אם אנשים לא דואגים לְכלכלתהּ של המדינה ודואגים רק לכיסם הפרטי, וּמייבּאים לפה זרים שתופסים את כח-העבודה היהודי,- זה מעמיד בסיכּוּן את הכלכלה. אני חושב שזה הכל תלוי בחינוך. אם נחנך את הנוער לעזור לזולת, לתרום, וּנְלמד אותם אהבת-ישראל ושכל ישראל ערבים זה לזה; אם נחנך את הנוער לחינוך יהודי, – אזי הכלכלה, העוני, רוב הדברים ייפתרו בעזרת השם. אני אישית חושב שבארץ יש הרבה עוני, רק בגלל שאף-אחד לא דואג לאף אחד.
חיים, אנשים עובדים 12 שעות ביום, והם יודעים שגונבים להם כסף, אבל להפגין ולקום לעשות נגד זה משהו,- הם לא מסוגלים. הִכניסוּ לעם אדישוּת שזה ממש סכנת נפשוֹת בכל תחום.
אני גם תומך בְּשוּק חופשי. אבל לפני זה צריך לעבוד על חינוך, אתה לא חושב?
* דרך אגב, חיים רציתי להודות לך. אפשר להגיד שקצת בזכותך וּבִזכוּת הקב"ה אני ממש חזרתי לַמקורות. התחלתי לשמור את השבת, לעשות קידוש ביום שישי עם כל המשפחה, מדי פעם אני מניח תפילין וּכשיהיוּ לי תפילין קבוּעוֹת אני אניח קבוע. אני מתחיל ללמוד יהדוּת מדי יום בִּמְמוצע שעה או שְׁעתיים. אני גם עובד במקביל וּמנהל את הפורום המצויין שלנו.

תודה מראש, איתן.