כתב נושא: רג'וב: אבו-מאזן בגד בי  (נקרא 2120 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
רג'וב: אבו-מאזן בגד בי
« ב- : מרץ 21, 2007, 16:12:38 »
מינויו של מוחמד דחלאן ליועץ לביטחון לאומי גורם לתסיסה בהנהגת הרש"פ. היועץ הקודם, ג'יבריל רג'וב זועם וקובע: אבו מאזן בגד בי.

"אבו מאזן בגד בי" – כך אמר, לדברי מקורות פלשתיניים, אמר ג'יבריל רג'וב כששמע שמוחמד דחלאן יריבו הפוליטי ימונה במקומו כיועץ לביטחון לאומי.

לפי המקורות הפלשתיניים, רג'וב רותח מזעם על אבו מאזן. לדברי אותם מקורות יצא רג'וב לבירת ירדן וישהה שם תקופת מה. על פי אותם מקורות, אמר רג'וב לאנשים שביקרו אותו בעמאן כי הוא אינו מבין מה קורה בפתח. אליבא דרג'וב, הוא החזיק בתפקיד היועץ לביטחון לאומי עוד מסוף שנת 2002 אז מונה על ידי יאסר ערפאת ורק לפני יומיים שמע בתקשורת על הכוונה להחליפו בדחלאן.

העיתון "אל-קדס אל-ערבי" מצטט דברים של רג'וב, כי חלק מאנשי פתח מתנגדים למינויו של דחלאן. "אף אחד לא שאל אותי ולא התייעץ עמי באשר למיניו של דחלאן. זה לא נוגע אליי ואני לא רוצה להתערב" – אמר רג'וב. לפי העיתון הוא הוסיף: "אני ממורמר ממצבם של הפלשתיניים ולא ממינויו של דחלאן".

גורמים בפתח אמרו אתמול ליומון הסעודי "אלשרק אלאווסט", שהתפקיד לא יכונה "היועץ לביטחון הלאומי", שכן הדבר סותר את החוק, אשר לא מתיר לחבר פרלמנט לכהן בתפקיד ביצועי וישונה ל"מזכיר המועצה לביטחון הלאומי".

אלא שסגן ראש גוש החמאס בפרלמנט, יחיא מוסא, אמר שצו המינוי, הגם שלא יהווה מכשול בפני הממשלה, לא יתרום לאווירה בריאה ומשביעת רצון, ומהווה ניסיון להתערב בתחום סמכותו של שר הפנים. לבסוף אמר, שארגונו יקרא לדחלאן לבחור בין תפקיד זה לתפקידו בפרלמנט.

ברצועה המצב רחוק מלהיות רגוע. שניים מאנשי המשמר הנשיאותי (כוח-17) נפצעו היום (ד') מירי אלמונים על המחנה שלהם בכפר "מען" באזור ח'אן יונס. היורים ברחו ברכב ללא שיזוהו.
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i