ד"ש ממרכס
ועוד משהו קטן-
ואחרון חביב-
תשמע אני מופתע מאוד..
שפטל..?
לא יכולת להביא משהו אחר בנוסף, רק שפטל?
אני מאזין לתוכנית שלו לפעמים , אני לא מחזיק ממנו בכלל, אני לא אוהב אנשים שמנופחים מעצמם מדיי.
הוא נוטף אגו דמגוג ומכלילן כרוני: וטיפ קטן, אל תקשיב לאנשים שאף פעם לא מודים שהם טעו, שפטל לא טועה לעולם..
בנוסף לכל הוא צבוע..אחרי כל מה שהוא טוען ומחרחר ריב, הוא תמיד נוהג להוסיף לגביי עצמו שהוא "נגד שפיכות דמים" בקיצור חי בסרט ומצטדק..בנוסף יהיה מעניין לראות אם בית המשפט בחו"ל ירשיע את דמניוק, האם הוא עדיין יגיד שזו עלילת דם..דבר אחד בטוח הוא מאמין בהרבה דברים חוץ מלעדויות של הניצולים שהעידו נגד דמניוק...שאגב הראו כבר שהוא שקרן ושחקן...
בקשר לקארל מרקס, לפחות היית מביא משהו משלך, דיעה שלך. אבל אני בספק אם אי פעם קראת בכלל מאמר של קארל מרקס..חבל שאתה ניזון רק מה"דיע" של שפטל. אם היית קורא מאמרים של קארל מרקס היית מבין ששפטל חי בסרט..כי קארל מארקס לא היה נגד היהודים, הוא היה נגד עירבוב דת בפוליטיקה ובמדינה, הוא מפרט על זה במאמר האמנציפציה של היהודים, והשאלה היהודית..הוא האמין שאמנציפציה תביא לסוף רדיפת היהודים..היהודים לא רצו בכך כי הם הרי מיוחדים...הוא אפילו לא ביקש מהם לוותר על יהדותם, אלא רק בענייני פוליטיקה, וכך גם טען לגביי הנצרות...הוא טען שיהודים סוגדים לממון אבל לא בגלל שהם יהודים אלא כי האבולוציה החברתית והאנטישמיות דחקה את היהודים למקצועות כמו בנקאות כי היו צריכים לוותר על המקצועות שלהם.
למרות שליהודים כן יש אובססיה לממון, קשה להתווכח עם זה
לסיום, סוציאליזם וקומניזם בבסיסן הם כוונה טובה, סוג של אוטופיה, מה רע? שכל בני האדם יחיו שווה בשווה, הבעיה היא לא בחזון אלא בהלכה למעשה, כי טבע האדם הוא שמכשיל את השיטות האלו. בסוף, תמיד יהיו כמה שיחשבו על עצמם קודם. האידיאל הוא נכון אבל קשה לביצוע.
לפי קארל מרקס קפיטליזם הוא עתיד להיכשל, לפחות הקפטילזם בצורתו היום כבר הוכח שהוא כישלון, מספיק לקרוא את העיתון של היום בשביל לדעת את זה...בני אדם מתחרים אחד בשני, עובדה, על כסף, על נשים, על מעמד, על הכל..אפילו בתוך הדת רבנים מתחרים אחד בשני..קרבות אגו...בסך הכל הוא שאף לחברה שיוויונית..ולזה שפטל ואתה קוראים אנטישמיות...היהודים הבדילו את עצמם מהאוכלוסיה לא פחות משהאוכלוסיה בודדה אותם..זה הדדי לגמרי. עד היום בזרמים מסוימים בדת אסור להתחתן עם גוי..לא?
ציפיתי ממך ליותר משפטל..מצחיק