בישיבת הממשלה ידונו השרים בהארכת חוק טל, ובהמלצות ועדת עברי. תחליט על הקמת רשות לשרות אזרחי.
הממשלה תדון בישיבתה היום בהארכת חוק טל ותחליט בכמה שנים יוארך החוק, המאפשר דחיית שירות לתלמידי ישיבות. הממשלה תאשר היום גם את המלצות ועדת עברי, שלפיהן יונהג שירות אזרחי לגברים חרדים ולערבים. במסגרת זו תחליט הממשלה על הקמת רשות לשירות אזרחי ובשלב ראשון על הקמת מינהלת שתטפל בנושא.
בפברואר 2004 המליצה ועדת עברי, לבחינת סוגיית השירות האזרחי, על הקמת רשות לשירות אזרחי. במסגרת הרשות תתאפשר הרחבת מסגרת השירות האזרחי גם לאוכלוסיות שכמעט אינן מבצעות היום כל שירות, כמו גברים חרדים וערבים. בפברואר מונה סגן ראש המועצה לביטחון לאומי לשעבר, ראובן גל, לפרויקטור של השירות האזרחי, כשעתה הוא יהפוך למנהל מינהלת השירות האזרחי.
לפי המלצות ועדת עברי השירות הלאומי הקיים יסופח לרשות לשירות אזרחי. מי שיבצע שירות אזרחי, יקבל זכויות מקבילות לאלו של בנות שירות לאומי וחיילי עורף, בהתאם לתקופת השירות (שנה או שנתיים). אך גם לאחר הקמת המינהלת, לא סביר להניח שיהיה קל לחלץ ממשרד האוצר את התקציבים והתקנים לשירות האזרחי.
עימות אפשרי בין ש"ס לפרידמן
בסוף ינואר החליטה הכנסת להעביר את סוגיית הארכת חוק טל לדיון בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת. בג"צ מתח בשנה שעברה ביקורת קשה על העובדה שיישום החוק טרם החל. נראה שהחלטות הממשלה על הפעלת השירות האזרחי מיועדות להוכיח כי ישנה פעילות ליישום החוק ולהקדים עתירות לבג"ץ נגד הארכת תוקף החוק.
הממשלה תדון גם בשאלה בכמה שנים להאריך את תוקף החוק. ש"ס דורשת להאריכו בתקופה המקסימלית האפשרית - 5 שנים, אך סביר להניח שיוחלט על תקופה קצרה יותר שבה ייבדק יישום החוק. זאת, בהנחה שרק כך אפשר יהיה לשכנע את בג"ץ שלא לפסול את החוק.
ייתכן שיהיה עימות ראשון בישיבה בין שר המשפטים דניאל פרידמן, איש שינוי לשעבר, לאנשי ש"ס. מקורות בממשלה מסרו כי פרידמן מתנגד להארכת חוק טל, אך מלשכת פרידמן נמסר שהוא יקבע את עמדתו בנושא רק לאחר שישמע את העמדות השונות בדיון היום.
הממשלה היתה אמורה גם לקבל החלטה על התקנת תקנות ליישום חוק טל, ארבע וחצי שנים לאחר העברת החוק. זאת, לאחר ששר הביטחון עמיר פרץ התנגד לחתום על התקנות, בשל הסתייגותו מחוק טל. בינתיים, חזר בו פרץ מהתנגדותו והתקנות צפויות להיחתם בימים הקרובים.