חדשות ודיונים > ספריית הימין האמיתי
הנחלת מורשת השואה - הנחשול
eran:
נץ היקר תודה על ההיתייחסות הארוכה, יש לי כמה הארות:
א) קיבלת את הדברים, חזק וברוך, אני רוצה להפנות אותך להרצאה של הרב מרדכי נויגרשל שליט"א: "נסיונות טרם בא המשיח", שבו הוא מנתח הסכנה של האיסלם לפני בא המשיח:
http://www.beinenu.com
תחפש תחת שמו של הרב באתר...
ב) חשוב ביותר, קיבלתי...
ג) אני רק אצטט לך את מה שאמר ג'ורג' מוסה (היסטוריון יהודי-אמריקני יליד גרמניה. מן החשובים שבחוקרי הנאציזם) : "אילו מישהו היה בא אלי ב-1914 ואומר לי שיש מדינה באירופה שתנסה להשמיד את היהודים, הייתי אומר לו אז: 'איש לא יופתע מהתהומות שלתוכן יכולים הצרפתים לשקוע'".
אתה חכם נץ, תבין לבד...
ד) [צו מלכותי] שנתן המלך מולאי עבד אלרחמן לסר משה מונטיפיורי בשנת 1864 שבו נכתב כך: "כל היהודים… יזכו ביחס שווה מצד מושלינו... ואנו נעניש בעזרת אללה כל מי שיעשה עוול ליהודי". המלך חסן השני תרם רבות ליצירת התנאים, שהובילו לשיחות השלום בין ישראל למצרים. המלך הנוכחי, סידי מוחמד השישי, ממשיך את מסורת אבותיו ביחסו ליהודים. יוצאי מרוקו, באשר הם, מוקירים ומתייחסים בחום אל הארץ הזו ואל בית המלוכה שלה, על הדאגה שהם מפגינים כלפי היהודים.
http://israelphilately.org.il/articles/content/he/000857
הרב משאש יצא את מרוקו בדרכו לירושלים כשחסן מלך מרוקו מלווה אותו לשדה התעופה. המלך אף ביקש מהרב משאש כי יברכו לפני צאתו ממרוקו.
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/49065
במכתבו בשפה הצרפתית, כותב המלך מחמד השישי: "כי הבול ששלחת אלי באדיבותך הרבה, הינו מרגש ומלא תקוה. דמותו ההיסטורית והסמלית של אביך המנוח, הרב הראשי שלום משאש, אכן הטביעה את חותמה על כל מרוקו בחיי הרוח, בכל הרבדים. אנו רואים אותו כשותף לצבעים הלאומיים, וכממשיך ומחזק את המסר שאיתו ארצנו, מרוקו, לא חדלה מלהזדהות. המסר של עושר רבגוניותו ונאמנותו לזיכרון ולמורשת.
http://www.shasnet.org.il/Front/NewsNet/reports.asp?reportId=127744
ויש עוד הרבה מה להרחיב, אולי בהמשך אי"ה...
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: eran על פברואר 14, 2009, 22:45:36 ---נץ היקר תודה על ההיתייחסות הארוכה, יש לי כמה הארות:
ג) אני רק אצטט לך את מה שאמר ג'ורג' מוסה (היסטוריון יהודי-אמריקני יליד גרמניה. מן החשובים שבחוקרי הנאציזם) : "אילו מישהו היה בא אלי ב-1914 ואומר לי שיש מדינה באירופה שתנסה להשמיד את היהודים, הייתי אומר לו אז: 'איש לא יופתע מהתהומות שלתוכן יכולים הצרפתים לשקוע'".
אתה חכם נץ, תבין לבד...
ד) [צו מלכותי] שנתן המלך מולאי עבד אלרחמן לסר משה מונטיפיורי בשנת 1864 שבו נכתב כך: "כל היהודים… יזכו ביחס שווה מצד מושלינו... ואנו נעניש בעזרת אללה כל מי שיעשה עוול ליהודי". המלך חסן השני תרם רבות ליצירת התנאים, שהובילו לשיחות השלום בין ישראל למצרים. המלך הנוכחי, סידי מוחמד השישי, ממשיך את מסורת אבותיו ביחסו ליהודים. יוצאי מרוקו, באשר הם, מוקירים ומתייחסים בחום אל הארץ הזו ואל בית המלוכה שלה, על הדאגה שהם מפגינים כלפי היהודים.
http://israelphilately.org.il/articles/content/he/000857
הרב משאש יצא את מרוקו בדרכו לירושלים כשחסן מלך מרוקו מלווה אותו לשדה התעופה. המלך אף ביקש מהרב משאש כי יברכו לפני צאתו ממרוקו.
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/49065
במכתבו בשפה הצרפתית, כותב המלך מחמד השישי: "כי הבול ששלחת אלי באדיבותך הרבה, הינו מרגש ומלא תקוה. דמותו ההיסטורית והסמלית של אביך המנוח, הרב הראשי שלום משאש, אכן הטביעה את חותמה על כל מרוקו בחיי הרוח, בכל הרבדים. אנו רואים אותו כשותף לצבעים הלאומיים, וכממשיך ומחזק את המסר שאיתו ארצנו, מרוקו, לא חדלה מלהזדהות. המסר של עושר רבגוניותו ונאמנותו לזיכרון ולמורשת.
http://www.shasnet.org.il/Front/NewsNet/reports.asp?reportId=127744
ויש עוד הרבה מה להרחיב, אולי בהמשך אי"ה...
--- סוף ציטוט ---
ג.) נחמד, אבל אני חושב שבעניין הזה דווקא מקורותינו מלאים באזהרות רבות מספור, מהגמרא עבור בכמה מגדולי אדמו"רי מזרח אירופה במאה ה-19, עבור בר' עקיבא איגר וכלה בחפץ חיים הזהירו שזו תהיה דווקא ברלין שממנה תצא האש ולא פריז, אני מתאר לעצמי שאתה כבר מכיר את הציטטות הרלוונטיות, כך שאינני צריך לפרט.
מעבר לזה, ספרים רבים המתארים את החיבור בין טורקיה העותמאנית (שביצעה את שואת העם הארמני בחסות מלחמת העולם הראשונה) קיבלה את מלוא התמיכה והעזרה מגרמניה של הקייזר ואוסטריה כבעלי ברית וגם סייעו להשתיק את העניין, התיעוד קיים.
בעוד הצרפתים היו נגד העותמאנים, כשהשולטן העותמאני הצטרף למלחמת העולם ה-1 נגד צרפת ואנגליה, הוא הכריז עליהם ג'יהאד (במפורש, נשמע מוכר?)
חוץ מזה אני גם מפנה אותך לנאום של היטלר ברייכסטאג בו מדבר על אותו שואת העם הארמני שכל העולם בחר לשכוח, להדחיק ולהתעלם ממנו, והוא השתמש במנוף הזה כדי לבצע את שביצע בסופו של דבר בעם היהודי ואחרים באירופה.
אני מציע לך גם לקרוא את הספר "רקוויאם גרמני" של עמוס איילון בו הוא מתאר את שעבר על יהודים בממלכות ובנסיכויות הגרמניות במאה ה-18 ותחילת ה-19, והיחס אליהם מצד הגרמנים ובדגש על האליטה והשליטים (מלך פרוסיה ועוד רבים מנסיכי גרמניה בשעתו) אל מול היחס הצרפתי שהיה טוב לעין ארוך מזה הגרמני.
מה גם שאני שם לב שהעברת את הדיון מ-למה הנצרות ל-למה גרמניה ולא אומה אחרת.
ד.) שוב, הכל טוב ויפה, ואני חוזר ומדגיש את שאמרתי קודם, הנאורות שמפגין מלך מרוקו, לא בא ממנו, אלא מהאדונים מהשאנז אליזה...הנאורות הצרפתית היא זו שנושבת בין השורות ולא מוסלמית, צר לי.
חוץ מזה, שהמכתב הזה בכלל מלא צביעות, ישנו תיעוד של כמה וכמה מעשי רצח של יהודים שנעשה ע"י מוסלמים במרוקו אחרי 1864 עליהם ה"עונש" שקיבלו היה קנס של סכום כסף עלוב ואיזה נו נו נו ותו לא, להלן ה- "נעניש בעזרת אללה כל מי שיעשה עוול ליהודי" שלך ואיך הוא התגלם במציאות, דווקא בשל כך אני דוחק בך לקרוא את ספרה של בת יאור וכן את ההסכמות הרבות שקבלה על הספר מצד שורה רחבה של חוקרים והסטוריונים.
eran:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על פברואר 14, 2009, 23:48:03 ---ג.) נחמד, אבל אני חושב שבעניין הזה דווקא מקורותינו מלאים באזהרות רבות מספור, מהגמרא עבור בכמה מגדולי אדמו"רי מזרח אירופה במאה ה-19, עבור בר' עקיבא איגר וכלה בחפץ חיים הזהירו שזו תהיה דווקא ברלין שממנה תצא האש ולא פריז, אני מתאר לעצמי שאתה כבר מכיר את הציטטות הרלוונטיות, כך שאינני צריך לפרט.
מעבר לזה, ספרים רבים המתארים את החיבור בין טורקיה העותמאנית (שביצעה את שואת העם הארמני בחסות מלחמת העולם הראשונה) קיבלה את מלוא התמיכה והעזרה מגרמניה של הקייזר ואוסטריה כבעלי ברית וגם סייעו להשתיק את העניין, התיעוד קיים.
בעוד הצרפתים היו נגד העותמאנים, כשהשולטן העותמאני הצטרף למלחמת העולם ה-1 נגד צרפת ואנגליה, הוא הכריז עליהם ג'יהאד (במפורש, נשמע מוכר?)
חוץ מזה אני גם מפנה אותך לנאום של היטלר ברייכסטאג בו מדבר על אותו שואת העם הארמני שכל העולם בחר לשכוח, להדחיק ולהתעלם ממנו, והוא השתמש במנוף הזה כדי לבצע את שביצע בסופו של דבר בעם היהודי ואחרים באירופה.
אני מציע לך גם לקרוא את הספר "רקוויאם גרמני" של עמוס איילון בו הוא מתאר את שעבר על יהודים בממלכות ובנסיכויות הגרמניות במאה ה-18 ותחילת ה-19, והיחס אליהם מצד הגרמנים ובדגש על האליטה והשליטים (מלך פרוסיה ועוד רבים מנסיכי גרמניה בשעתו) אל מול היחס הצרפתי שהיה טוב לעין ארוך מזה הגרמני.
מה גם שאני שם לב שהעברת את הדיון מ-למה הנצרות ל-למה גרמניה ולא אומה אחרת.
ד.) שוב, הכל טוב ויפה, ואני חוזר ומדגיש את שאמרתי קודם, הנאורות שמפגין מלך מרוקו, לא בא ממנו, אלא מהאדונים מהשאנז אליזה...הנאורות הצרפתית היא זו שנושבת בין השורות ולא מוסלמית, צר לי.
חוץ מזה, שהמכתב הזה בכלל מלא צביעות, ישנו תיעוד של כמה וכמה מעשי רצח של יהודים שנעשה ע"י מוסלמים במרוקו אחרי 1864 עליהם ה"עונש" שקיבלו היה קנס של סכום כסף עלוב ואיזה נו נו נו ותו לא, להלן ה- "נעניש בעזרת אללה כל מי שיעשה עוול ליהודי" שלך ואיך הוא התגלם במציאות, דווקא בשל כך אני דוחק בך לקרוא את ספרה של בת יאור וכן את ההסכמות הרבות שקבלה על הספר מצד שורה רחבה של חוקרים והסטוריונים.
--- סוף ציטוט ---
ג) אתה יודע מה נץ אתה צודק, אני בכלל נמשך אחרי אחרי גישתו של פרופ' דניאל גולדהגן שמוכיח בהקדמה של הספר "תליינים מרצון בשירות היטלר" ששהאנטישמיות שאליה הטיפה הנצרות במשך כל השנים (והוא מביא ים אסמכתאות) בעצם היוותה את הקלות של העם הגרמני (שהיה רובו ככולו נוצרי) לקבל את הגישה האלמינציוניסטית של היטלר כלפי היהודים - ומשם הדרך לשואה הייתה קצרה מאוד!!
רק רציתי להראות את הצד השני של המטבע, דבריו של מוסא הם מעניינים, אבל לא נכונים ככלל... ובכלל בדברי רבותינו הקדושים הם נר לרגלינו, והמקורות שהבאת נכונים הם, וכמו שכתבת, ואכמ"ל.
יש לי את הספר "רקוויאם גרמני" בבית, ספר מופת, ממש ממולץ לדעתי...
תראה נץ אני חושב שאין פניה של החזית הנוצרית, כפניה של החזית האיסלמית, שניהם פועלים ברמות שונות של סכנה.
החזית הנוצרית מספקת סכנה תיאולוגית, כאשר היא עובדת בצורה מיסיונרית ומנסה לצוד נפשות יהודיות, מה גם שלכנסיה חלק חשוב מאוד באנטישמיות המודרנית. לאחרונה רכשתי 2 ספרים שנקראים:
The Popes Against the Jews: The Vatican's Role in the Rise of Modern Anti-Semitism
וספרו של פרופ' גולדהגן:
A Moral Reckoning: The Role of the Church in the Holocaust and Its Unfulfilled Duty of Repair"
לעומת זאת מהאיסלם יש סכנה יותר פיזית קיומית מאשר תיאולגית-פילוסופית, וכמו שכותב הרב יהודה דוד אייזנשטיין בספרו "אוצר הויכוחים": כאשר יסד מוחמד את דתו בין הישמעאלים... הוצרכו הרבנים לענות גם על ויכוחי הישמעאלים במידה מועטת".
מה גם שאנחנו לא צריכים כלכך מהר לשכוח את ההיסטוריה, לא הרבה יודעים שהאינקווזיציה הוקמה בשנת 1184 ובוטלה סופית רק בשנת 1834 כלומר מוסד האימים הזה שעינה ושרף חיים בשם "דת החסד והרחמים" עשרות אלפים מאחינו התקיים במשך 650 שנים, על דעת ובעידוד וביוזמת ראשי הכנסיה הנוצרית ימ"ש...
ה) נץ אחי היקר עדיין לא ענית לי השאלה - אם לפי הדת המוסלמית, אדם שכופר בה דינו מיתה - למה לא הרגו את היהודים כפי שחוק דתם מחייב?
זאת לא שאלה שמאלנית, או קנטרית חלילה, סתם פשוט מנסה להבין למה, אולי תסביר לי?
שבוע טוב
אהה, נ.ב: תזכורת מהעבר: אלפי ניאו נאצים הפגינו היום בגרמניה בעיר דרזדן לזכר יום השנה ה-64 להפגזת העיר ע"י בעלות הברית במלה"ע ה-2:
http://news.walla.co.il/?w=/22/1435627
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: eran על פברואר 15, 2009, 01:26:11 ---ג) אתה יודע מה נץ אתה צודק, אני בכלל נמשך אחרי אחרי גישתו של פרופ' דניאל גולדהגן שמוכיח בהקדמה של הספר "תליינים מרצון בשירות היטלר" ששהאנטישמיות שאליה הטיפה הנצרות במשך כל השנים (והוא מביא ים אסמכתאות) בעצם היוותה את הקלות של העם הגרמני (שהיה רובו ככולו נוצרי) לקבל את הגישה האלמינציוניסטית של היטלר כלפי היהודים - ומשם הדרך לשואה הייתה קצרה מאוד!!
רק רציתי להראות את הצד השני של המטבע, דבריו של מוסא הם מעניינים, אבל לא נכונים ככלל... ובכלל בדברי רבותינו הקדושים הם נר לרגלינו, והמקורות שהבאת נכונים הם, וכמו שכתבת, ואכמ"ל.
יש לי את הספר "רקוויאם גרמני" בבית, ספר מופת, ממש ממולץ לדעתי...
תראה נץ אני חושב שאין פניה של החזית הנוצרית, כפניה של החזית האיסלמית, שניהם פועלים ברמות שונות של סכנה.
החזית הנוצרית מספקת סכנה תיאולוגית, כאשר היא עובדת בצורה מיסיונרית ומנסה לצוד נפשות יהודיות, מה גם שלכנסיה חלק חשוב מאוד באנטישמיות המודרנית. לאחרונה רכשתי 2 ספרים שנקראים:
The Popes Against the Jews: The Vatican's Role in the Rise of Modern Anti-Semitism
וספרו של פרופ' גולדהגן:
A Moral Reckoning: The Role of the Church in the Holocaust and Its Unfulfilled Duty of Repair"
לעומת זאת מהאיסלם יש סכנה יותר פיזית קיומית מאשר תיאולגית-פילוסופית, וכמו שכותב הרב יהודה דוד אייזנשטיין בספרו "אוצר הויכוחים": כאשר יסד מוחמד את דתו בין הישמעאלים... הוצרכו הרבנים לענות גם על ויכוחי הישמעאלים במידה מועטת".
מה גם שאנחנו לא צריכים כלכך מהר לשכוח את ההיסטוריה, לא הרבה יודעים שהאינקווזיציה הוקמה בשנת 1184 ובוטלה סופית רק בשנת 1834 כלומר מוסד האימים הזה שעינה ושרף חיים בשם "דת החסד והרחמים" עשרות אלפים מאחינו התקיים במשך 650 שנים, על דעת ובעידוד וביוזמת ראשי הכנסיה הנוצרית ימ"ש...
ה) נץ אחי היקר עדיין לא ענית לי השאלה - אם לפי הדת המוסלמית, אדם שכופר בה דינו מיתה - למה לא הרגו את היהודים כפי שחוק דתם מחייב?
זאת לא שאלה שמאלנית, או קנטרית חלילה, סתם פשוט מנסה להבין למה, אולי תסביר לי?
--- סוף ציטוט ---
ג.) ערן, לגבי הניתוח שלך ולגבי המקורות של הנצרות שמביא פרופ' גולדהגן, הכל נכון לא חולק על דבר, יש כאן הסכמה מלאה בינינו, כל שאני טוען הוא שהיום הסכנה היא סכנה איסלמית על עצם קיומנו, אף אחד לא מנסה כבר כמעט מאה שנה כמעט להמיר את דתנו, פשוט לשחוט מבלי למצמץ.
אני גם מזכיר לך שרוב מוחלט של גרמניה הם פרוטסטנטים, ורק מיעוט (באווריה) קתולים, דבר שמעיד על דחיית הגרמנים את האפיפיור גם אם זה היה (פיוס ה-12) כן עושה מאמצים למען היהודים, מרטין לותר שגרם לפילוג הגדול בעולם הנוצרי לתחילת הרפורמציה היה גרמני, אני חושב שזה אומר הכל, כך שהנצרות היא לא חטיבה אחת ובבואנו לשפוט אותה לצריך לעשות את ההפרדה הרלוונטית בין הכנסיות המזרחיות למיניהם (שגם הם לא מקבלות את האפיפיור כאוטוריטה) לכנסיה הקתולית ולבסוף לכנסיה הפרוטסטנטית לספיחיה ולכיתותיה השונים.
אני טוען שדווקא החילון (האתאיזם), הניהליזם, הספקנות המוחלטת (עמלק=ספק), ההתפרקות מהערכים, מבית היוצר האדומי הם הסכנה הגדולה ולא הנצרות שאבד עליה הכלח (ישנם עדיין כמה כיתות אזוטריות שעדיין פעילות מסיונרית בינות ליהודים, על פי דיווחי ארגון "יד לאחים", אבל הם מיעוט בטל בנצרות), זאת אומרת שהנצרות כבר לא מעמידה כל סכנה ברמה התיאולוגית כי הנוצרים בעצם במערב (בדגש על אירופה) זנחו את הנצרות מאחורי גוום ופנו לחילון המוחלט.
מאידך סכנת הכליה הפיזית היא המאיימת עלינו, המאה ה-20 מאות הג'נוסייד החילוני מבית היוצר הפאשיסטי או הקומוניסטי (שניהם אנטי יהודים ויהדות ושניהם גם אנטי-נוצרים) את רעיון הכליון אמצו המוסלמים משני תורות חילוניות אלו בצירוף השנאה העתיקה ליהודים מתוך מקורות האיסלם (קוראן, אחדית', סוראת ראסולאללה).
אני מזכיר לך גם שאת רעיון האינקוויזיציה שאבו הנוצרים בכלל מהמוסלמים שקימו מוסד דומה (ח'ליפות בית עבאס ולאחר מכן הטירוף של האל-מוחדים בספרד)
לטיפול שכולו רשע טהור במי שהתאסלם רק למראית עין וחזר בהחבא לדתו המקורית, שום דבר באינקויזיציה של תומאס דה טורקוומדה לא היה מקורי נוצרי.
כנ"ל גם התיוג של היהודים בטלאי צהוב, זה גם המצאה מוסלמית.
ה.) אז הנה אני מסביר לך בפעם השניה אולי פספסת את זה פעם קודמת:
לגבי יחס האיסלם ליהודים, אני מזכיר לך שהגדרת האיסלם את היהודים, הנוצרים והזורואסטרים זה: "אהיל אל כתאב" (עם הספר) להם ניתנת אופציה שלישית מלבד מוות או איסלם (שלא כמו כל עובדי העבודה זרה ואתאיסטים) שזה להיות "אהיל אל ד'ימה" או "ד'ימים"- בני חסות תחת האיסלם על פי תנאי עומר אבן אל חטאב החליף השני דהיינו השפלה מוחלטת, הרבה מעבר לתנאי החיים היהודים המושפלים היומיומיים תחת ארצות נוצריות.
eran:
נץ, תמונות מעניינות... יש לי מספר הארות:
ג) לגבי המיסיון הנוצרי: נתונים מדברים על כך שרק בא"י בלבד יש למעלה מ-50 אלף מיסיונרים (יהודים למען יש"ו, יהדות משיחית), שזה יותר מאשר כל המיסיונרים שיש בכל רחבי אסיה ביחד!!!
הרה"ר יונה מצגר שליט"א אמר שלצערו הוא מקבל מפקיד במשרד הפנים מידי חודש בחודשו חוברות עם עשרות ומאות שמות של יהודים שהחליטו להתנצר, אני מדבר איתך על יהודים שחיים במנדית ישראל, בשנת 2009!!!
מה גם שאני ממליץ לך לקרוא את ספרו של הרב פרופ' אברהם קושלבסקי "מפגשים בין יהדות מדע וטכנולוגיה" עמ' 153-155 ששם הוא מדבר על הרנסנס של הכנסיה הקתולית, ובלשונו: "המאבק בכנסיה נגמר, התנועות הסוציאליסטיות לא מימשו את התיקוות שתלו בהן, המלפגות הקומוניסטיות הפכו לכוח מאיים ומשעבד יותר מן הכנסיה בשעתה, ובאופן פראדוקסאלי הכנסיה והדת הפכו לתקווה היחידה להחזרת החופש המדינות הגוש במזרחי". (המאמר נכתב קודם נפילת הקומוניזם ב-1991).
מה גם שהרב מרדכי דוד נויגרשל בהרצאתו "האפיפיור הבייתה" אומר כך: "הייתי ברצאות במונטריאול עם בחור מעניין בשם ד"ר דוד מנשה הוא עצמו למד 7 שנים באוניברסיטיה של האפיפיור בוותיקן אח"כ חזר בתשובה, והוא אמר שהוא למד 7 שנים באוניברסיטיה של האפיפיור בוותיקן ושם יש מטרה אחת - מיסיון!! זה המטרה שלהם. אז שאלו אותו האם ניסו להטביל אותך בכח? הוא אמר - אתם לא תופסים היום אין בכח. א"י מוצפת מיסיורנים וירושלים יותר מכל מקום אחר, כל האמצעים כשרים בעיניהם היום לקנות אחיזה בנשמות יהודיות".
ה) הבנתי, תודה אחי, כל הזמן לומדים משהו חדש...
נ.ב - אז אתה אומר שלמוסלמים ימ"ש יש בעצם "זכויות יוצרים" על אותם פטנטים של דיכוי, טוב לדעת... אבל יודע אני שגם הכנסיה הייתה די יצירתית, והעלתה רעיונות משלה, כפי שרואים כיום אחרי שהמוזיאונים של מרתפי האינקווזיציה נפתחו לציבור הרחב...
והוא רחום יכפר עוון...
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה