שונות > מה שבראש

מי פה מיתאמן ? מי פה התחיל להיתאמן ובמה?

<< < (8/22) > >>

Roma:
אם כבר מדברים על שחייה:

השחייה תורמת לעיצוב הגוף?
או לכוח?

ליאו:

--- ציטוט של: Roma על יוני 22, 2007, 12:14:29 ---אם כבר מדברים על שחייה:

השחייה תורמת לעיצוב הגוף?
או לכוח?

--- סוף ציטוט ---

אין כזה דבר "עיצוב הגוף". לַשריר ישנה צורה מסויימת: שתי נק' חיבור, גידים באורך מסויים שנקבע בגנים ואינו משתנה, ורקמה רכה שהיא בעצם השריר עצמו שזה בעצם מין () צורה <--- כזאת, פחות או יותר.

בדרך-כלל ישנם מספר ראשים כאלה בכל שריר שמחוברים לאותו גיד. בקיצור זה לא משתנה. זה יכול להיות עבה או דק יותר בהקשר הזה וזהו. וזה שומר על אותה פרופורציה בעסק הזה.

אני אמחיש לך את זה כך:

קח מקל (עצם), קשור שני חוטים לבלון קטן ואת הקצה השני למקל. אלה הם הגידים. עכשיו אתה יכול לנפח את הבלון או להוציא אוויר, אבל לא לנפח שם יותר או פחות, ואתה לא יכול לפסל את הבלון – הוא יכול לגדול ולקטון. הבנת?

שחייה לא תורמת לכוח. ישנו מעבר קטן לכוח בשחייה למרחקים קצרים של <20 שניות +/-, כיוון שהמהירות של החזרות (אין לי מושג איך לקרוא לזה בעברית) קשורה מעט לגודל של השריר והקיבולת האנאירובית, בנוסף ליעילות מערכת העצבים לשלוח RATE CODING מהיר (מלא פולסים לשריר בזמן קצר), וזה טיפה עובר לכוח.
מעבר לזה, תראה שהשחיינים – ככל שהזמן עולה – נעשים קטנים יותר ורזים יותר, עם יותר שומן עליהם.

אגב, הייתי איזה שנתיים בקורס שחייה כשהייתי קטן יותר. זה לא עשה שינוי משמעותי בגוף שלי בתוך שנתיים. הייתי שמנמן ורזיתי הרבה ויכולתי לעשות כמה עליות-מתח וכו' (לא התאמנתי אז אבל משום מה היה לי איזה רצון להגיע ל-30 עליות-מתח. אגב, היה זמן שיכולתי לעשות את זה, עכשיו אני עושה 20).

לא למדתי את זה בשום קורס רשמי. כל המידע קיים באינטרנט ובסִפרות(שאת רובה גם גנבתי מהאינטרנט מאתרי-שיתוף אבל שיהיה).

פאקו411:

--- ציטוט של: גם בשן וגם גלעד על יוני 22, 2007, 04:09:04 ---מגניב, ליאו! :laugh:

אני רואה שאתה אוצר בתוכך הרבּה ידע בַּנושא, כולל מוּנחים פְּסוודוֹ-מִקצועיים שאת חציים בקושי הצלחתי להבין.. :o
תגיד, למדת את זה באיזשהוּ מקום ? ממישהוּ ספציפי ?

--- סוף ציטוט ---

אני הבאתי את ליאו מאיזה אתר לפיתוח גוף. הוא היה כאן לפניי אבל הוא חשב שאנשים כאן משוגעים בגלל רוני, עד שהסברתי לו שזה לא נכון.

והרבה זמן רציתי שליאו ישתף מהידע הרב שלו בתחום, כי שמתי לב שיש פה מתאמנים. :) ולרוב המדרכים בחדרי-כושר הם על הפנים ..

גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:

--- ציטוט של: פאקו411 על יוני 24, 2007, 04:07:47 ---
--- ציטוט של: גם בשן וגם גלעד על יוני 22, 2007, 04:09:04 ---מגניב, ליאו! :laugh:

אני רואה שאתה אוצר בתוכך הרבּה ידע בַּנושא, כולל מוּנחים פְּסוודוֹ-מִקצועיים שאת חציים בקושי הצלחתי להבין.. :o
תגיד, למדת את זה באיזשהוּ מקום ? ממישהוּ ספציפי ?

--- סוף ציטוט ---

אני הבאתי את ליאו מאיזה אתר לפיתוח גוף. הוא היה כאן לפניי אבל הוא חשב שאנשים כאן משוגעים בגלל רוני, עד שהסברתי לו שזה לא נכון.

והרבה זמן רציתי שליאו ישתף מהידע הרב שלו בתחום, כי שמתי לב שיש פה מתאמנים. :) ולרוב המדרכים בחדרי-כושר הם על הפנים ..

--- סוף ציטוט ---

אה. תודה על ההסבּר. :)
באמת יש לו ידע עצוּם ולמדתי ממנוּ הרבּה.

tomsalts:

--- ציטוט של: פאקו411 על יוני 22, 2007, 00:35:27 ---
--- ציטוט של: tomsalts על יוני 21, 2007, 21:59:37 ---
--- ציטוט של: אהרֹן על יוני 21, 2007, 01:54:59 ---
--- ציטוט של: פאקו411 על יוני 21, 2007, 01:36:48 ---וכמה הוא משקיע ?

אני מתאמן בחדר כושר המטרה שלי לעלות במסת שריר  - פיתוח גוף

--- סוף ציטוט ---
גם אני התחלתי להתאמן. המטרה לעלות במסת השריר. אני מתאמן 3 - 4 פעמים בשבוע.

--- סוף ציטוט ---

להיות באדי בילדר זה לא בריא ולא טבעי, לגוף יש מסה סופית, אם אתה עובר אותה מצבך רע, להרבה באדי בילדרים יש כיום בעיות לב-ריאה
תעסוק בספורט טבעי כמו שחייה..

--- סוף ציטוט ---

שוב אתה מדבר בנושא שאתה לא מבין בו כלום.

"באדי בילדינג" זה טבעי לחלוטין כל-עוד אתה לא משתמש במִשתנים ובחומרים למיניהם.

וגם מי שמשתמש בחומרים – צריך להתאמן יותר קשה, לישון יותר טוב ולאכול הרבה יותר. מי שמשתמש בחומרים עובד יותר קשה מ"באדי בילדר" טבעי. אל תעשה הכללות.

"באדי בילדינג" בלי חומרים זה טבעי כמו ששחייה זה טבעי.

--- סוף ציטוט ---

טעות, הבאדי בילדינג נותנת לך מסת שריר לא טבעית, זה יכול לגרום גם לבעיות בריצה וגם בקורדינציה..
תאמין לי, "I've been there"

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה