חיים, ראשית-כל אני מוכרח לעצור הכל כדי לומר לך ת ו ד ה – תודה מכל הלב על הדברים המחממים שאמרת עלי בַּשבוּע שעבר בַּפורום האנגלי. אני מעריך זאת יותר ממה שאוּכל לתאר במילים. ריגשת אותי עד עומקי נפשי. שלך, גם בשן.חיים היקר,
אני ממשיך עם סאגת יהורם גאון בִּרשוּתך. יהורם גאון לא סובל את ה"קָדִימָאִים" בִּגרוּש. הוא לא מחזיק מהם בכלל וחושב שהם יעשוּ הכל בשביל להחזיק בַּכּיסא שלהם, ושהם המיטוּ אסון על עם ישראל – אסון הגירוּש. הוא הִבּיע את דעתו זוֹ מִספר פעמים בתכניותיו השונות.
במסגרת התכניות שלו ברשות השידור, הוא נִדרש לראיין הרבה אנשים שהוא לא סובל בלשון המעטה, כי זה מה שאמורה לספק תכנית-אירוּח בַּטלוויזיה הממלכתית. התכנים הם בהתאם לשיקולים "ממלכתיים", ולא על-פי רצונו האישי של יהורם גאון. מעבר לזה, גאון אינו איש-חוק; לפיכך- האחריוּת על העמידה בַּתקנים של החוק הישראלי בנוגע לתוכני השידור מוטלת אך-ורק על רשות-השידור, ואכן לא אתפלא אם המעשה החמוּר הזה, שמצפצף על החוק הישראלי, נבע מאינטרסים אישיים של הרשוּת לקדם מועמדים שמועדפים עליה, על-יסוד "יד רוחצת יד". בכל מִקרה, אין חשש שיהורם גאון יהיה מעוניין לקדם מי מ"גווארדיית המְגרשים" של אריאל שרון, לא באמצעות תכניותיו ולא בשוּם אמצעי אחר.
גאון יודע שהוא מְהלך על חבל דק מאד ברשוּת השידוּר מפני שהוא חייב להוכיח שם את "ממלכתיוּתוֹ" כדי לקבל את הסכמתהּ להעברת מסריו. בַּטלוויזיה הוא נאלץ לעשות יותר ויתוּרים, מִטבע הדברים, כי הטלוויזיה הרבה יותר "כופה" את עצמה והרבה יותר חושׂפנית. ה"הִסתתרוּת" שלו שם, ה"החבאה" של הגאון האמיתי כפי שהיא מצטיירת דרך המצלמה, ה"התביישוּת" שלו בעצמו וּבמה שהוא מאמין בו – הן לזרא בעיניי, והן הסיבה שבעטיה אני אישית הפסקתי מזמן לצפות בתכניותיו שעל המִרקע. לשידוּריו הרדיוֹפוניים לעומת זאת, אני מאזין כל יום שישי באופן קבוּע. בָּרדיו הוא אחר. הוא חופשי. הוא אמיתי. הוא פשוּט "יהורם גאון" שהִכּרנוּ בלי כל המסכות. כל המוּבאוֹת שציטטתי למעלה הן מִתכניותיו בָּרדיו.
אני שוּב חוזר על דבריו לאחר גירוּש עמונה:
"
בסופו של סיפור מי שיהיה כאן הם אותם 'פורעי חוק' מעמונה וקטיף"– כלומר בסופו של דבר מי שיישאר כאן הם אותם אלה שזורקים אבנים וּביצים מהגגוֹת, שאותם מכנה המִמסד 'פורעי חוק'.
עוד: "אני יודע שזה לא פופולרי לומר היום מילים טובות על המתנחלים. גם כל הקולגות שלי ברדיו ובטלוויזיה מאד מאד כועסים עליהם, אבל מה לעשות ש-
רק מי שנלחם על אדמתו וּרגביה, עריה וּשדותיה ועל כל שעל מִשְעליה – קונה אותה באהבתו וּבִמסירותו. צריך רק לדפדף בקורות הארץ הזאת כדי להבין את מה שהבינו אז כמובן מאליו". סוף-ציטוּט.
* נ"ב:
1. מוּבן שאני זוכר היטב את תכניותיך באתר מלפני שנתיים ויותר, שבהן קראת מפורשות לאנשי גוש קטיף ויש"ע להתנגד בכוח, פיזית, לזרוק חפצים על המְגרשים וכו'. בסופו של דבר, הדרך הזאת הוּכְחָה כּצודקת, והיא אכן יושְׂמה – באיחוּר של חצי-שנה – בעמונה.
אגב, התכניוֹת שלך מאותה תקופה (תקופת הגירוּש מגוּש קטיף וּמִצְפון השומרון) היווּ עבוּרי ערכּת טיפוּל נִמרץ למצבי-חירוּם פאטאליים, כמו גם מִסגרת שיקוּמית שבוּעית. כך היכרתי אותך ראשונה. לא אשכח. (אה, וּמאז ועד היום אני מכוּר.)
2. יהורם גאון כּן הקליט תכנית שלמה בִּנְווה דקלים כִּשׁבוּעיים לפני הגירוּשׁ. אני זוכר זאת היטב.גמר חתימה טובה ! בכבוד רב,
גם בשן וגם גִלעד.