אני אשמח.
שוויץ עם מערכת הבנקאות שלה ושיטת החסיון הבנקאי שימשה בעיקר לשני מטרות עיקריות במישור הכלכלי עבור גרמניה הנאצית:
1.) אמצעי להעברת מט"ח נצרך כל כך למילוות ורכישות בינ"ל של גרמניה הנאצית, דבר שקידם באורח מטאורי את הכלכלה והתעשייה הגרמנית תחת היטלר, בעזרת "הניטרליות" לכאורה של של שוויץ, דבר שאפשר למדינות שבאופן "רשמי" החרימו את גרמניה, לסחור עימה בדרך עוקפת למרבה הצביעות.
2.) שוויץ כמחסן השימור של כספים גנובים, אוצרות, אחזקה של נכסים, חפצי אומנות נדירים וזהב שנלקח גם משיני הקורבנות הקדושים במחנות ובורות ההריגה וכו' וכו' שנשדד מהיהודים ואחרים על ידי גרמניה הנאצית ומשת"פיה בשווי מוערך של 1.2 טריליון דולר (יש שמעלים את הסכום לכמעט פי 2 מזה).
צריך כמובן גם להוסיף את החשבונות הרדומים של יהודים עמידים שהיה להם חשבונות בשווייץ שחוסלו בשואה שהשווייצרים מסרבים להעביר ליורשיהם.
במישור האישי, יש עד היום ב-2 בנקים בשווייץ שווי חשבונות ונכסים שעכשיו באחזקת הבנק בשווי כ-80 מליון דולר של המשפחה שלי בלבד (דרך משפחתה של סבתא שלי ז"ל- שהייתה הניצולה היחידה ממשפחתה שאביה היה גביר הונגרי ויבואן גדול+בעלים של תשלובת מפעלי פלדה בהונגריה), עד היום לא הצלחנו להוציא מהם ולו סנט בודד.