שונות > מה שבראש

מוסיקה קלאסית

<< < (3/4) > >>

רחמים:
אני אוהב לשמוע את זה

יש בצפייה הקליפ הזה שני יתרונות מבחינת ההלכה של הדת היהודית כמובן.
1, זה לא שיר עגבים שמספר על אהבה בין גבר לאישה ואו בין אישה לאישה ואו בין גבר לגבר.
2, לפחות לי נראה שאין בקליפ הזה לא דמות של אישה ולא קול של אישה.
3, אני לא מצאתי בשיר הזה זכר לעבודה זרה.

למי שלא מבין טוב אנגלית , אז השיר הזה מספר על אדם שעבר טרגדיה והוא לא מוכן להשאר פצוע ,אז האדם הזה  מעדיף או להתרפא שיעירו אותו או להיות בעולם הבא גם אם זה בגהנום לצורך כפרת חטאים.

yossso:

--- ציטוט של: MAORO על אוגוסט 30, 2012, 02:51:51 ---כך למשל בנו של וגנר היה איש נאצי וחבר המפלגה הנאצית.

--- סוף ציטוט ---

קודם כל, בנו של וגנר. ביהדות לעניות דעתי לא עושים חשבונות כאלה, כדוגמה: אביו (או סבו) של שמעיה או של אבטליון, היה מי שהחריב את בית המקדש.

אבל נראה לי שגם וגנר עצמו היה אנטישמי. לא איכפת לי ממנו, הוא עשה רק את "מארש החתונה", שיר החתונה היהודי הוא יפה פי מאה:

והנה הרב שלכם.  :old_smiley:

yossso:

--- ציטוט של: ר על אוגוסט 30, 2012, 02:04:37 ---להלכה , אסור להנות ממוסיקה שחיבר אותה אדם לא יהודי , רק מה שבשביל , הקדוש ברוך הוא , מותר לעשות .

אבל אם זה לצורך ריפוי נפשי אז זה מותר .

--- סוף ציטוט ---

מקור בבקשה.

(כי גם רוב המכוניות והחיטה שלנו, לא בדיוק תוצרת הארץ).

MAORO:
אז לפי מה שאתה אומר,אין גם בעיה שנתחיל לפרסם פה שירים של אום כולתום ימח שמה וזכרה?
היא הרי בסך הכל אמרה שהיא תבוא לשיר בתל אביב כשנאצר יכבוש אותה ויעיף את היהודים לים...
בכל מקרה,אם אתם מתעקשים,למרות שאני בד"כ טיפוס של מוזיקה מזרחית,סונטה מס' 14 לפסנתר או בשמה המוכר יותר "סונטה לאור ירח" היא יצירה שאני מאוד אוהב.
גם האביב,או עשר הדקות הראשונות של 4 עונות של ויולדי זה קטע שאני אוהב.

רחמים:

--- ציטוט של: yossso על אוגוסט 31, 2012, 16:36:24 ---מקור בבקשה.

(כי גם רוב המכוניות והחיטה שלנו, לא בדיוק תוצרת הארץ).

--- סוף ציטוט ---

ובחוקות הגויים לא תלכו , אבל מה שיכול לעזור לטובת , הקדוש ברוך הוא , כמו לקנות רכב למשל כדי להגיע בקלות אל מקווה הטהרה בשביל ,הקדוש ברוך הוא , זה מותר.
או כדי לאכול אוכל כשר כדי שיהיה לאדם כוח להתפלל בריכוז וכראוי לכבוד,הקדוש ברוך הוא,זה גם מותר.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה