אבל על מה הוא יתבע אותו? יש איזה שהוא חוק שאומר שבעלי מסעדות צריכים להכניס כל אחד?,יש אולי סיכוי לתביעה עם זה על גזענות(מה שבעייתי ברוב המדינות הדמוקרטיות)אבל אם זה סתם בגלל שהוא עם מדים בתי המשפט השמאלנים גם ככה יזדהו איתו ואין לזה סיכוי לתביעה משמעותית ולא בטוח שזה יצליח,וכן בעלי מסעדות מגרשים הרבה פעמים אנשים שלא נראים להם כמו סלקטורים במועדונים שמגרשים אנשים בצורה גזענית אפילו(וכמות התביעות על זה קטנות מהנעשה..שלא נדבר על אלו שמצליחות)אז למה אין תביעות על ימין ועל שמאל? זה פשוט לא מעשי ואני חוזר זה לא כזה פשוט לתבוע כל הזמן גם לצד השני יש מה לומר בנושא ובכלל אין ערבון שהשופט יפסוק לטובתו.זה פשוט לא יעיל נקודה.
אז אני מסביר לך, אין היום הרבה תביעות על סלקציה(גזענית) משני סיבות:
1. יש דרכים לעקוף כמו במועדון "עם מסיבה סגורה" וככה זה יותר קשה להוכיח.
2. הרבה לא יודעים בכלל שיש להם אופציה לתביעה אזרחית.
אבל כאן אמרו לו במפורש שהוא עם מדים אז הוא לא יקבל שירות.
כאן מדובר בהפליה, לא גזענית אומנם, אבל עדיין הפליה. עקב כך נגרם לחייל עוגמת נפש+השפלה והוא היה צריך לחפש מסעדה אחרת.
על כך בית העסק צריך לפצות אותו, ואפשר לתת כאן קייס.
בנוגע לחוק, מדובר כאן באפליה אסורה(איני זוכר את שם החוק המלואו, ניתן לחפש את השם המלא ולבנות מזה כתב תביעה).
בנוסף לא היה פרסום על איסור לבישת מדים מחוץ למסעדה, כך שאין פרסום הולם לנוהל זה. ואם זה היה רשות מקומית, היה מדובר בתקנה בעל פועל תחיקתית(משנה מצב קיים ומופנת לכלל הציבור) המחוייבת בפרסום- אפשר לראות בכך כסוג של תקנה(אני
לא יודע אם תנאי תקנה בסקטור הפרטי תקפים כפי שבסקטור הציבור, אך זאת באמת טענה הולמת).
חסר לך חוקים כדי לתבוע את החתיכת דראק ההוא?
האופציה של השנייה של החייל היא לבכות על כך לתקשורת/משטרה שלא יעשו באמת כלום.