שונות > מה שבראש

מי פה מיתאמן ? מי פה התחיל להיתאמן ובמה?

<< < (3/22) > >>

Roma:
אני מתאמן בחדר כושר ועכשיו יש חופש והרבה זמן פנוי להתאמן :)

אני מבקש מכם לתת לי שיטת אימון מסויימת כי אני לא ממש מתאמן לפי שיטה

מה עדיף?
משקל קטן הרבה פעמים או משקל גדול קצת פעמים?
ואיך לחלק את זה לסטים?

ליאו:
האימון של השייטת שהזכירו, ברוטאלי, אך הוא יבנה סיבולת בעיקר, ולא מהירות או כוח (וגם, אחרי נקודה מסויימת, גם לא מסת-שריר; למרות שהיא אי-שם למעלה).

@רומה,

קודם-כל, לשם בניית מסת-שריר (שנראה לי שזאת המטרה שלך כי זה מה שכולם פה אומרים) עדיף משקל כבד בין 3 ל-12 חזרות. ישנם תרגילים שאיתם אפשר לפעמים ללכת לכיוון ה-20.

אהם, לדעתי השיטה הכי קלה להסבר, שעובדת (והיא עובדת מצויין), היא:

- אימון פעם ב-3 ימים או ביומיים.
- בפיצול של פלג-גוף תחתון ועליון לשני אימונים שונים,
- כמה סטים של חימום שבא לך, וסט עבודה אחד שבו אתה חייב לשבור את השיא של חזרות שלך באותו משקל או לעלות משקל (בלי להקריב ביצוע) כל אימון (אבל מחליפים תרגיל באימון הבא על אותו שריר ככה שזה כל שבוע בערך).

עלייה בכוח = עלייה במסת-שריר אם אתה אוכל מספיק חלבון, קלוריות וכו'.
פלטאו בכוח = העלייה שלך במסת-שריר תלוייה בעיקר בתזונה והאימונים לא עושים כלום.

כמו-כן, את הסט ה"ראשי" יש לבצע בשיטת רסט פאוז, ז"א כשמגיעים לכשלון שריר, נחים כ-10-15 נשימות עמוקות, ועושים עוד איזה 2-3 חזרות וכך הלאה עד שלא ניתן לבצע אפילו אחיזה סטטית.

Roma:
זאת אומרת שעלייה במסה = עלייה בכח?

וכפי שהבנתי, תזונה נכונה זה הרבה בשר. נכון?

נגיד– על הביצופס (היד העליונה) אני מרים 12.5 קילוגרם 15 פעם 4 סטים; זה בסדר?
וכשאני אתקדם, יותר כדאי להעלות את המשקל, או להמשיך עם המשקל הנוכחי אבל יותר פעמים??

סבבתיק:
קודם-כל, אל תשכח לאכול חלבונים מיד אחרי האימון. גם איחור של כמה דקות יכול להשפיע על מהירות בניית השריר.

יש לי שאלה: למישהו יש עצות לאימוני מהירות כלשהם? לדעתי גם זה דבר מאוד חשוב (זריזות – הן בידיים, ברגליים וכו').

DJ Luminus:
אני מתאמן כל ערב בין השעות 19:00-21:00. אלה הן השעות שבהן הגוף (הגוף שלי לפחות) נמצא במצב של עירנות מקסימלית. בכל יום אני עובד על חלק אחר של הגוף: רגליים, גב, חזה, כתפיים וזרועות. עושה חימום 10 דקות על אופניים ו-8 תרגילים על החלק שאני עובד עליו באותו יום. על הגב העליון, החזה, הזרועות והכתפיים אני עושה ניפוח, משקל כבד (20-40Kg) עם מקסימום 20 חזרות. על הגב התחתון והרגליים אני עושה חיטוב, משקל נמוך וחזרות ללא גבול עד שהשריר מתעייף. המאמן שלי לא נתן לי תפריט עם מה אני צריך לאכול, הוא רק אמר לי שמותר לי לאכול הכל חוץ מזבל (צ'יפס, מקדונלד, חזיר, אוכל מתוגן, בקר על האש, קולה, חטיפים, ממתקים, מיצים מעובדים, בשר מעובד או כל סוג אחר של אוכל שמכיל כימיקלים). אני אוכל פחמימות לפני כל אימון וחלבונים אחרי כל אימון כולל שייק שמכיל חלבונים שאני לא יודע איך קואים לו בעברית.
לא כל אחד יכול לעשות חיטוב או ניפוח על כל חלק בגוף, זה תלוי בגנטיקה של כל אחד. אני יכול רק לנפח את שרירי פלג הגוף העליון, וזה בגלל שיש לי יותר סיבי שריר לבנים בידיים, בגב העליון, בכתפיים ובחזה, אבל לא לחטב אותם.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה