חדשות ודיונים > דיון כללי

חטיפת ילדי המזרח, וגזילת יהדותם

<< < (2/2)

GY:
בס"ד

1. האתר של מר עוזי משולם, ועם כל הכאב מכיל מידע באמינות נמוכה. למשל, אם ילדים נחטפו לפני ברית מילה הרי לא היה להם עדיין שם . צריך להיזהר מאד בדברים מסוג זה. עוזי משולם גם קורא לעצמו רב וגם בזה צריך להיזהר מאד. בפרוטוקול ישיבת הכנסת אין עובדות ברורות. הדבר היחיד בעל המשמעות בפרוטוקול הוא השיר היפה של ניסים גרמה. נהניתי לקרא אותו, תודה.

2. חוסר הסדר ברישום חיילים היה גם לשנות ה 50.

3. התמונה ששנינו מציירים למעשה : היתה ילודה רבה, כשלצערנו תמותת תינוקות היתה נפוצה ולא ראו במכתב מבית החולים חריג.
אותה אישה פקחית שהצילה את התינוקת עשתה זאת, לפי ניחוש שלי, בסוף תקופת החטיפות לאחר שנפוצה השמועה. האם הבת שנצלה היא בערך בת  52 כיום?

4. היהודים שעלו מתימן רובם ככולם היו דתיים, ובעלי חזות יהודית דתית. לגבי ערב רב - שמעתי על כך עדות מגבר אחד שאיננו יותר בחיים ומאשה אחת. אין לי אפשרות להציג מידע מבוסס או מסמך או תצלום, ולו מהסיבה שלא היו כאלה בנמצא. לכן אני מסייג את דברי. אגב, מעדותם, גם הערב הרב היו בעלי חזות יהודית דתית. הנושא, למרות שאין בו ברכה, היה ונותר סמוי מן העין.

5. נראה לך שממשלת ישראל שלחה גנבי רכוש לתימן?  מה, חוץ מגניבת תינוקות ורכוש לא היתה לישראל שום מטרה אחרת בתימן? לתימן נשלחו אנשים (אולי לא כל כך מתאימים לתפקיד וללא הכנה מתאימה) שעסקו כפי יכלתם והבנתם במלאכת קודש של קיבוץ נפוצות ישראל, וארגון כל היהודים לקראת קליטתם במדינה מודרנית. כמובן שרוב היהודים התימנים חשדו בהם ולא בטחו בהם ולא הסכימו עם ארגון ורישום הרכוש, והעלילו עלילות, והתנגדו בכל כוחם, והקשו עליהם ככל יכלתם. מה בכך!
הנס הגדול שהיהודים, למרות הכל, רצו בכל נפשם ובכל מאודם להגיע לארץ המובטחת, השאירו הכל מאחור ועלו כולם כאחד ל"ציפור המעופפת" שלא ראו כמוה מימיהם.

6. לגבי התלמוד שאבד: ספר תורה הכי יקר והכי חדש והכי מהודר שהשתבשה בו אות אחת בלבד - דינו גניזה. אסור להשתמש בו כלל. היו לאורך השנים שיבושים שונים בספרי קודש וספרי תפילה שהושמדו. מחד, איבדנו מידע עצום על מסורות, אורח חיים, וזכר של קהילות שהושמדו בשואה באירופה ובשואות אחרות. מאידך, שמרנו על ספרי הקודש שלנו שלמים ומדוייקים וקדושים במשך אלפי שנים. כשאלו עומדים זה כנגד זה על כפות המאזניים, הכף נוטה לשמירת הספרים ללא שינוי ולהשמדת השונה. מעדותך למדתי שמדובר בשונה. כיהודי, עם כל הכאב, אני שמח שהספר איננו עוד. זו גם התשובה לטענה שההוא העתיק נכון וכל החדשים  צונזרו ע"י הנצרות. אני מקווה שהקלתי במעט על כאב האבדן שאתה חש.

אני חושב שמיצינו את הנושא עד תומו, ולא אגיב יותר. תודה על ויכוח מעניין.
GY

mashras:
ראשית, אני שמח שהתעייפת. קשה מאד לטייח בפורום הזה את פרשת ילדי תימן. אולי בפורום של Ynet או של walla יותר קל. (זה אפילו מצווה)
אבל כאן קשה לטייח, ואפילו ניסית לגרור את השיחה לפינות אחרות. זרמתי איתך גם לשם.

1. מדובר באתר של rotter. בכל אופן עוזי משולם לא הקדיש את כל חייו רק לנושא הזה. עוזי משולם הוא באמת רב. כשהייתי כבן 13 שמעתי הרצאה מאלפת מפיו על קדושת האותיות העבריות בבית הספר שבו למדתי.
אגב תסתכל טוב ברשימות באתר רוטר. היכן שאין שם לתינוק - רשום רק שם משפחתו ובן מיהו.
בפרוטוקול שצריפתי ניתן להבחין בעמדתו הניטראלית של צבי הנדל. שוב מוכח שהמפדל חלק מהמזימה לטייח.

2. אין צורך להגיב.

3. אכן היא בערך בת 52. והסיפור הוא כך: לאחר לידתה הודיעו לאימה שהיא נפטרה, אך האמא גילתה שבעצם שלחו אותה למוסד לייתומים בירושלים, והנהלת המוסד סירבה להחזיר אותה לאימה. הם טענו שהיא לא הבת שלהם. אבל אימה לא וויתרה ויום ויום היתה צועדת ברגל עד המוסד, וזועקת, ומפגינה, כך במשך 3 שנים. לבסוף הנהלת המוסד, מסרו לה את הילדה ואמרו לה שתסתלק משם. לא רוצים לראות אותה יותר. אגב אי אפשר להתבלבל. היא מאד דומה לאחיות והאחים שלה. היא התחתנה ב"ה ויש לה ילדים, כולם דתיים אגב.

4. ערב רב. ייתכן שמדובר ביהודים שעלו מהפריפריה. לא אכחיש ולא אוכיח את דבריך. אבל בכל אופן זהו פרט שולי לחלוטין, היות שמעולם לא היתה לזה אחיזה בשטח.

5. בתחילת דרכה של המדינה, אתה יודע מה היה חסר במדינה? מטבע חוץ. וניסו כל דרך להשיג מטבע חוץ.  כל ילד נמכר תמורת 5000-10000$. (יש עדויות של אנשים שקנו ילדים - נאמר להם שההורים שלהם מתו) תעשה חשבון כשמדובר ב8000 ילדים זה 40 מליון דולר. וזה הרבה מאד בימים ההם ועוד למדינה בתחילת דרכה.
לגבי "הציפור המעופפת". עכשיו ליכלכת. בשנת 1934 הגיע מטוס קל לצנעה ולא היה יהודי שלא ראה את זה. גם מכוניות היו, ולא כולם היו בורים כמו שאתה מנסה לצייר. סבי ז"ל נסע לרכוש השכלה בעדן, וידע צרפתית, לטינית וראיית חשבון. אם כבר הערבים המוסלמים היו בורים גמורים. היהודים לעומת זאת היו לעומתם פקחים הרבה יותר, ויש הרבה סיפורים שממחישים זאת. היה למשל חוק שאוסר ללמד בנות. לבנות אסור ללכת לבית ספר. למעשה אין בתי ספר או חדרים שבהם לומדות בנות. זה היה החוק המוסלמי. במשפחה שלנו לעומת זאת, הסתכנו ולימדו את הבנות, ולא רק זה, הביאו בנות מבתים אחרים ולימדו.

6. יש סיפור שאבי שמע מסבי. סבי ז"ל נולד ב1900. ב 1912 הגיע הסבא של הרב הלפרין לתימן בשביל לקנות את התלמוד הבבלי של המשפחה. זה ספר עתיק מאד שהתגלגל אלינו מעיראק. בן למעלה מ1000 שנים. ספר גדול מאד וכבד מאד. דפוס אבן.הרב הלפרין הציע סכום קטן, ועלה בהדרגה. לבסוף הציע את הסכום 75 אלף ריאל. משכורת חודשית ממוצעת באותם ימים בתימן היתה ריאל וחצי. וסבא רבא שלי אמר לו: "אפילו אם אהיה רעב ללחם - לא אמכור לך את הספר הזה". אז לאחר מכן הרב הלפרין חזר לארץ ישראל בידים ריקות. משפחתו של הרב הלפרין הרבה שנים בארץ.
בדצמבר 1949 (חנוכה) עלתה משפחתי לארץ והספר נגנב - או בתימן או בנמל יפו.
אני רוצה לפנות לגולשי הפורום הזה, ולומר שאם למישהו יש מידע שיכול לעזור בעניין הזה - אני אשמח לשמוע.

זהו אשמח לתגובות נוספות.
נ.ב.
חלק מהנתונים שאני חושף כאן מוצגים ממש פעם ראשונה באינטרנט. זה מפני רק עכשיו קם דור צעיר עם גישה לאינרנט. דור שמחפש את עברו - דור שמחפש לדעת את האמת. חשוב מאד שאנשים ישנו את הגישה הממסדית שלהם. לא קל אני יודע. זה תהליך. אבל בזכות פורום זה, אני מאמין שיותר ויותר אנשים יתחברו לרעיון שיצבור תאוצה אם הזמן.

דוקא_כך:

--- ציטוט ---1. מעולם לא שמעתי על משפחות שהביאו איתם עבדים. מעט מאד משפחות עשירות היו בתימן. את העבדים השארנו בתימן. והם לא היו עבדים, הם היו ערבים עם כבוד שעבדו אצלנו והתפרנסו בכבוד.
--- סוף ציטוט ---

ברצוני רק להבהיר את הנקודה הזו.  אני אתפלא מאוד (בלשון המעטה) אם היו ליהודי תימן "עבדים".  בתור דהימים (אזרחים סוג ב' לא מוסלמים בדאר-אל-איסלם), הם היו חייבים לשלם מס-גולגולת, נאסר עליהם לבנות בתים יותר גבוהים מבתים של מוסלמים, נאסר עליהם לרכב על סוסים (היה מותר להם לרכב על חמורים), נאסר עליהם להתפלל בפרהסיה, נאסר עליהם ללבוש בגדים של מוסלמים, ובטח ובטח שנאסר עליהם להחזיק עבדים מוסלמים.  (בקשר לעבדים לא-מוסלמים---את זה אני כבר לא יודע.)

בייקר:
אגב אין בכלל ויכוח על עובדת חטיפת ילדי תימן,גזיזת הפאות,"כור ההיתוך" שהעביר השמאל את אחינו בני עדות המזרח בשאיפה להפכם לסוציאליסטים,קיפוח בני עדות המזרח,גזילת המשאבים,עיירות העבדים=עיירות הפיתוח.
אגב אני אשכנזי.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה