חדשות ודיונים > מערכת החדשות

חובבי ציון הטקסנים

<< < (3/3)

GY:
בס"ד
דוקא_כך, מדבריך אני חש מצוקה אישית גדולה שלך ומטען כבד ומר שאתה נושא על כתפיך.
אני רוצה לצטט מ"והיה העקוב למישור" של ש"י עגנון:

"ומנשה חיים הלך בוצצה כי אמר מנשה חיים בליבו מה תקותי כי אייחל? הלא בין כה ובין כה מנעני אלקים מעושר ולמה אשבית בנכר שנותי וימי יסעו לא יראו טובה, אהה נכזבה נכזבה תוחלתי ותקוות ישועתה אין, על כן אלכה ואשובה. אל ביתי ונדוד לא ארחיק עוד, הלא טוב תבלה קריינדיל טשארני ימיה ביהדות כפי שרשום למעלה ואני כאשר אבדתי אבדתי."

ויש גם פנינים נוספות כגון סיפור האדונית והרוכל שמדבר על נישואי התבוללות, הספר פרנהייט שמדבר על מה שקורה ליהודי שהיה נשוי ליהודיה בגולה ויום אחד מצא חן בעיניה איזה גוי. בכלל, כל הספרים שכתב עגנון בתקופה שנסע לגרמניה לשאת אישה וישב שם- כולם מדברים על אותם נושאים כואבים שעלו בדיון הזה. אני ממליץ בחום שתקרא דף אחד של עגנון בכל פעם שתרגיש רע בנשמה. כך תחוש פחות סבל עד שהקב"ה יחוס עליך ויחליט להקל על נשמתך.
GY

דוקא_כך:

--- ציטוט של: GY על נובמבר 08, 2006, 03:13:44 ---בס"ד
דוקא_כך, מדבריך אני חש מצוקה אישית גדולה שלך ומטען כבד ומר שאתה נושא על כתפיך.
אני רוצה לצטט מ"והיה העקוב למישור" של ש"י עגנון:

"ומנשה חיים הלך בוצצה כי אמר מנשה חיים בליבו מה תקותי כי אייחל? הלא בין כה ובין כה מנעני אלקים מעושר ולמה אשבית בנכר שנותי וימי יסעו לא יראו טובה, אהה נכזבה נכזבה תוחלתי ותקוות ישועתה אין, על כן אלכה ואשובה. אל ביתי ונדוד לא ארחיק עוד, הלא טוב תבלה קריינדיל טשארני ימיה ביהדות כפי שרשום למעלה ואני כאשר אבדתי אבדתי."

ויש גם פנינים נוספות כגון סיפור האדונית והרוכל שמדבר על נישואי התבוללות, הספר פרנהייט שמדבר על מה שקורה ליהודי שהיה נשוי ליהודיה בגולה ויום אחד מצא חן בעיניה איזה גוי. בכלל, כל הספרים שכתב עגנון בתקופה שנסע לגרמניה לשאת אישה וישב שם- כולם מדברים על אותם נושאים כואבים שעלו בדיון הזה. אני ממליץ בחום שתקרא דף אחד של עגנון בכל פעם שתרגיש רע בנשמה. כך תחוש פחות סבל עד שהקב"ה יחוס עליך ויחליט להקל על נשמתך.
GY

--- סוף ציטוט ---
אני לא עד כדי כך מבואס!  ;)  (למרות שאפילו לא סיפרת לך אפילו חצי מכל הסיפור...)  עדיפים כל הקשיים שבעולם ובלבד שלא להיות משומד.  ובקשר לעגנון---עם כל הכבוד לו, אם כבר יש לי רגע פנוי לקרוא, אני מעדיף לקרוא דברי תורה או ספרי מוסר.  ביטלתי 30 שנה מחיי בדברי הבל (שלא באשמתי, כמובן---הייתי בחזקת תינוק שנשבה), ונשאר לי בסך הכל 40 שנה, ואם בגבורות 50 שנה, לתלמוד תורה, קיום מצוות, במיוחד פרו ורבו הקמת משפחה יהודית בארץ ישראל, וכמובן, החשוב מכל---קידוש השם.  הזמן קצר והמלאכה מרובה.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה