שונות > מה שבראש
מי המוזיקאי הישראלי האהוב עליכם?
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
--- ציטוט של: א.ק על ספטמבר 21, 2008, 19:10:09 ---מה שאני אומר זה לא שהאמנות לא יכולה להעביר מסרים אידיאולוגיים - אני אומר שהמסר שהאמנות מעבירה הוא רגשי, לא רציונלי, ולכן המסר האמיתי הוא אף פעם לא אידיאולוגי, ולא צריך להיות אידיאולוגי.
--- סוף ציטוט ---
אני שוב מתקשה לעקוב אחר הקשר הלוגי בדבריך. אולי משהו התקלקל בהבנת הנקרא שלי, צריך לברר.
בכל אופן, נעשה סדר, כהרגלנו:
* אמנות היא כלי להעברת מסר. לא המסר הוא ה"לא-רציונלי";- האמנות עושה שימוש באלמנטים כביכול "מופשטים" (רציונליים או לא) כדי להעביר את המסר טוב יותר, חזק יותר, באופן עצום יותר.
* אמנות היא עדיין כלי, אמצעי. המסר שלה- הוא המטרה.
לא ניתן לנתק את המסר מעולם-הערכים הפנימי של המחבר ו/או האמן המבצע. המסר מוטבע ביסוד-הקיום של היצירה האמנותית. הוא החיות והמהות הפנימית, ועצם הכוח ה"מוליד" שלה. אין ליצירה ערך בלי מסר ערכי מסויים ש"גרם" לה לנבוע/לפרוץ מתוך נפשו של האמן אל אוויר העולם. זהו תנאי בסיסי לקיומהּ. הערך הזה הוא נצחי ככל שהוא שומר על רלוונטיות לגבי קהל מסויים בעולם.
א.ק:
--- ציטוט של: גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד על ספטמבר 23, 2008, 04:34:35 ---אני שוב מתקשה לעקוב אחר הקשר הלוגי בדבריך. אולי משהו התקלקל בהבנת הנקרא שלי, צריך לברר.
בכל אופן, נעשה סדר, כהרגלנו:
* אמנות היא כלי להעברת מסר. לא המסר הוא ה"לא-רציונלי";- האמנות עושה שימוש באלמנטים כביכול "מופשטים" (רציונליים או לא) כדי להעביר את המסר טוב יותר, חזק יותר, באופן עצום יותר.
* אמנות היא עדיין כלי, אמצעי. המסר שלה- הוא המטרה.
לא ניתן לנתק את המסר מעולם-הערכים הפנימי של המחבר ו/או האמן המבצע. המסר מוטבע ביסוד-הקיום של היצירה האמנותית. הוא החיות והמהות הפנימית, ועצם הכוח ה"מוליד" שלה. אין ליצירה ערך בלי מסר ערכי מסויים ש"גרם" לה לנבוע/לפרוץ מתוך נפשו של האמן אל אוויר העולם. זהו תנאי בסיסי לקיומהּ. הערך הזה הוא נצחי ככל שהוא שומר על רלוונטיות לגבי קהל מסויים בעולם.
--- סוף ציטוט ---
* אמנות היא דרך להעברת המסר הלא רציונלי, הרגשי. כשאתה שומע שיר, אתה לא אומר לעצמך "בוא'נה השיר הזה כל כך נכון, עכשיו אני רץ לעשות מה שהוא אומר", אלא אתה מרגיש משהו.
* אמנות היא המטרה, בעיניי אמנים אמיתיים.
כמובן שלא; ובכל זאת, כשאני שומע מוזיקה אני לא מחפש ולא מוצא אידיאולוגיה, אני מחפש רגש.
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
--- ציטוט של: א.ק על ספטמבר 23, 2008, 12:05:39 ---* אמנות היא דרך להעברת המסר הלא רציונלי, הרגשי. כשאתה שומע שיר, אתה לא אומר לעצמך "בוא'נה השיר הזה כל כך נכון, עכשיו אני רץ לעשות מה שהוא אומר", אלא אתה מרגיש משהו.
--- סוף ציטוט ---
--- ציטוט ---כמובן שלא; ובכל זאת, כשאני שומע מוזיקה אני לא מחפש ולא מוצא אידיאולוגיה, אני מחפש רגש.
--- סוף ציטוט ---
אתה שוב מזלזל באמנות.
אין ויכוח על עצם העובדה שהאמנות במהותה כוללת מסר, שאותו היא מעבירה ואותו היא מחזקת. אתה יכול לטעון שאתה אישית לא מושפע ממנו. זה כמובן נובע מזלזול בכוחה של האמנות, בדיוק כפי שאתה מזלזל בכוחם של כלי-התשקורת המעבירים לך מסר חד-צדדי חד-ערכי מוכתב בכוח, ואתה טוען שזה לא משפיע עליך. אולם גם אתה מושפע מן המסר האידיאולוגי של הכוחות הסובבים אותך, לא יעזור לך.
אלא שבכלל השאלה האישית כאן לא רלוונטית, מפני שאתה לא מדד לאנושות. האנושות דווקא כן מושפעת הן מהאמנות והן מהתשקורת, ומכל מערכת הכוחות הסובבים אותה. לכן לא משנה מה אתה אישית מחפש או לא מחפש באמנות; לאמנות יש מסר ויש אידיאולוגיה, והם עוברים והם משפיעים. עובדה.
--- ציטוט ---* אמנות היא המטרה, בעיני אמנים אמיתיים.
--- סוף ציטוט ---
גרמת לחנוך לווין המנוח להתהפך בקברו ברגע זה. אני לא יודע בשם מי אתה מדבר, אבל בטח לא בשמם של האמנים ה"אמיתיים", פוי! אנשי הרוח השמאלניים היו עכשיו מזנקים עליך, ובצדק.
לירן:
עופר לוי האחד והיחיד!!!!!!!!!
אסי רחמים:
אייל גולן! תמיר גל! אג'אר! ניבין! מושיק עפיה! קובי פרץ! חנן ילד הפלא!
ועוד מלאאא
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה