כתב נושא: שאלות-ט באב  (נקרא 3496 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק wjw

  • חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • הודעות: 386
שאלות-ט באב
« ב- : יולי 24, 2009, 12:28:40 »
האם מותר בתשעה באב להשתמש במזגן,מחשב(לא משחקים רק קריאת חדשות..)?
אני אשכנזי ואני יודע שאשכנזים שומרים מערב ר"ח אב לא לאכול בשר עד ט באב השאלה אם אחרי צאת הצום
מותר לאכול בשר? ומה בנוגע להסתפר\להתגלח אחרי הצום?
שבת שלום!
צום מועיל!
:)
אבא שבשמים אותך אנחנו אוהבים!

מנותק אחים באמת

  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הודעות: 2494
  • פתחו לי פתח כחודו של מחט...
    • האתר שלי
שאלות-ט באב
« להגיב #1 ב- : יולי 24, 2009, 12:49:21 »
מותר להשתמש בהכל ולעשות מלאכה
רק לא להנות כמה שניתן

שימוש במים אסור בכלל, חוץ מאחרי שירותים או נטילת ידיים לתפילה - וגם זה עד החיבור של האצבעות עם כף היד
הרעיון הוא למעט בעינוג הגוף ככל שניתן
ולהלן הרמב"ם בענין:
הלכות תעניות פרק ה,
ו  משייכנס אב, ממעטין בשמחה.  ושבת שחל תשעה באב להיות בתוכה, אסור לספר ולכבס וללבוש כלי מגוהץ, אפילו כלי פשתן, עד שיעבור התענית; ואפילו לכבס ולהניח לאחר התענית, אסור.  וכבר נהגו ישראל, שלא לאכול בשר בשבת זו, ולא ייכנסו למרחץ, עד שיעבור התענית; ויש מקומות שנהגו לבטל השחיטה מראש החודש, עד התענית.

ז  תשעה באב--לילו כיומו לכל דבר, ואין אוכלין אלא מבעוד יום; ובין השמשות שלו, אסור כיום הכיפורים.  ולא יאכל בשר ולא ישתה יין, בסעודה המפסיק בה; אבל שותה הוא יין מגיתו שיש לו שלושה ימים או פחות, ואוכל בשר מליח שיש לו שלושה ימים או יתר.  ולא יאכל שני תבשילין.

ח  במה דברים אמורים, שאכל ערב תשעה באב אחר חצות; אבל אם סעד קודם חצות--אף על פי שהוא מפסיק בה, אוכל כל מה שירצה.  וערב תשעה באב שחל להיות בשבת--אוכל ושותה כל צורכו, ומעלה על שולחנו אפילו כסעודת שלמה; וכן תשעה באב עצמו שחל להיות בשבת, אינו מחסר כלום.

ט  זו היא מידת כל העם, שאינן יכולין לסבול יותר מדיי.  אבל חסידים הראשונים, כך הייתה מידתן--ערב תשעה באב מביאין לו לאדם לבדו פת חרבה במלח, ושורה במים ויושב בין תנור לכיריים ואוכלה; ושותה עליה קיתון של מים בדאגה ובשיממון ובכייה, כמי שמתו מוטל לפניו.  וכזה ראוי לחכמים לעשות, או קרוב מזה; ומימינו לא אכלנו ערב תשעה באב תבשיל, אפילו תבשיל של עדשים, אלא אם כן היה בשבת.

י  עוברות ומניקות, מתענות ומשלימות בתשעה באב. ואסור ברחיצה בין בחמין בין בצונן, ואפילו להושיט אצבעו במים; ואסור בסיכה של תענוג, ובנעילת הסנדל, ובתשמיש המיטה--כיום הכיפורים.  ומקום שנהגו לעשות בו מלאכה, עושין; ומקום שנהגו שלא לעשות בו מלאכה, אינן עושין.  ובכל מקום, תלמידי חכמים בטילין בו; ואמרו חכמים שכל העושה בו מלאכה, אינו רואה סימן ברכה.

יא  תלמידי חכמים, אין נותנין זה לזה שלום בתשעה באב, אלא יושבים דווים נאנחים, כאבילים; ואם נתן להם עם הארץ שלום, מחזירים לו בשפה רפה וכובד ראש.  ואסור לקרות בתשעה באב בתורה או בנביאים או בכתובים, ובמשנה ובהלכות ובתלמוד ובהגדות; ואינו קורא אלא באיוב, ובקינות, ובדברים הרעים שבירמיה.  ותינוקות של בית רבן, בטילין בו.  ומקצת חכמים, נוהגין שלא להניח בו תפילין בראש.

מנותק האלקשי

  • מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הודעות: 2820
שאלות-ט באב
« להגיב #2 ב- : יולי 24, 2009, 16:38:58 »
נהגו לא לאכול בשר, לשתות יין ולהסתפר
עד חצות היום של עשרה באב.

מנותק wjw

  • חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • הודעות: 386
שאלות-ט באב
« להגיב #3 ב- : יולי 26, 2009, 00:07:17 »
קודם כל תודה על התשובות שלכם.
האם בגלל ששבת היא אחרי צום ט' באב האם מותר להתגלח\להסתפר וזה כאילו נחשב לכבוד שבת קודש?
שבוע טוב
אבא שבשמים אותך אנחנו אוהבים!

מנותק האלקשי

  • מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הודעות: 2820
שאלות-ט באב
« להגיב #4 ב- : יולי 26, 2009, 00:28:24 »
קודם כל תודה על התשובות שלכם.
האם בגלל ששבת היא אחרי צום ט' באב האם מותר להתגלח\להסתפר וזה כאילו נחשב לכבוד שבת קודש?
שבוע טוב

כן, השנה מותר כבר מהבוקר מכיון
שעשירי באב נופל בערב שבת.

מנותק wjw

  • חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • הודעות: 386
שאלות-ט באב
« להגיב #5 ב- : יולי 26, 2009, 08:40:58 »
כן, השנה מותר כבר מהבוקר מכיון
שעשירי באב נופל בערב שבת.

תודה רבה לך שבוע טוב
אבא שבשמים אותך אנחנו אוהבים!