שונות > תַּרְבּוּת עִבְרִית

כולם להיגמל! – אין דבר כזה "יש את". אין!

<< < (4/7) > >>

גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:

--- ציטוט של: נדב על ספטמבר 06, 2007, 23:26:16 ---"יש לי זה"???? אתה רציני? אין עילגות גדולה יותר מזו.

שמע, זה מאד מוזר מה שאתה אומר. נניח משפט כמו "גם כשעצוב לך, יש לך אותי" גם הוא לא תקני לשיטתך (אותי = את אני),זה לא מתקבל על הדעת, המשפט "יש לך אותי" הוא תקין לחלוטין כמו גם "יש לך אותו", וגם "יש לך את זה" ו "יש לי את הכוס הכחולה, שמתי בה מים"... כל אלה משפטים תקינים לחלוטין. מאיפה אתה מביא את זה?

--- סוף ציטוט ---

עברית, ידידי, היא לא השפה שאתה רגיל לשמוע ברחוב. היא שפה מאד גבוהה, עם כללים וחוקים מאד נוקשים. מי שרוצה לדבר עברית תקינה צריך להיגמל מכל התוספות המלאכוּתיוֹת שהוא סופח אליו מִבחוּץ במהלך השנים ושמקורן אינו בשׂפה העברית כי אם בשׂפות זרות. המילה "יש" לא שינתה את מעמדה בתחביר העברי כ'פועל עומד' מאז ימי ראשית התנ"ך ועד היום. כך צריך להתייחס אליה, לפחות מי שמדבר עברית, או טוען שהוא מדבר עברית. כנ"ל לגבי הכלל שלפיו אות-יחס בצירוּף שם-עצם לא יכולים להופיע כנושא בַּמִשׁפט. כל מי שמשתמש ב"יש" כ'פועל יוצא' וּבשם-העצם + אות-היחס כ'נושא', למעשה מחדיר השפעה של שׂפה זרה (כמו אנגלית למשל), והשיבּוּש – על אחריוּתו בלבד.

--- ציטוט של: נדב על ספטמבר 06, 2007, 23:26:16 ---שמע, זה מאד מוזר מה שאתה אומר. נניח משפט כמו "גם כשעצוב לך, יש לך אותי" גם הוא לא תקני לשיטתך (אותי = את אני),זה לא מתקבל על הדעת...

--- סוף ציטוט ---

אה, וזאת לא "שיטתי". נא להכיר:

~   ע  ב  ר  י  ת   ~  O0

אז עכשיו אתם יודעים את התשובה לשאלה שמאות קרייני רדיו וטלוויזיה התחבּטוּ בה עד שעשוּ את קוּרס הקריינוּת הראשון שלהם:

איך צריך לומר –

"יש לי את הכבוד....."
      -או-
"יש לי הכבוד......" ?

"יש לי את הרושם ש..."
       -או-
"יש לי הרושם ש..." ?  ::)

הַיְּמָנִי הָאֲמִתִּי:
בס"ד
יש לי את הכבוד ויש לי את הרושם. :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
סתם סתם.
יש לי הכבוד...