כתב נושא: טעיתי.  (נקרא 7911 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

בייקר

• אורח
טעיתי.
« להגיב #25 ב- : יוני 24, 2007, 23:21:38 »
אותי מרגיז שגולשים שלנו לא מודעים לעובדות.
משפט דרעי היה משפט מפורסם מאד.מה אנשים לא מאזינים לרדיו?

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!
טעיתי.
« להגיב #26 ב- : יוני 24, 2007, 23:57:49 »
  אינני חסיד גדול של ש"ס, אבל התיפקוּד שלהם בַּנושא ה"כספי" דווקא אינו מפריע לי. מנעמי-השלטון לא חשוּבים להם. הרב עובדיה לא טובל רגליו בג'אקוּזי כל בוקר ושותה מרטיני, וגם אריה דרעי לא חי בארמון מִזהב. להיפך. הכסף הולך בעִקרון ללימוּד תורה, וזה דבר מבורך.

כפי שאמר קודמי, "תפוח רקוב" יש בכל מפלגה וּבכל מערכת. כך שכמו בכל מערכת, גם בש"ס ישנן למשל ישיבות פיקטיביות, אנשים פחוֹת ישרים וּשאר מרעין בישין. אני בטוח שזה לא מהאינטרס האישי של ש"ס שיתגלוּ תעודות בלתי-מחמיאות שכאלוּ תחת חסוּתהּ.

הנושא היחיד שמרגיז אותי באמת אצל ש"ס הוא פסיקותיו של הרב עובדיה יוסף שליט"א בנושאים ישראליים-מדיניים ופוליטיים.
או שהמפלגה לא-ציונית, או שהיא כּן-ציונית. שיחליטוּ. אם היא ציוֹנית, זה דבר אחד. אבל אם לא– אין למרן שוּם סיבה או זכוּת לפסוק וּלהחליט בנושאים שקשוּרים לארץ-ישראל הריבּונית שהוקמה בידיים "חוטאות". אפילוּ לא להשׂיא עצה. כְּלוּם.

בנוסף, ציבור הבוחרים של ש"ס ימני מאד. הם מהווים קהל אידיאלי עבוּרנוּ, וּלדעתי האישית, הם, כמוני, מסתייגים גם-כּן מהחלטותיו וּמִפסיקותיו של רבּם בנושאי ארץ-ישראל. וּלדעתי הם יתמכוּ בלב חפץ בממשלה שתַתווה את הדרך – אם זה בחינוּך, אם זה באמצעים אחרים – אל יעד של "מדינה יהוּדית כְּהִלכתהּ" (=כְּהִלכתם) בִּטווח רחוק. נכון שהם היוּ רוצים שתהייה מדינת-הלכה כבר אתמול, אבל הם מאד ריאליסטיים. את זה כּן אפשר להגיד עליהם.

אילוּ רק הציבּוּר הזה היה מאמין שיש אלטרנטיבה ריאלית, שאפשר לנצח את האליטות, שאפשר להחליף את המִמסד... כּאן אנחנוּ נִכנסים לַתמוּנה. זו המשׂימה שלנוּ – לעורר אותם ואת כל עם ישראל. כמו בייקר.

ואני כּן מאמין שאפשר ב"ה ! :angel:
« עריכה אחרונה: יוני 25, 2007, 00:01:55 על ידי גם בשן וגם גלעד »

בייקר

• אורח
טעיתי.
« להגיב #27 ב- : יוני 25, 2007, 00:10:48 »
דווקא דרעי השתמש ב60 אלף דולר בכדי לשפץ את דירתו ולבנות ג'קוזי.
ש"ס לא המציאה את השחיתות והרב עובדיה תלמיד חכם.
בכל זאת יש בעיה שאנשים דתים גונבים לכיסם כסף או לוקחים שוחד כי זה מנוגד להלכה.
אני יודע שש"ס נרדפת ושעזר וייצמן גנב 6 מליון דולר ואחרים גם כן.
אנו נמשיך להאבק באליטה.
אבל שלא יכתבו לי כאן שדרעי אדם ישר כי הוא לא.
יאיר לוי גנב כסף מיתומים ואלמנות,מעמותות צדקה וזה חמור שבעתיים.
אני יודע שש"ס בנו ישיבות,מקואות,החזירו אנשים בתשובה.
אני מעריך את ש"ס על המפעל התורני שלה.
ש"ס כן נהנית ממנעמי השלטון והיא שונאת להיות באופוזיציה בלי כסף למוסדות שלה.
לכן קילל מרן את שרון כי זה לא הכניס את ש"ס לקואליציה.
אפילו מרץ שיש לנו ביקורת עליה מוכנה לשבת באופוזיציה רק ש"ס לא מוכנה,היא תמיד בממשלה:ימין,שמאל,מרכז היא תצטרף לכסף.

מנותק שׂריון

• dhdoron לשעבר
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • למען ארץ ישראל השלמה!
טעיתי.
« להגיב #28 ב- : יוני 25, 2007, 00:14:32 »
בייקר, אם תשווה את מספר חברי הכנסת המושחתים בש"ס לעומת שאר המפלגות מספרם בטל בשישים.
לפחות בש"ס אף חבר כנסת לא ביצע הטרדה מינית או שאר פשעים חמורים בהרבה.
וודאי שאני מכיר את משפט דרעי ואני עדיין עומד בשלי שהוא ישב בכלא על לא עוול בכפו. "הוא זכאי"!
"לְמַעַן צִיּוֹן לֹא אֶחֱשֶׁה וּלְמַעַן יְרוּשָׁלִַם לֹא אֶשְׁקוֹט עַד יֵצֵא כַנֹּגַהּ צִדְקָהּ וִישׁוּעָתָהּ כְּלַפִּיד יִבְעָר"  :sign006:

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
טעיתי.
« להגיב #29 ב- : יוני 25, 2007, 00:45:04 »
  זה שלא כל האנשים ישרים – כאמור קיים בכל מערכת, כולל אצל "דתיים" וכולל אצל אלה שאני ואתה תומכים בהם. תשאל את חיים על הניסיונות שהוא עבר עם אנשים בכירים ב-JDL, על מאבקים הדדיים ועל אינטרסים אישיים. ככה העולם בנוּי. אז בגלל זה לא לתמוך באף-אחד? לא להיות אידיאליסט?

כולנו שואפים למשהוּ כי יש מה לתקן, ואף-אחד אינו מוּשלם. וש"ס, כמו כל מערכת, אירגוּן או מפלגה – לא יוצאי-דופן בָּעִניין הזה.

אני יודע שאנחנוּ באותה דיעה בָּעִניין הזה; רק חשוּב היה לי לחדד יותר את הנקוּדה.

מִבּחינת ש"ס היוּ שיקוּלים כּאלה ואחרים. אני כבר אמרתי שאני לא מסכים עם פסיקותיו של מרן עובדיה יוסף להעדיף את מוסדות-התורה בכל מחיר, כולל במחיר חיי-אדם. הוא כנראה חשב שהוא חוסך בחיי-אדם. אין לי ספק שלוּ הוא היה יודע שהסכּם אוסלו יקטול את חייהם של 1,500 אזרחים ישראליים (נכון לבינתיים), הוא היה פוסק אחרת. השיקוּלים שלו בענייני ארץ ישראל וּמדינת ישראל הוכחו כטעות חמוּרה עד עכשיו. להגיד לך שאני אוהב את זה? לא. אני לא. אבל אני לא איש-תורה, ואני מאמין שהוא רואה דברים שאני לא ער להם.

אני רק יודע שיש אנשי-תורה מוערכים מאד באסכולה החרדית, בעלי שיעוּר-קומה דומה לזה של המרן מִבּחינת ידע וּבקיאוּת בַּתוֹרה, שטוענים אחרת ממנוּ באותם נושׂאים.
« עריכה אחרונה: יוני 25, 2007, 00:46:17 על ידי גם בשן וגם גלעד »

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
טעיתי.
« להגיב #30 ב- : יוני 25, 2007, 00:47:58 »
בייקר, אם תשווה את מספר חברי הכנסת המושחתים בש"ס לעומת שאר המפלגות מספרם בטל בשישים.
לפחות בש"ס אף חבר כנסת לא ביצע הטרדה מינית או שאר פשעים חמורים בהרבה.
וודאי שאני מכיר את משפט דרעי ואני עדיין עומד בשלי שהוא ישב בכלא על לא עוול בכפו. "הוא זכאי"!

גם אני סבוּר שהוא זכאי (אחרי שצפיתי בקלטת ודיברתי עם כמה אנשים. זה לא היה מוּבן-מאליו מִלכתחילה בשוּם אופן).