מדוע אין להצביע בבחירות
עו"ד ברוך בן יוסף
צר לי על אחיי לדרך, ברוך מרזל וחבריו למפלגת חי"ל, החושבים שהם עושים מעשה חיובי ונכון בזה שהם רצים לכנסת. לקח לי הרבה זמן וסבל עד שנפל אצלי האסימון, אבל ברוך ה' שזה קרה מאוחר מאשר אף פעם. ברוך ה', אני לא לבד ויש עוד כמה יהודים טובים שעוד הבינו לפניי שאין מה לחפש בבחירות לכנסת. לאחרונה, קראתי דברים שכתב הרב בנימין כהנא, הי"ד בשנת תש"ס בעניין הבחירות שמבטאות באופן ברור וחד - משמעי דעת תורה:
"...התנאי לשינוי הוא, לשלול בפועל כבר מעכשיו את האשליה שהמערכת הקיימת תצמיח תקווה. ברגע שהרבה מאוד אנשים יתייאשו מהתקווה שהישועה תבוא משם, תתעורר באופן טבעי הדרך להקמת אלטרנטיבה אמיתית. אבל אם נרצה לרקוד עלשתי החתונות – להצביע למפלגת 'הרע במיעוטו' וגם נקוה שתצמח 'איכשהו' אלטרנטיבה מבחוץ – נטעה בגדול. שינוי כזה לא בא בהיסח דעת, אלא בהכנה נפשית עמוקה וכוללת, שתנאי לה – דחיית המערכת הקיימת."
לכאורה, די בדברי הרב בנימין הקצרים הנ"ל, אבל מאחר ותלמידים של הרב בנימין ואביו, הרב מאיר, הי"ד תומכים ומשתתפים בתופעות של מנהיגות יהודית של משה פייגלין וחי"ל של ברוך מרזל, אני חייב להוסיף כמה מילים משלי. יהיה מי שיטען כי "מנהיגות יהודית" או "חי"ל" או אפילו "האיחוד הלאומי" אינן "הרע במיעוטו", אלא מסגרות שמנסות לעשות דברים טובים ומועילים, גם אם לא במאה אחוזים. אבל צריך לזכור, שמאז פסילת תנועות "כך" ו"כהנא חי" מהמרוץ לכנסת בשנת תשמ"ב, כדי לעבור את סף הכשרות של אהרן ברק, כל מפלגה חייבת לשלול כל נטייה גזענית ואנטי-דמוקרטית.
שום מפלגה שמבקשת לרוץ לכנסת לא יכולה לכלול במצעה את חוקי התורה והתלמוד או הלכות שו"ע והרמב"ם הגזעניים והאנטי -דמוקרטיים, אחרת היא פסולה. דהיינו, עצם ההשתתפות בריצה לכנסת יש בה משום כפירה בתורת ה' ומשיחו. נקודה. לכן, עם כל הרצון הטוב והכוונות החיוביות מצד חברנו לדרך, הריצה בבחירות לאחר פסילת התורה וחכמיה על ידי שונאיה, חייבה אותם לשפץ את התבטאויותיהם בהתאם לתעודת הכשרות של "רבי" אהרן ברק.
לעניות דעתי, שום תועלת וטובה לא יצמחו מחילול ה' הנורא הזה. כיהודים מאמינים עלינו לפעול לפי העיקרון של "סור מרע" ואחר כך "עשה טוב". מי שרוצה לעשות טוב לארצו, עמו ותורתו חייב להתנתק כמה שיותר ממדינה אנטי-שמית, שונאת הארץ, העם והתורה הזו. ההתנתקות יכולה לבוא לידי ביטוי במעשים רבים שונים, אבל הצעד הראשון והבסיסי ביותר הוא לא להצביע.
זהו מעשה ה"סור מרע". אחר כך, כאשר מספיק יהודים יתנתקו ממדינת סדום זו, נהיה מוכנים נפשית לפעול לעשיית ה"עשה טוב" ובסופו של דבר נוכל להקים את הישות היהודית האמיתית המגיעה לעם ישראל שהוא כיסא הקב"ה בעולם הזה. הרב כהנא הי"ד היה מלמד אותנו שכוונת חז"ל באמירה ש"אין בן דוד בא, עד שיתייאשו מהגאולה", היא שנתייאש מהגאולה של משיחי שקר, לא שנתייאש, חלילה, מהגאולה האמיתית.
לכן, אני רוצה לסיים באמירה מרחיקת לכת אבל אמיתית, שכל מי שישתתף בבחירות מסיבה כלשהי, טובה ככל שתהיה (לחסום את אולמרט, לחזק את החינוך היהודי, וכו'), לא רק שאינו מקרב את הגאולה, אלא במו ידיו מרחיק אותה מאיתנו וגורם צרות וסבל מיותרים לעם ישראל.