תודה על ברכת 'ברוך הבא'' אני מקווה שאוכל לתרום לפורום הרבה עניין ולעמוד בסטנדרט הגבוה של הפורום.
אז כך,הצבא הוא לא הגנרלים הבכירים,לפי הדרך בא מוצגת פעילות הצבא,אפשר לחשוב שהצבא הוא רק דגני האלופים ומעלה,כאשר בפועל הצבא הוא ממפקד הכיתה עד רבי הסרן.
את החיילים אפשר לחנך וגם לשטוף את מוחם,אתם חושבים מאוד "קטן" ובחוסר ערמה, מי שבאמת יש לו את היכולת להשפיע על החייל הוא "המפקד הקטן",להכניס בו את דעותיו ולשנות את השקפת
עולמו. זה תהליך שייקח זמן,אנו נראה את הניצנים של תהליך שטיפת המוח באיחור של שנתיים שלוש,איך?. כאשר יאמרו לחיילים הסדירים לבצע פעולה היא נוגדת את העיקרון שבא שטפו לו את המוח,הוא
יסרב פקודה,כנ"ל גם הקצין האחראי עליו צריך לסרב פקודה,בלי לחשוש לשבת בכלא,אם אנו רוצים לשנות את המאזן אנו צריכים מסירות נפש. בהדרגה מספר סרבני הפקודה יעלה והצבא יפסיק לתפקד
באופן הלקוי שהוא מתפקד עכשיו(זאת דרך אחת,הקשה והמסובכת יותר ליישום).
דרך שניה לפי דעתי היא פשוט לחתור תחת מפקדים עליונים בצבא. לעשות הכל כדי למרר לאלופים הפושעים את החיים.איך? פשוט לאמר עליהם את האמת! וזה מספיק בשביל שהעם שברובו שפוי
יתחיל להזיז את העניינים. (אני יודע שזה נשמע קל כאשר אני אומר זאת,אבל בתאוריה לפוצץ מטרות סובייטיות גם נשמע קל,הביצוע קשה יותר,אך עדיין הרב כהנא ביצע זאת ואת התוצאה החיובית
לגבי היהודים כולנו יודעים,לצערנו גם את המחיר האישי ששילם כולנו יודעים.)
יכול להיות שאני טועה ורואה הכל דרך עיניי נער שמחר מתגייס(לא על מנת להגן על המדינה,אלא על אזרחיה,ואם ייצא לי,גם על שלמותה הטריטוריאלית של הארץ.)
אם אני טועה אשמח שתגיד לי במה,ולהשכיל,יש לי רצון עז לעזור ככל האפשר ליהודים ולארץ ישראל.ולא אצליח לעשות זאת בלי ידע.
תודה על התייחסותך לתגובתי הקודמת,
כל פעם שיהיה לי זמן חופשי בבית כאשר אחזור מהצבא, אני מקווה שאוכל לתרום לדיון ואף להגדיל ולהעצים (מלשון עוצמה) אותה.
תודה.