סקר

האם אתה קורא בספרים חיצוניים?

חס ושלום, רק אתרים כשרים, ועיתונים כשרים, בלי טמבלויזיה !
4 (36.4%)
לפעמים כן, בדרך כלל לא
1 (9.1%)
כן, באופן קבוע אך מועט
2 (18.2%)
כן, קבוע. אם יש משהו שמעניין זה לא משנה לי
3 (27.3%)
זה לא משפיע עלי, אין לי יצר הרע כבר
0 (0%)
ספרים חיצוניים הם ספרים ספציפיים שחז"ל לא הכניסו לתוך התנ"ך, כגון בן סירא, ואני לא קורא את הספרים הללו
1 (9.1%)

סך הכל הצבעות: 0

כתב נושא: ר' עקיבא אומר: אף הקורא בספרים החיצוניים (אין לו חלק לעולם הבא)  (נקרא 5176 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק שמע ישראל

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • לֹא-יָמוּשׁ סֵפֶר הַתּוֹרָה הַזֶּה מִפִּיךָ
    • אתר לקירוב יהודים לתורת ה'
בס"ד
איסור של ספרים חיצוניים הוא חמור ביותר
לצערנו היום כל עיתון כמעט, כל ערוץ בטמבלויזיה כמעט וברדיו זה בהגדרה של ספרים חיצוניים
מה יש שם? לשון הרע, אלימות, הוצאת דיבה, כפירה, זימה
והרי כל עיתון חילוני עונה וכל אתר אינטרנט חילוני עונה על ההגדה הזו רחמנה ליצלאן
הרב אמנון יצחק בהרצאה על ספרים חיצוניים וחומרת הקריאה בהם

השאלה שלי בסקר היא מבחינה שיטתית איך אתה פועל, אם יש נפילות זה חמור מאוד, אבל השאלה היא מבחינת שיטה ואפשר לומר ממוצע ולא יעד שעיין לא הגעת אליו

שאלה נוספת לי אליכם למי שכן נכנס לאתרים חילוניים היא למה? שזה בעצם ספרים חיצוניים
אני פשוט לא יכול לסבול את כל הגהינום שיש שם
אפילו RSS אני לא שם כי אני לא מסוגל לשמוע את הרחמים שיש להם על הערבים, לא מסוגל לשמוע את הכפירה והמתירניות שיש להם
אנחנו חייבים לקרב יהודים לה' תפיצו את הלינקים הבאים !
מרכ הישועות - http://rabanim.net/index-tfilot.asp
לכל שאלה תשובה ! - http://www.shofar.net/site/faq.htm
שמירת ברית קודש ! - http://emet.org.il/brit/index6.htm
הצופן התנכ"י - http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=890

מנותק יהודי הררי

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
 שלום וחג שמח!

למה אתה מתכוון כשאתה אומר "ספרים חיצוניים"?.....אם אתה רוצה לומר שכל אתר, ספר, רדיו ..וכו' חילוניים ולא יהודיים הם שקולים כ"ספרים חיצוניים", אז אתה טועה לדעתי.

לפי ויקיפדיה

הספרים החיצוניים הם ספרים שנכתבו בחלקם הגדול על ידי יהודים, בעיקר בתקופת בית שני, ולא נתקבלו ככתבי יד מקודשים בעת חתימת התנ"ך.

אני אישית קורא הרבה ספרים לא יהודיים ו\או שאין להם כמעט שום קשר ליהדות. אם זה ספרות רוסית קלאסית, או סופרים כמו א.דיומה, מארק טויין, פאולו קואלו,  ורבים אחרים.

כמו גם אני קורא הרבה מאוד ספרות יוונית ורומית עתיקה, כמו גם ספרות ערבית מימי הביניים.  אחד הדברים שאני עושה  זה לחקור ספרות עתיקה ולמצוא אזכורים לעם היהודי וארץ ישראל.

גם פילוסופיה יוונית אני קורא.

אגב: הנשר הגדול הרמב"ם הושפע מהפילוסופיה היוונית ובעיקר מאריסטו.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
בס"ד
איסור של ספרים חיצוניים הוא חמור ביותר
לצערנו היום כל עיתון כמעט, כל ערוץ בטמבלויזיה כמעט וברדיו זה בהגדרה של ספרים חיצוניים
מה יש שם? לשון הרע, אלימות, הוצאת דיבה, כפירה, זימה
והרי כל עיתון חילוני עונה וכל אתר אינטרנט חילוני עונה על ההגדה הזו רחמנה ליצלאן
הרב אמנון יצחק בהרצאה על ספרים חיצוניים וחומרת הקריאה בהם

השאלה שלי בסקר היא מבחינה שיטתית איך אתה פועל, אם יש נפילות זה חמור מאוד, אבל השאלה היא מבחינת שיטה ואפשר לומר ממוצע ולא יעד שעיין לא הגעת אליו

שאלה נוספת לי אליכם למי שכן נכנס לאתרים חילוניים היא למה? שזה בעצם ספרים חיצוניים
אני פשוט לא יכול לסבול את כל הגהינום שיש שם
אפילו RSS אני לא שם כי אני לא מסוגל לשמוע את הרחמים שיש להם על הערבים, לא מסוגל לשמוע את הכפירה והמתירניות שיש להם
שלום לך, אולי נחיל את ההגדרה הזו על כל ספר שהוא לא ספר קודש ועל כל אתר שלא עוסק בתורה מבוקר ועד ליל.
הרחבה של ההגדרה מעבר לאותם ספרים ספציפיים שלא הוכנסו לתנ"ך לדברים שהם הרבה מעבר לכך, הוא מתכון ברור לסגירות מחשבתית, טוטאליטריזם מעין גרסא דתית לבריה"מ, אתה נראה לי איזה קריקטורה של פוליטרוק מהספר של ג'ורג' אורוול 1984, רק בגרסא הדתית, ואולי רק נגדיר את רשימת הספרים המותרים לעיון באיזה המלצה יומית של הרב אלישיב.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
עיין בספרו של הגר"ש בניזרי שליט"א "השמים מספרים" עמ' 440-448. שם הוא מביא עשרות פוסקים, ראשונים וגם אחרונים שדנים האם מותר לעסוק בחכמות חיצוניות.
הוא מגיע למספר התרים, וכדלהלן:" אם הוא נצרך להיות בין הגוים, או לצורך פרנסתו ואומנותו וכדו', וכן לצורך החזרה בתשובה, או להבהרת דברים לצורך ביאור ההלכה - מותר. אך לימוד החכמות שלא לצורך, אלא סתם לשם ידיעת החכמה עצמה, ומפני העריבות שבה - נראה שיש לאסור". ע"ש.

נץ,

לדעתי ג'ורג' אורוול היטיב בספרו להגדיר את עובד האלוקים בצורה הכי מדהימה. שהרי "האח הגדול" יכול היה לשלוט על האנשים, ועל כל פעולותיהם, אבל הוא לא היה יכול לשלוט על מה שמתחולל בתוך ליבם [וכמו שראינו עם מר סמית', לפחות בהתחלה], אבל האלוקים רוצה יותר מאיתנו, וכפי שאומר שלמה המלך: "תנה ליבך לי" [דהיינו לבורא עולם].
לא מספיק שרק כלפי חוץ נראה כאילו עין האלוקים פקוחה עלינו ["עין רואה, ואוזן שומעת"], אלא גם בתוך לבבנו נהיה שייכים להקב"ה.
« עריכה אחרונה: אפריל 08, 2009, 07:51:19 על ידי eran »

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בס"ד
אתה יכול לתת הגדרה יותר מדוייקת?
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
נץ,
לדעתי ג'ורג' אורוול היטיב בספרו להגדיר את עובד האלוקים בצורה הכי מדהימה. שהרי "האח הגדול" יכול היה לשלוט על האנשים, ועל כל פעולותיהם, אבל הוא לא היה יכול לשלוט על מה שמתחולל בתוך ליבם [וכמו שראינו עם מר סמית', לפחות בהתחלה], אבל האלוקים רוצה יותר מאיתנו, וכפי שאומר שלמה המלך: "תנה ליבך לי" [דהיינו לבורא עולם].
לא מספיק שרק כלפי חוץ נראה כאילו עין האלוקים פקוחה עלינו ["עין רואה, ואוזן שומעת"], אלא גם בתוך לבבנו נהיה שייכים להקב"ה.
ערן,
א.) הגדרתית, חכמות חיצוניות וספרים חיצוניים זה שני דברים שונים לחלוטין
ב.) לא הבנתי מה רצית לומר במובאה שלך מדברי אורוול, אתה בא לשאול/לחלוק/להוסיף/להעיר/להאיר/לדרוש דיוק מה אתה רוצה לומר?
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
ערן,
א.) הגדרתית, חכמות חיצוניות וספרים חיצוניים זה שני דברים שונים לחלוטין
ב.) לא הבנתי מה רצית לומר במובאה שלך מדברי אורוול, אתה בא לשאול/לחלוק/להוסיף/להעיר/להאיר/לדרוש דיוק מה אתה רוצה לומר?

א) "שמע ישראל" כותב "ספרים חיצונים" - והוא מכליל טלוויזיה ועיתון תחת המטריה של ספרים חיצונים, והוא צודק, שכן רש"י מפרש ספרים חיצונים: "והם דברי הבאי ובאים על ידם לביטול תורה". ידוע שיש גם את הספרים החיצונים הקלאסים כספרי המכבים היובלות וכדו'...
אני הוספתי הערה נוספת בדבר חכמות חיצוניות, שכן יש חלק מהראשונים שלמדו שהאיסור של קריאה בספרים חיצונים חל גם על לימוד חכמת חיצוניות, וכמו שמאריך הגר"ש בניזרי בספרו.
ב) נשגב מבינתי איך לפעמים אתה מסוגל לנתח מאמרים פילוסופים, אבל דברים כל כך פשוטים שלי קשה לך להבין...

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בס"ד
אפשר בבקשה לדיייייייקקקקקקקקק?!!!!!!!!!!!!!!??????!!!!!!!!!??
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק שמע ישראל

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • לֹא-יָמוּשׁ סֵפֶר הַתּוֹרָה הַזֶּה מִפִּיךָ
    • אתר לקירוב יהודים לתורת ה'
שלום וחג שמח!

למה אתה מתכוון כשאתה אומר "ספרים חיצוניים"?.....אם אתה רוצה לומר שכל אתר, ספר, רדיו ..וכו' חילוניים ולא יהודיים הם שקולים כ"ספרים חיצוניים", אז אתה טועה לדעתי.

לפי ויקיפדיה

הספרים החיצוניים הם ספרים שנכתבו בחלקם הגדול על ידי יהודים, בעיקר בתקופת בית שני, ולא נתקבלו ככתבי יד מקודשים בעת חתימת התנ"ך.

אני אישית קורא הרבה ספרים לא יהודיים ו\או שאין להם כמעט שום קשר ליהדות. אם זה ספרות רוסית קלאסית, או סופרים כמו א.דיומה, מארק טויין, פאולו קואלו,  ורבים אחרים.

כמו גם אני קורא הרבה מאוד ספרות יוונית ורומית עתיקה, כמו גם ספרות ערבית מימי הביניים.  אחד הדברים שאני עושה  זה לחקור ספרות עתיקה ולמצוא אזכורים לעם היהודי וארץ ישראל.

גם פילוסופיה יוונית אני קורא.

אגב: הנשר הגדול הרמב"ם הושפע מהפילוסופיה היוונית ובעיקר מאריסטו.

ממתי פוסקים הלכה מויקיפדיה?
בשביל לדעת מה זה ספרים חיצוניים יש רמב"ם ושולחן ערוך
ובשביל מי שרוצה תשובה מהירה יש פה את ההרצאה שהבאתי של הרב אמנון יצחק
לפי מה שאני הבנתי כל מה שמדבר על כפירה ושאר הטומאות זה ספר חיצוני, כלומר עיתונים חילויים, אתרים חילוניים, וכו' כי הרי הכל שמה זה כפירה הכל זה כוחי ועוצם ידי
חדשות באתר חילוני זה כפירה, לא מזכירים את הקדוש ברוך הוא בכלל
אנחנו חייבים לקרב יהודים לה' תפיצו את הלינקים הבאים !
מרכ הישועות - http://rabanim.net/index-tfilot.asp
לכל שאלה תשובה ! - http://www.shofar.net/site/faq.htm
שמירת ברית קודש ! - http://emet.org.il/brit/index6.htm
הצופן התנכ"י - http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=890