מדינת הלכה היא מדינה שבכל אורחיה החוקיים המתווה את הדרך היא תורת ישראל, המוסר התורני וכו'. במשפט,בחקיקה, בעצם הניהול (סנהדרין במקום בג"ץ, משפט עברי במקום משפט עכו"ם או מושפע מעכו"ם או שעטנז בין השניים , משפט עברי "טהור" עם התייחסות פילוסופית תורנית עכשווית לכל מיני נושאים שצריך לתת עליהם את הדעת )
הצביון הכללי יהיה חייב להיות תורני ,וזה לא יהיה שינוי כזה דראסטי למען האמת, אם חילוני קורא את זה וחושש שמא מדובר בשינוי קיצוני מדי לעכל "בבת אחת", הרי שכבר עכשיו אין תחבורה ציבורית בשבתות , הרי שכבר עכשיו המדינה מגבילה חמץ בפסח ,הרי שכבר עכשיו כל חייל,תלמיד וכו' מקבל תנ"ך , הרי שכבר עכשיו החוק משמר מוטיבים הלכתיים של הצביון
זה יתבטא פשוט בחיזוק בביטוי באופן ציבורי-לאומי.
מדינת הלכה באופן אוטומאטי ,תסיר "כבלים" של רעיונות מערביים מהאקדמיה,ותאפשר מחקר "עברי" עצמאי ,שללא ספק יוביל להשתנות בתחומים כגון ביולוגיה(פרשנות ברוח פילוסופיה יהודית,שתהפוך למקובלת יותר,שונה מאד מהפילוסופיה הנטורליסטית שמושלת בכיפת הביולוגיה היום),מדעי הרוח (חשיבה יותר פילוסופית עברית),וכו' .
אין שום ספק שהמגזרים כגון הדתי לאומי בעיקר(כמובן שלא חסר חרדים באקדמיה) יבטיחו (למי שחושש) המשך פיתוח מחקר והתקדמות מדעית ,מכיוון שהם דגלו בשילוב של השניים ,ולכן אין באמת "תלות" בחילונות שכביכול אם אופי המדינה ישתנה מחילוני לדתי -זה עלול להשפיע ...הפוך מזה ,האופי הדתי כבר "מורגל" לאקדמיה, ובראיה היסטורית,היהודים הדתיים תמיד התעניינו במדעים , כך שאין שום סיבה שיהיה ירידה באקדמיה,אלא אדרבה, היא רק תתחזק.
וכך בכל הדברים, אופי יותר תורני . מהדברים הפשוטים כמו שינוי המוסר הקפיטליסטי למוסר האנושי יותר של התורה עד הדברים הגדולים יותר ,בתפקיד שלנו בעולם.