שונות > תַּרְבּוּת עִבְרִית
שאלה חשובה לגם בשן וגם גלעד
רק כך!1:
ראיתי באיזשהו אשכול, שהסברת על ההבדלים בין "חוץ מ..." למילה "מלבד"(מלבד= כולל, נוסף ל...)
אז רציתי לשאול אותך, גם בשן וגם גלעד:
כיצד מתיישבת המילה מלבד במשפט הבא:
"אין אף אחד מלבדו" - אין אף אחד נוסף לו, זה לא ממש נשמע הגיוני או שבמשפט עצמו קיימת שגיאה תחבירית?
א.ק:
אני אמנם לא גם בשן,
אבל "אין איש מלבדו" או "אין אף אחד מלבדו" הוא משפט הגיוני מאוד, גם הוא לא מדוייק מבחינה תחבירית.
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
מה שהסביר ידידנו א.ק הינו נכון. אין כאן שום שגיאה לשונית (ומדוע לחשוד שיש? הרי המשמעות ה"חדשה" כביכול לא רק שאינה משנה את מובן המשפט בפרשנותו הקודמת, אלא אף מחדדת אותו, וכמובן הוא הגיוני עדיין מאד).
עוד סיבה טובה לדעת דקדוק- התפילה וכל התנ"ך הם מקורות מאד מדוקדקים לשונית. הבנת המשמעות האמיתית והמקורית של כל מילה ומילה במקרא- חובה לכל יהודי.
ישר כוח על השאלה, רק כך. O0
rubi65:
--- ציטוט של: רק כך! על אוקטובר 01, 2008, 19:50:53 ---ראיתי באיזשהו אשכול, שהסברת על ההבדלים בין "חוץ מ..." למילה "מלבד"(מלבד= כולל, נוסף ל...)
אז רציתי לשאול אותך, גם בשן וגם גלעד:
כיצד מתיישבת המילה מלבד במשפט הבא:
"אין אף אחד מלבדו" - אין אף אחד נוסף לו, זה לא ממש נשמע הגיוני או שבמשפט עצמו קיימת שגיאה תחבירית?
--- סוף ציטוט ---
"אין עוד מלבדו ואפס זולתו" חז"ל :dance: :) ;D :laugh: :::D
רק כך!1:
--- ציטוט של: rubi65 על אוקטובר 02, 2008, 02:10:29 ---"אין עוד מלבדו ואפס זולתו" חז"ל :dance: :) ;D :laugh: :::D
--- סוף ציטוט ---
אופס, מצטער לא שמתי לב, בד"כ שגיאות כאלה לא קורות לי, איזה פספוס, לא נורא סה"כ אנושיים, מותר לנו לטעות, אך ללמוד ולדעת שצריך לתקן :laugh: :::D ;D
--- ציטוט של: גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד על אוקטובר 02, 2008, 00:42:56 ---מה שהסביר ידידנו א.ק הינו נכון. אין כאן שום שגיאה לשונית (ומדוע לחשוד שיש? הרי המשמעות ה"חדשה" כביכול לא רק שאינה משנה את מובן המשפט בפרשנותו הקודמת, אלא אף מחדדת אותו, וכמובן הוא הגיוני עדיין מאד).
עוד סיבה טובה לדעת דקדוק- התפילה וכל התנ"ך הם מקורות מאד מדוקדקים לשונית. הבנת המשמעות האמיתית והמקורית של כל מילה ומילה במקרא- חובה לכל יהודי.
ישר כוח על השאלה, רק כך. O0
--- סוף ציטוט ---
תודה רבה, אז בעצם כשאני אומר:"אין עוד מלבדו", אני מתכוון "אין אליל/אל אחר נוסף לאלוקינו(?)" - כלומר אני שולל במשפט את קיום "האלים האחרים" ומאשש את קיומו של ה'?
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
עבור לתצוגת גירסה מלאה