כתב נושא: חתונת השנה של החרדים  (נקרא 1781 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק!

  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • הודעות: 7985
    • yigal-amir
חתונת השנה של החרדים
« ב- : פברואר 27, 2007, 21:30:26 »
30 אלף חסידים הגיעו מכל רחבי הארץ לשכונת רוממה בירושלים כדי לצפות בחתונת הנכד הראשון של האדמו"ר, אהרון נוח אלתר, עם בחירת לבו רחל - על מרפסת גג סמינר בית יעקב. רובם לא מכירים אישית את הזוג הצעיר, אך מרגישים קרבה "בצורה שרק חסיד יבין".


בשנה שעברה, כשאחרון בניו של האדמו"ר מגור, הרב יעקב אלתר התחתן, הגיעו להשתתף בשמחת החתונה למעלה מחמישים אלף חסידי גור, נשים, זקנים וטף. הערב (יום ג'), בחתונת הנכד, אהרון נוח אלתר, עם בחירת ליבו, הכלה רחל ווסרצוג, השמחה הייתה צנועה יותר והשתתפו בה "רק" 30 אלף איש. החל משעות אחר הצהריים סגרה המשטרה את הרחובות ירמיהו ומנחת יצחק, בואכה שכונת רוממה, זאת כדי לאפשר לחוגגים שהגיעו מבני ברק, ירושלים כמובן, אשדוד, ערד, חצור וערים נוספות, להשתתף ב"חתונת השנה" בגור.


חסיד, גור לך

רובם של החסידים כמובן, אינם מכירים אישית את בני הזוג הצעיר, אבל מרגישים קרבה ושמחה על נישואיהם, בצורה ש"רק חסיד יבין את זה", הסבירה חנה, מהמוזמנות הרבות. החופה נערכה בשכונת רוממה, על מרפסת הגג של סמינר בית-יעקב, כדי שכולם יוכלו לחזות בטקס.



(אורחים לא חסרו)


לאחר החופה, הנשים ובראשן הרבנית אשת האדמו"ר, פנו לעזרת הנשים שבבית המדרש המרכזי של החסידות. אי אפשר להושיב את כולם לסעודה ליד שולחן, אבל כולם זוכים לאכול משהו, באמצעות ברים גדולים שהגישו כיבוד קל, עוגות, רוגאלך וקוגל. כך גם אצל הגברים. מעל השלט "ברכת מזל טוב" השתרך תור של כמה מאות נשים שחיכו לעבור על פניה של הרבנית ולברכה לכבוד נישואי הנכד הראשון. הגברים לעומתן, נותרו בבניין בית-יעקב.


בפנים ישב החתן, לצד אביו וסבו האדמו"ר, כשהגברים מברכים גם אותם במזל- טוב ובחוץ רקדו במעגלים גדולים כל השאר, לצלילי מוזיקה חסידית שנשאה לאורך שעה שלמה צלילים זהים ורמים מהרמקולים שפוזרו סביב.

(גם הנשים נדחקו על הגדרות)

החל מהשעה 19:30, פונות המשפחות לסעודה הגדולה, אליה מוזמנים קרובי המשפחה, מכובדים ונדיבים. למרות סדר הגודל של החתונה, בחסידות גור ישנן הנהגות מוקפדות לגבי קיום אירועים.


חוקי החתונה בגור

החסידות נוקטת בגישה צנועה בכל הקשור לגינוני כבוד והדר ואחת התקנות בגור מורות על עריכת חתונות שלא יעלו על 400 מוזמנים. "זה טוב מאוד לנו, מקל על החיים", אומרת לאה שהגיעה מאשדוד. גם בכל הקשור לרכישת דירה ישנן הוראות מדויקות.



(החופה - על מרפסת הסמינר)
בעוד שבפלגים אחרים ביהדות החרדית, עול הדירה נופל על כתפיהם של הורי הכלה, ובמקרים רבים, אם להורים אין אפשרות לרכישת דירה, "ערך השידוך" של הבחורה יורד. לעומת זאת, בגור פחות מייחסים לנושא חשיבות, ואפילו מחלקים בקנייה או שוכרים דירה.


בנוסף, נאסר על הזוגות הצעירים, בחמש השנים הראשונות לנישואיהם, לרכוש דירה באזורים היוקרתיים בבני ברק ובירושלים, זאת כדי למנוע קנאה ותחרות בין הזוגות. העדיפות היא שהבית הראשון של בני הזוג יהיה מחוץ לאותן ערים, למשל באשדוד ובערד.
 
 
בגור, החסידות הגדולה בישראל המונה כ-9000 בתי אב וקרוב ל-70 אלף נפש, כל זוג לפני שנישא, מגיע לקבל את ברכתו של האדמו"ר. "האמונה היא שזה הרבי והוא הצינור, אז הוא מקבל את כל הברכות ומעביר אותן לשאר. הוא אומר 'ברכה והצלחה', וככה יודעים שיש ברכה בשידוך. הוא מוציא מילה וכולם אחריו", מסבירה שפרה את שורש המנהג.


גם את האישור הסופי לנישואי נכדו, נתן האדמו"ר. שפרה מסכימה ש"אמנם זה כבוד גדול מאוד להשתדך עם משפחת האדמו"ר, אבל זה גם מאוד מחייב. אני מאמינה שהרבי לא לקח מישהי לנכד שלו לפני שעבדה על מידותיה". הנישואים בגור לרוב נותרים במסגרת החסידות. "מי שלא גדל על זה", מסבירה לאה, "זה יכול להיות מאוד קשה לו. אפילו לחסידים אחרים. אבל אנחנו מקיימים חיים קדושים ומרוממים".
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i