אתה אומר שהעם צריך להתעורר. להתעורר ומה להבין? שהשמאלנים והערבים רוצים למכור אותו בשביל כסף? ואז מה יקרה? זה לא יעזור לדעתי. לדעתי אם העם יתעורר לחזור בתשובה זה מה שיעזור באמת, ולא אם העם יתעורר לראות את הרשעות של השמאל והערבים. יתכן שזה קצת קשור אחד לשני, אבל לא בהכרח. העיקר זה לחזור בתשובה, וממילא כשאנשים יחזרו בתשובה אז הם יראו את כל השקר. כי כשהאמת עולה אז השקר נופל. אבל מה שאני לא מבין זה איך בנאדם חכם כמוך משווה את המכבים לצבא. באמת... אלה צדיקים קדושים ואלה מה. נו באמת. כל עם ישראל צדיקים. אבל אתה יודע את ההבדל. כל הרעיון של הקמת המדינה לא היה לשם שמים ואתה יודע את זה. הם העבירו על הדת כל מי שבא לפה. מספיק לראות את המדריך השומרי איך להתנהג עם חניכים חדשים. איך להוציא מהם את האמונה. זה רק פרט אחד שאנו יודעים עליהם. השומר הצעיר וכל אלה. נו באמת. זה לא קשור לימין או שמאל. זה הציונות. אל תיתממו. מטרתם הייתה העברת עם ישראל על הדת. זה ידוע , זה אני לא ממציא. אז איך אתה, שאתה יהודי חכם כל כך, איך אתה מאמין בציונות? אני לא מבין את זה. לגור בארץ ישראל זה מצווה מהתורה. זה לא קשור לציונות. אני לא מבין את זה. איך יהודים טובים וחכמים נופלים בקליפה הזאת של הציונות. תסבירו לי בבקשה מה יכול להיות טוב בציונות. הרי הציונות (מדינת ישראל) לא רוצה אותך בארץ. אתה חושב שזה כי הם שמאלנים? לא! זה כי הם ציונים!. אל תיקח דברים טובים ותגיד שזה הציונות האמיתית. ושהם לא ציונים אמיתיים. לא נכון! הם ציונים אמיתיים בזה שהם שונאים אותך, ואתה, אתה בכלל לא ציוני. הפוך , אתה מלא באמת ובוער בך לגלות את האמת לעם ישראל. אתה בכלל לא ציוני במהותך. רק שאתה הופך את זה במילים. כי אתה חושב שיש דבר כזה ציונות טובה. אז אתה אומר שאתה באמת ציוני והם לא. אז האמת היא הפוכה. הציונות זה דבר גרוע מאוד. והם ציונים אמיתיים. ואתה בכלל לא ציוני. תן את דעתך על העניין. זה שאתה אוהב את ארץ ישראל, ובאמת רוצה שכל היהודים שגרים בארץ ישראל יהיו שמורים ולא יקרה להם דבר רע זה לא רצון ציוני!!! זה רצון יהודי!!! הרצון הציוני הוא שכל היהודים בארץ יחיו כמו גויים ולא ישמרו שבת ויכשלו בניאוף ויעזבו את האמונה הקדושה השם ישמרנו, ויאכלו מאכלות אסורות וכו'... זה הרצון הציוני!!! אל תשלה את עצמך בעניין הציונות "האידאולוגית". זה הכל שטויות. ציונות זה העברת יהודים על הדת ותו לא. מה אתה חושב, שיהודה המכבי רצה להיות ראש הממשלה היווני? לא . הוא רצה מלכות דקדושה בארץ ישראל. ודרך הגוף שנקרא "מדינת ישראל" זה לא יכול להיות. לא כי זה "היום" גוף שמאלני, אלא כי זה גוף ציוני ששונא את היהדות. מה אתה חושב, שאם יהייה רוב של חרדים בארץ, וירוץ לראשות הממשלה איש חרדי, שיקבל רוב, אתה חושב שהם יתנו לו? הרי זה נוגד את כל הרעיון של הקמת המדינה. הם לא יתנו לו בשום פנים ואופן. כמו שלרב כהנא זי"ע הם לא נתנו, הם גם לא יתנו לחיים בן פסח, או לכל יהודי אמיתי אחר. הם לא יתנו לא כי הם שמאלנים. הם לא יתנו כי הם ציונים!! ואנחנו כמו קוץ בעיניים שלהם. הם לא רוצים מדינה יהודית. זו מעולם לא הייתה מדינה יהודית, ולעולם גם לא תהייה. מה שכן יהייה בעזרת השם זה שתגיע מלכות בית דוד וזה יתקן את הכל. אבל לנסות לשנות את המערכת מבפנים זה לא יכול להיות. כי זה מושחט כל כך. זה כל כך לא יהודי. זו מערכת כל כך כמו של גויים. זה נידון לכישלון מלכתחילה. לא כי אתה לא צודק. אדרבה. דווקא בגלל שאתה צודק. דווקא בגלל זה , זה לא יכול להיות בדרך הזאת. כי המדינה לא מחפשת אמת וצדק. המדינה מחפשת כבוד מדומה. ארץ ישראל היא נדלן לא בשביל השמאל. היא נדלן בעיני הציונות. ואתה לא ציוני. אתה יהודי אמיתי וטוב לב. לכן אני לא מבין אותך איך אתה חושב בתמימותך ללכת נגדם בדרך הזאת. עדיף להתפלל כל היום שיבוא משיח בן דוד שיגאלנו ואז ממילא הכל יסתדר. זה נראה לא מעשי. אבל אדרבה זה באמת פועל. וזה מה שבאמת פעל לכל הצדיקים בכל הדורות. כי הנצחון צריך להיות שלם ולא רק חלקי. הלוואי ותוכל לענות לי ולהסביר לי את דעתך בעיניין. ושוב, תסלח לי על גסות הרוח שלי. פשוט אני שומע אותך מדבר, ואתה כל כך אומר אמת, ואתה יהודי כל כך טוב, ירבו כמותך, פשוט אני לא מבין איך אתה חושב דברים טובים על הציונות.