שונות > מה שבראש

שאלה שמעניינת אותי

<< < (2/2)

פנחס נח:
די אחי, אתה מדבר פה על יהודי שמשקיע את כל זמנו ומרצו להחטיא את עם ישראל.. נראה לך שמו"ר זצוק"ל הי"ד, היה נתפס בזאפה בהופעה של פוליקר? יהודי שאינו שומר שבת אפשר ללמד עליו זכות, אבל על רשע גמור- שמחטיא את עם ישראל זו עברה ללמד עליו זכות ואמרו חכמים "כל המלמד זכות על הרשע נקרא רשע"

פנחס נח:
"המתנגד לכפייה דתית עובר "על כבודי לא מחיתם, על כבודכם מחיתם". נגד חילול שבת לא מחיתם על הזכות לחלל שבת מחיתם?"

הרב כהנא הי"ד

IRON_MAN:
נשמה תקשיב,לא אני ולא אתה נשפוט אף אחד.זה תפקידו של הקב״ה.זו ראיית עולם הגורמת להשחתה של המידות.אתה לא לוקח בחשבון שהמון אנשים סובלים מעם הארציות גדולה מכיון שלא לימדו אותם? גם אני הייתי כך! אתה היית רוצה שיתנהגו אלייך ככה בתור חילוני? לא! וזה ברור למה.מה ששנוא עלייך אל תעשה לחברייך.

פנחס נח:
תגיד מה שאתה רוצה לעצמך, אבל הקב"ה מצווה עלייך לשפוט את עמיתך... בצדק, ולהוכיח אותו בכל מקום ומקום שאתה רואה את שמו ה' מתחלל... יהודים כאן שמלכלכים על תלמידי חכמים ומתייחסים בביטול להלכות פסוקות של גדולי הדורות צריכים להבין שהסיבה היחידה, היחידה, שתנועת כך סחפה את כל העם איתה היא שעמד בראשה איש תורה בכל רמ"ח אבריו, שפירושו שקיים את כל המצוות כלשונן ובדיקדוקן..
כל מי שלא יכניע את עצמו לפני ה' יתברך וחוקיו לא יהנה מאותה סייעתא דשמייא לה זכה הרבב כהנא הי"ד..

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה