שונות > מה שבראש

מטוסים במלחמת העולם השניה

<< < (2/3) > >>

zelhar:

--- ציטוט של: יהודי_לוחם על נובמבר 27, 2012, 23:38:23 ---הספיטפייר הוא המטוס הכי טוב שהיה בתקופת מלחמת העולם השניה (כן חרשן שכמוני על ערוץ ההיסטוריה...)
מת על המטוס הזה...

--- סוף ציטוט ---
המוסטנג יותר טוב מהספיט. המוסטנג כנראה מטוס הקרב המצטיין של כל המלחמה (לא כולל מטוסי סילון כמובן). התכונה הכי חשובה של המוסטנג הייתה טווח טיסה מספיק גדול כך שהוא יכל ללוות מפציצים לתוך גרמניה ובקרבות אויר הוא הצטיין לא פחות מהמיירטים המובילים כמו הספיטפייר והפוקה וולף fw190.

יהודי_לוחם:

--- ציטוט של: zelhar על נובמבר 28, 2012, 01:34:09 ---המוסטנג יותר טוב מהספיט. המוסטנג כנראה מטוס הקרב המצטיין של כל המלחמה (לא כולל מטוסי סילון כמובן). התכונה הכי חשובה של המוסטנג הייתה טווח טיסה מספיק גדול כך שהוא יכל ללוות מפציצים לתוך גרמניה ובקרבות אויר הוא הצטיין לא פחות מהמיירטים המובילים כמו הספיטפייר והפוקה וולף fw190.

--- סוף ציטוט ---
תישמע מטוסים זה כמו טנקים (לפחות מטוסים ישנים..) הספיטפייר נוצר בישביל להגן על הממלכה הבריטית מתוקפים גרמנים נאצים... המוסטנג הוא אכן מטוס מאוד טוב אך הוא לא מהיר מדוייק כמו הספיטפייר שזה בערך מה שחשוב במיירטים...

Blackraptor:
מסרשמיט Me 262 - מטוס הקרב הראשון שהופעל במנוע סילון, תוצרת גרמניה הנאצית. יוצר ב1942 ויועד יותר למטרת תקיפה והפצצה מאשר יירוט (היטלר ימ"ש היה נחוש באותם זמנים להחריב את בריטניה מהאוויר). המהירות המרבית שלו (868 קמ"ש) הביאה את בעלות הברית לשנות את האסטרטגיה האווירית שלהם ולהשמיד כמה שיותר מהם על הקרקע מצב שהביא לכך שרק 300 מתוך 1500 מטוסים השתתפו בקרבות אוויר.

https://www.youtube.com/watch?v=6hIBqE3_Rp8

הוקר טמפסט - מטוס קרב אנגלי, ידוע במיוחד סימן 5 שהיה מטוס מונע הבוכנה המהיר ביותר שהיה עד אז עם מהירות שהגיעה ל700 קמ"ש. יועד להתחרות במסרשמיט 262 ליירט טילי V1 גרמניים וגם השתתף בקרבות אוויר בפלישה לגרמניה

MaorJudah:

--- ציטוט של: Blackraptor על נובמבר 29, 2012, 21:49:57 ---
הוקר טמפסט - מטוס קרב אנגלי, ידוע במיוחד סימן 5 שהיה מטוס מונע הבוכנה המהיר ביותר שהיה עד אז עם מהירות שהגיעה ל700 קמ"ש. יועד להתחרות במסרשמיט 262 ליירט טילי V1 גרמניים וגם השתתף בקרבות אוויר בפלישה לגרמניה

--- סוף ציטוט ---

הוא יועד ליירוט "טילי" V1? חידשת לי... אגב V1 זה לא בדיוק טיל בליסטי, הטיל הבליסטי הראשון היה הV2.
V1 זה כמו "טיל" שיוט...

Blackraptor:

--- ציטוט של: MaorJudah על נובמבר 30, 2012, 00:11:20 ---הוא יועד ליירוט "טילי" V1? חידשת לי... אגב V1 זה לא בדיוק טיל בליסטי, הטיל הבליסטי הראשון היה הV2.
V1 זה כמו "טיל" שיוט...

--- סוף ציטוט ---
זה מה שהיה רשום בויקיפדיה באנגלית על המטוס. יש לי בבית גם ספר על מטוסים ובאחד הפרקים מראים את המטוס הספציפי הזה מפורק לחלקים

חחחח איפה רשמתי שV1 היה בליסטי? :O
בגלל שהוא היה אבטיפוס של טיל שיוט (ואני מאמין שאתה יודע את עיקרון הפעולה של טילים מהסוג הזה), חיל האוויר של בריטניה התייחס אליו כמו מטוס. ודרכים מעשיות ליירט טילים בליסטיים פותחו רק ב3 עשורים האחרונים...

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה