פלסר,
הייתי עסוק בימים האחרונים, ולא עקבתי אחרי האשכול הזה בתשומת לב. אני לא מודע לכל ההודעות שנכתבו כאן, אבל אני יכול להבטיח לך דבר אחד: האלקשי הוא יהודי טוב, אוהב ישראל, תלמיד חכם, שמקדש שם שמיים במסירות נפש. הוא גם מאוד חכם, ולא לחינם חיים בחר בו כמנהל הראשי של הפורום. אני, אתה, וכולנו, יכולים ללמוד המון מהאלקשי, וחבל שהוא לא יכול להקדיש יותר זמן לכתיבה בפורום.
פלסר, כל יהודי טוב, פטריוטי, נאמן ושפוי כמוך, כמובן שרוצה וגאה להיחשב לכהניסט. הבעיה מתחילה כשנכנסים לעומק האידאולוגיה של מו"ר הגאון הרב מאיר כהנא זצוק"ל עבד ה' הי"ד, שלמעשה בסך הכל משקפת את הרעיון היהודי האמיתי, ומגלים שבעצם אין כזה דבר "כהניזם חילוני" ושאין א"י בלי תורה (בדיוק כמו שאין תורה בלי א"י!). היהדות מוגדרת לפי התורה. אי אפשר להיות יהודי בלי תורה. כאשר האלקשי כתב דברים שהכאיבו לך, הוא לא עשה זאת בזדון ומתוך יוהרה אלא מתוך קבלת עול מלכות שמיים ובין השאר את המחוייבות לקיים את המצווה "הוכח תוכיח את עמיתך ולא תישא עליו חטא". כמובן שהיה לו הרבה יותר קל להתעלם מדבריך ולא לפתוח במחלוקת, אבל חובתו היא להוכיח את אחיו היהודי, והוא מלא חובה זו בתמימות, בענוה ובאהבת ישראל. האמן לי, שמה שמכאיב לו במיוחד זה לא הדברים החריפים שכתבת בתגובתך, אלא המחשבה שאולי הוא נכשל בנסיונו לקרב יהודי טוב ואידאליסט כמוך ליהדות.
בקשר לעניין של "יש אלקים, אין אלקים"---הרב אורי זוהר שליט"א סיפר סיפור מעניין באחת מהרצאותיו על מה שגרם לו לחזור בתשובה. הוא וחבריו הוזמנו למסיבה בירושלים, ושם הוא פגש "דוס". במהלך השיחה איתו, אורי זוהר גילה שאותו "דוס" היה נאור ומתקדם להפליא, בקיא בחכמת יוון ובמציאות דאז, ועובדה זו היכתה את אורי זוהר בתדהמה, מכיוון שהיא עמדה בניגוד גמור לסטריאוטיפ של ה"דוס" הפרימיטיבי והמקובע שהתשקורת ומערכת החינוך נוטעים במוחו של כל ישראלי חילוני. במהלך הערב כמובן שהדיון נגע גם בנושא חילוניים מול דתיים, יש אלקים או אין אלקים, ואז אותו יהודי שאל את אורי זוהר את השאלה שגרמה לאורי זוהר השחקן הבוהמי להפוך לרב אורי זוהר שליט"א, שאלה שגרמה למהפך מוחלט בחייו: "נניח שאני אוכל להוכיח לך ללא צל של ספק שיש בורא עולם. האם זה ישנה לך משהו? זה יגרום לך להסתכל בצורה אחרת על המציאות? מכיוון שאני כן יכול להוכיח לך שבורא עולם קיים, אבל למה לי לטרוח אם זה לא ישנה לך דבר?" אורי זוהר היה ועדיין אדם מיוחד, משכמו ומעלה, ואותם כשרון וגאוניות שהפכו אותו לשחקן והאמן הטוב ביותר של דורו, איפשרו לו לראות את האמת ולהפוך לרב גדול.
ולבסוף, בנושא החרדים---כולם כאן יודעים את העמדה של הימין האמיתי לגבי כל הנושאים שהעלית (אוכלי חינם, משתמטים מהצבא, וכו'). כשיהיו כהניסטים בשלטון, לא ניתן לתופעות המכוערות האלו להמשיך, מכיוון שהן מהוות חילול השם.