חדשות ודיונים > מערכת החדשות
ערביי ישראל דורשים לשנות את ההמנון
מליק:
כפיה דתית זה לא בסדר, אבל גם לא כפיה חילונית....
ליאו:
השאלה היא מה אתה מגדיר ככפייה דתית?
העובדה שהדת קיימת היא כפייה דתית בשביל רוב האנשים כיום.
מליק:
חתונה שחייבת להיות בהסכמת הרבנות ובגרסה יחסית דתית, זה כפיה דתית....
זה שאין תחבורה והחנויות סגורות בשבת, כפיה דתית...
חוק המצות, חוק איסור גידול חזיר ועוד רבים נוספים, כפיה דתית....
אני לא נגד הדברים הללו אל תבינו אותי לא נכון, אני פשוט אומר שזו כפיה דתית....
אני בעד לשמור על צביון יהודי של המדינה והדת היהודית היא חלק מהעם היהודי, לא סתם זה אותו השם... אבל לחילוני צריכה להיות זכות ליסוע לאן שהוא רוצה ביום החופש שלו, או לאכול או לבקר באיזה מוזאון שהוא רוצה....
אריה י:
לק"י [!!!]
אתה יודע מה? אני שונא שמתחסדים!
אני נגד הכפייה הדתית הזאת, כי הלא באה ממטרות יהודיות! זה כדי למצוא חן בעיני החרדים, שאח"כ החרדים יימצאו חן, ויתמכו בצעדי הממשלה -השמאלנית כופרת!
אבל אם זה באמת היה שלטון טוב וכו'.. - אני כן אתמוך! ואני אכריז בגאווה - כפייה דתית! כי זה לטובתך! לטובתי! לטובת הכלל! - ועל זה אדון איתך בהזדמנות.
אבל מעצבן אותי ביותר, הקטע שאתם יש לכם "כפייה ליברלית" - ז"א - אתם השלטתם כאן חוק - אז מי שלא מכבד אותו.. אתם צועקים "הוא לא מכבד את שלטון החוק" - אבל שלטון החוק - הזה, הוא בסתירה לליברליות המערבית! מילא אם הייתם משליטים כאן "שלטון הצדק" - אבל החוק כאן, למעשה, הדמוקרטיה כאן, זה הדיקקטטורה הכי גדולה שיכולה להיות! כי מי ששולט והקים אותה, לעולם לא ייפול! ואתה מבוגר ממני, ויודע זאת פי כמה יותר טוב ממני - מזה אתה צריך להתבייש- מהצביעות החילונית שמאלנית כפרנית!!!
ובנוסף, לכשנקים כאן מדינה יהודית ! במלוא מובן המילה, ואם עד אז לאאספיק לשכנע אותך.. [אבל זה כן ייקרה] - ואם לא יהיה לך נוח מהשוטרים שרש"י מפרש ב"שופטים ושוטרים תתן לך בכל שעריך": שיהיו מקלים ומחזירים למוטב כל מי שסורר - לא ציטוט מדוייק - אז אחשלי, תוכל לברוח לבינתיים לאוגנדה/לארה"ב - לבדוק היכן יותר נוח...
מליק:
אתה לא ברור בדבריך, והמונח "אתם" הוא לא נכון, ומה שאתה אומר... שטויות....
ליברליות מאפשרת לך לעשות מה שתרצה... אני חילוני וטוב לי...
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה