לחיים בן פסח בעקבות התוכנית "לרדת מישראל לארה''ב? חלק א"
ברצוני להגיב למ'ס דברים שאמרת באותה תוכנית.
צפיתי בתוכנית ודיי נהנתי מימנה חייב לציין לאור תחושותיי וריגשותיי בחצי השנה האחרונה
אני מומו {שלמה בתכלס}בן 23 בלי עין הרע, אזרח מדינת ישראל לצערי.
פנית בתחילת התוכנית בעיקר לנוער ואנשים צעירים חילונים שרובם או לפחות חלק מהם מנסה את מזלם
בארצות הברית של אמריקה,חלקם באים לתקופה של מ'ס חודשים אחרים מחפשים להישתקע
חלקם עם משפחות וילדים,וחלקם צעירים יותר ומישתקעים עם הזמן.
אתה צריך להבין שהמצב הכלכלי בארץ נורא גרוע ונורא קשה והרבה אנשים מיואשים מכך ולכן יורדים
מהארץ לארה"ב,לאנגלייה,אוסטרליה וכדומה.
ישנם אנשי הייטק ואנשים שלמדו וכיום הם הנדסאים, באמת אנשים מבריקים מייטב המוחות שלנו והם בורחים
למדינות האלה וגם אפילו לגרמנייה שמעתי לא מיזמן
ולעוד מדינות אירופאיות וכול זה תמורת משכורות טובה תנאים טובים
ואיכות חים גבוהה מה שממש ממש אין בישראל.
אנשים כאן לומדים 4-5 מוציאים תואר במייטב כספם ומחוסרי עבודה,אנשים כמוני למשל אחריי צבא
מחפשים את עצמם בעבודות כאלה ואחרות ושום דבר לא ניראה מבטיח לעתיד הכול לוטה בערפל
אם הייתה לי יכולת לקבל ויזה לארצך,ארה"ב, מיזמן הייתי עולה על מטוס ונוחת בנמל התעופה
קנדי בניו יורק...
כי תכלס אין לי מה לחפש בארץ הזאת! וזו מבחינה כלכלית המצב נורא קשה ולא קל ובגלל זה אני מת
לברוח מכאן ועוד רבים אחרים יורדים מהארץ הזאת כי אין בה כלום מלבד החמימות והאכפתיות של האנשים
כמו שהזכרת,אבל גם כאן ישנם הרבה אנשים עם לב של אבן.
עכשיו אולי תבין למה בתחילת דבריי כתבתי שאני אזרח מדינת ישראל ולא תושב כי אני בהחלט לא
רוצה להיות תושב המדינה הזאת.
חיים אתה בן 50 בלי עין הרע, כול חייך את חיי בארה"ב אני לא בטוח אני משוכנע שאתה יכול ללמד אותי ועוד 200 כמוני על החיים בארצך,אני מודע לבעיית הסמים ולכך שבאמריקה ישנם 2מיליון אסירים וזו המדינה עם
הכי הרבה אסירים בעולם,בישראל אין 2 מיליון אסירים כי אין מספיק בתי כלא ואין אכיפת חוק כמו באמריקה
ותכלס חבל! מה עוד שגם כאן הנוער משתמש בסמים בכול שכבות האוכלוסיה,דוקר,שותה אלכוהול
ובכלל כלל האוכלוסיה בישראל נורא אלימה בשנים האחרונות אנשים נירצחים כאל בגלל מקום חנייה,
או כיסא נוח בים או סתם דחיפה קלה בלי כוונה במועדון לילה,ממש מסוכן בישראל לא רק בגלל המצב הביטחוני בכבישים למשל זו ממש סכנת נפשות וככה בכלל בחיי היום יום החברה בישראל נורא אלימה ו
אין גבולות, ואין דין או דיין.
אני יכול להבין את הכמיהה שלך לעלות לארץ ישראל בתור יהודי אני חושב שזו זכותך הטיבעית וצר לי
שאינך יכול לעשות זאת מקווה אני שבע"ה תוכל לבוא לכאן.