שונות > תַּרְבּוּת עִבְרִית
נעמי שמר ז"ל הוסיפה עוד בית...
oferst:
מה הקשר רדיקליים או לא.
אנחנו עושים מה שנכון לדעתנו ולפי התורה, האם יש משהו רע בלחן שלא יהודים המציאו?
מנסה להבין:
--- ציטוט של: צדק צדק תרדוף על אוגוסט 27, 2007, 20:06:43 ---מה לכם ולסגידה למוזיקה האירופאית הזאת?
ההמנון הרי מבוסס על מנגינה של מלחין צ'כי בכלל !
--- סוף ציטוט ---
איזה שטויות ! אני שמעתי את המנגינה הזאת של מלחין הצ'כי הזה ורק סיסטמה אחת דומה וגם זה בקושי כל שאר המנגינה אפילו לא דומה בקצת ! גם השיר ירושלמים של זהב מדהים וגם המנגינה :P אבל על טעם ועל ריח אין על מה להתווכח ::)
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
--- ציטוט של: מנסה להבין על יולי 04, 2008, 15:22:55 ---איזה שטויות ! אני שמעתי את המנגינה הזאת של מלחין הצ'כי הזה ורק סיסטמה אחת דומה וגם זה בקושי כל שאר המנגינה אפילו לא דומה בקצת ! גם השיר ירושלמים של זהב מדהים וגם המנגינה :P אבל על טעם ועל ריח אין על מה להתווכח ::)
--- סוף ציטוט ---
:V: אכן. וגם אני שמעתי את המנגינה הבאסקית: שתיים-שלוש תיבות ראשונות בבית ובפזמון דומות "במידת מה" (וגם זה עם הסתייגויות, אבל לא נַלאה כעת את הגולשים בניתוחים הרמוניים וריתמיים..) למלודיה המקבילה בשיר "ירושלים של זהב". השאר שונה לחלוטין, ולמעשה אין בזה ולא-כלום, מפני שכל שיר כמעט שניקח היום, אם נחתוך אותו בחיתוכים כל-כך קטנים, נקבל רצף של צלילים שכבר השתמשו בהם בשירים/במוסיקה בעבר. אם זה נקרא "גניבה", אז כל שיר הוא גניבה.
אין זאת כי אם "צדיקותה מעל-ומעבר" של המלחינה והמשוררת נעמי שמר ז"ל, המוגזמת לחלוטין וחסרת כל פרופורציה נורמלית (והיא עצמה כמוסיקאית ודאי ידעה את זה), אבל כנראה על ערש-דווי אמרה "אדברה וירווח לי". והיטיב לספר זאת פרופ' אליהו הכהן, חתן פרס ישראל לחקר הזמר העברי, שאין מקור מומחה ומהימן ממנו להכרת הפרשה:
אליהו הכהן על "ירושלים של זהב".
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה