אם יש או אין מחלוקת על זה שמתנחלים עקרו עצים לשם עקירה בלבד או שהיה משהו מעבר?
אם זה רק על רקע מדיניות של "תג מחיר" הרי שאני מתנגד, ודגש גדול על אני אישית!
אבל, לא רק טיעון של פיקוח נפש עולה פה, יש גם עניין של בעלות על קרקע, היו דוגמאות שבו נשתלו עצים של ערבים בשטחים פרטיים של יהודים או בשטח של יישוב מסויים שהוגדר מראש שזה שטחו של היישוב, והאדמה שבה נשתלו העצים איננה של הערבי באופן פרטי, אז האם יש אישור לעקור עץ כזה? התשובה, בוודאי שכן, זה בדיוק מה שהיית עושה לולא השכן שלך היה שותל לך עץ בגינה הפרטית שלך.
כשאתה מדבר על עקירת עצים נא וודא שאכן מדובר במתנחלים (יש די והותר דוגמאות לערבים שעשו את זה והלכו להאשים את היהודים, בין אם מסיבות בוטאניות, ובין אם מסיבות של הפצת עלילות, כפי שכבר דיברתו עליהם), אחרי שוידאת שזה אכן מתנחלים (ובאופן מספרי זה מיעוט שבמיעוט, מה שמוציא את העוקץ מטיעונך, אתה מנסה להפוך תופעה אזוטרית למרכזית, מה שאיננו נכון כלל ועיקר) נא וודא שהפעולה היא הרס למען הרס בלבד ולו שום סיבה אחרת טובה הימנה (מה ששוב מוריד את מספר המקרים הרלוונטי עוד יותר).
לאחר כל הסינונים הללו, אתה מגיע לכמות מקרים שולית לחלוטין, ושמי שמבצע אותו זה קומץ קטן ביותר שגם לא מייצג לבטח לא את כל המתיישבים הטובים ביו"ש וגם לא את רובם.
ועכשיו לעניין עקירת עצים בגלל צורך בטחוני אני יכול לתת פה מספר דוגמאות, כגון:
1. אם הצליחו להסתנן מפגעים דרך איזור שמלא בעצים המעניקים לו מקום מחבוא ודרך הסתננות בעבר, וכדי למנוע זאת בעתיד עוקרים, והיו דברים מעולם.
2. אם השטח קרוב לאיזור רגיש, וכדי לא ליצור איום בטחוני מלכתחילה עוקרים, כדי למנוע אפשרות של מפגע שינצל את המצב בשטח דרך אותו איזור, וכבר היו מקרים כאלה גם בעבר.
3. אם העצים והטיפול בהם מהווים אמתלה לפרובוקציות מצד ערבים ומשתפים שמאלנים מהארץ ומחו"ל.
4. אם העצים והטיפול בהם מהווים כיסוי לאיסוף מל"מ וכבר היו דברים מעולם.