1.האם מותר לשמוע מוזיקה לא יהודית? אני מתכוון לזמרים גויים אבל לשירים שאין בהם תוכן רע אני מתכוון לשירים רגועים כמו סטינג,סטיבי וונדר....
2.איזה עונש יש על קיום יחסי-אישיות עם:אשה- נידה,אשה-רווקה לא בנידה,אשה-נשואה,גבר,בהמה,
3.ואיפה רשום שאסור לפגום-בברית(לאונן)?
4.האם מותר לדבר לשון-הרע על שמלאנים?
אשריך אח יקר אתה שואל שאלות טובות:
1) ר' אברהם ענתבי (תקכ"ה- תרי"ח 1765 – 1858) ששיריו נמנים עם פיוטי הבקשות כתב בספרו 'אהל ישרים', בשער השיר: "כמה עונש מגיע לשומע שירי עגבים (קרי= שירי גוים) שכולם דברי חשק, ופירצה קוראת לגנב, ומכניסים באוזני שומעם, וכל שכן האומרם, יצר הרע כארס בעכנא [=בנחש]… ועל כן כל חכמי הדור להשגיח ולמחות על זה. ולהיפך אם משורר בלשון הקודש, כל מילה ומילה שמוציא, נוטל עליה שכר".
עיין במאמר הבא:
http://www.temanim.org/nosachteiman/5-7-07.jpg2) כתוב בתורה: "וְאֶל אִשָּׁה
בְּנִדַּת טֻמְאָתָהּ לֹא תִקְרַב, לְגַלּוֹת עֶרְוָתָהּ." (ויקרא י"ח י"ט)- זה לגבי אשה נדה.
לגבי אשה-רווקה לא בנידה כתוב בתורה: "לא תהיה
קדשה מבנות ישראל, ולא יהיה קדש מבני ישראל. לא תביא אתנן זונה ומחיר כלב בית ה' אלהיך לכל נדר, כי תועבת ה' אלהיך גם שניהם" (דברים כ"ג י"ח-י"ט) - "קדשה" זה אשה רווקה שחל עליה איסור מהתורה להיות מוזמנת לבעילת זנות, הכוונה לקיים יחסי אישות בעודה רווקה אפילו אם היא לא נידה.
לגבי אשה נשואה - אם היא מקיימת יחסיי אישות עם בעלה בזמן טהורתה זה מצווה. אם היא מקיימת יחסי אישות עם מישהו מחוץ לנישואין אזיי היא נקראת אשת איש שזינתה, ואם התעברה כתוצאה מהבעילת זנות הילד יקרא ממזר שאסור לו לבוא בקהל ה'. ככתוב : "לא יבוא ממזר בקהל ה', גם דור עשירי לא יבוא לו בקהל ה'" (דברים כ"ג, ג'). עיין גם ברמב"ם הלכות איסורי ביאה פרק ג.
לגבי בהמה - "כל שכב עם בהמה מות יומת" [שמות כב יח].
3) נאמר בתלמוד (נדה יג, א):''כל המוציא שכבת זרע לבטלה, חייב מיתה (-בידי שמים). שנאמר ''וירע בעיני ה' אשר עשה (אונן, בנו השני של יהודה שהיה משחית את זרעו) וימת גם אותו'' (בראשית לח, י) וכאילו שופך דמים שנאמר ''הנחמים באלים תחת כל עץ רענן שוחטי הילדים בנחלים.'' (ישעיה נז, ה).
4) לא מצאתי היתר לדבר לשון הרע, אבל נראה לי שראיתי פעם באחד הספרים שעל אפיקורס מומר מותר לדבר לשון הרע, אבל על תתפוס אותי במילה...